• Seger i premiären - Välkomna Gustavsberg!

Halli hallå. Under söndagseftermiddagen för snart 1 vecka sen var det dags för premiär. "Amars grabbar" som vi numera snart kanske kallas, tog en fin skalp och vann med 4-0 borta på ett soligt Solberga BP. - Vi gör ingen jättematch men vi har en stabilitet som saknats under föregående säsong. Istället för att tappa en relativt stabil 2-0ledning till en 2-1reducering efter en ribbträff i första halvleken så pinnar vi på och dödar matchen redan i halvlek nummer 1. Lucas briljerar och gör 3 mål, ett äkta hattrick där speciellt det tredje sticker ut. Anfallet började med fin spelvänind x2 via Kina, Adde, MG, MG, Adde och upp till Edvin som vänder upp och hittar Lucas i en finfin yta på offensiv planhalva. Efter att ha tempoväxlat förbi 2st solbergaförsvarare så trycker Lucas upp en vänsterprojektil upp i högra krysset. Sorlet gick genom publiken och den som var nöjdast av alla, förutom avfyraren själv - Pålle, på den gulfärgade delen av läktaren, stod upp och applåderade. 4-0 sätter mittbacks-MG född -01 efter en fin kontring där Roman trixar och har sig för att tillslut servera MG ett läge lite till vänster inne vid 16-meterslinjen. Ett fint avslut högt i bortre så var 4-0 på resultattavlan ett faktum. 4-0 står sig till halvlek och vi ger oss *** på att vi ska hjälpa Billy att hålla 0an i andra halvlek. - Det blev en transportsträcka och trots lite fördel för Solberga(!) i bollinnehav - så var det inte ens nära en storm att reda ut. 4-0 står sig trots att Billy utgår från kassen efter att Leo & han spräckt varandras ögonbryn i en fin kyss uppe i de blåa efter en fast situation. MG ställer sig i kassen och plötsligt höll vi två stycken nollor under samma match. - En skön, säker, stabil seger där vi inte gör en jättematch. Hade skärpan funnits i avsluten under första halvlek så hade troligtvis siffrorna varit fördubblade, men icke sa nicke. Nu ikväll, fredag, 20.00, så välkomnar vi Gustavsbergs IF till Nacka IP 2 för det första av många derbyn. - Uppskattad ungefärlig statistik med gula ögon sett : Solberga BK - Jarlabergs IF Mål: 0-4 Chanser: 4-18 Hörnor: 3-3 Gula kort: 0-1 Bollinnehav: 42%-58% Matchens lirare: Lucas Lumare som smäller in 3 baljeros. Stolt målskytt på bilden. - #gulaberget #forzajb #jarlabergsif #lucaslevererar #amarsgrabbar A-Laget 27 apr 2018 0kommentarer
  • Seger i genrepet!

Tjena tjeeena! Vi tog under onsdagskvällen emot FC Tolkarna, ett division 7-lag som förra året inte gick särskilt bra. Dock var de bättre än vad vi hade förväntat oss och stundtals så blixtrade även dem till. Slutsiffrorna skrev til slut till 8-1. - Coach Amar pratade innan match om inställningen och fokuset vi skulle försöka hålla uppe oavsett motstånd. 1 mål bakåt, 3 mål framåt, utspelade eller spelar ut - Oavsett jobb till 100% och inte ge motståndare för mycket syre. - Matchen innehöll massvis med chanser, fina kombinationer stundtals, en del slarv men även en stabilitet som vi laget inte sett på senaste året/åren. Med Billy och hans gapande, med Leos, Addes, Kinas & Jajjes(-01) lugn längst bak och med ett kontrollerande mittfält med Edvin, Haris & Roman så vart det en match vi skulle ha full kontroll på, från start till mål. - Vi håller det endast så och ni får se detta som ett enklare smakprov inför morgondagens batalj då vi har seriepremiär. Borta mot Solberga BK på Solberga BP - Ett lag vi inte vet mycket om trots någon scoutrapport här och där. Ungefärlig statistik(?) Jarlabergs IF - FC Tolkarna 8-1. Målchanser; 25-2 Hörnor; 7-0 Bollinnehav; 76%-24% - Målskyttar; Lucas Lumare x3 Simon Lumare x2 Comebackande Alex Wilson x1 Förstamåletigulatröjan Haris Sahman x1 - Matchens lirare tilldelades av alla sponsorer på plats; Roman Husseini. - #gulaberget #forzajb #jarlabergsif A-Laget 21 apr 2018 0kommentarer
  • Förlust i chansrik match!

Tjenahallå. Här har det dröjt lite men det får vara för denna gång. Vi tog förra fredagen emot Ingarö IF i tältet, ett division 4-lag som innehåller ett par riktigt spelskickliga spelare, lite spets och mycket rutin. Sett till hur de spelade kändes de som ett bollinnehavs-orienterat lag som jag kan tänka mig många har svårt att knäcka - speciellt efter en lång resa ut på Ingarö. Men men... Vi kom dit med följande förutsättningar; Ingen riktig högintensiv träningsmatch innan denna. Ny tränare vid rodret. Nytt spelsystem. Nya positioner. En trupp på 18 spelare (mycket rotation) - När Ingarö & vi från första början planerade in träningsmatchen tror jag inte de hade väntat sig så hårt motstånd, för sett till matchbilden över 90 minuter, så trots att de var lite starkare än oss och orkade lite mer, så var det nog ganska jämnt i chans-statistiken. - Första halvlek började som tidigare matcher. Lite avvaktande, känna på varandra och det viktigaste från vårt håll i en inledning mot ett starkt div.4-lag, håll ihop det defensivt. De defensiva uppgifterna av Coach Barakovic var sprillans nya och det skulle dröja ett tag innan vi kom in i det, dock hann det inte bli så farligt i de situationerna där vi gick bort oss, då understödet satt. Istället var det en fast situation som skulle straffa oss. Och det var just på fasta situationer och inlägg som Ingarö skulle vara giftigast. Frisparken, bra slagen mellan målvakt och backlinje ställde till det för oss och en skalle senare var det 0-1 bakom Billy. Dock ska vi säga att över matchen så satt våra försvarsspositioner fint på fasta situationer och det är kul att det händer nya grejer i och med en ny coach. Vi tog ansvar, spelade för varandra och gjorde ett grovjobb som var länge sen man såg. - Senast kanske i bragdmatchen mot Järla IF som vi jobbade så bra för varandra och höll uppe både snack och huvud även när vi hamnade i underläge. - Mitt minne är inte det starkaste men att säga att vi var bra under första 25-30 minuterna är ingen underdrift. Ingarö hade svårt att sätta stopp för oss när det gick snabbt i omställningar och snabba kombinationer men ännu svårare när vi vågade vårda boll och flytta upp laget. Ingarö startade matchen med en ganska hög press, men efter ett flertal gånger när deras yttrar, anfallare och mittfältare satt press på oss och märkt att vi var för skickliga så föll de ner i längre positioner. Något som vi utnyttjade. 1-1 skulle komma och det var ett mål som var så snyggt det kan bli. Boll ut diagonalt till vänsterkant där Adde tar in bollen centralt och spelar den in till Edde som spelar bak på rättvänd Krille, vidare ut till andra kanten där Kina kommer farande som tar emot, tar det lugnt, spelar tillbaks till Krille som på Iniesta-manér chippar den över backlinjen. Adde kommer inrusandes i en perfekt avvägd löpning och när målvakt är på halvdistans så knä-lobbas bollen in i en fin båge över keepern. 1-1 och det ska sägas att det var rättvist. Gugge & Lucas hade ständigt ställt till det för motståndarnas backlinje och när även pilla-bollen-i-mål-falchi kom in så skapades det chanser som var ytters nära att resultera. Men icke. Istället klev Ingarö upp och slog några fina inlägg som åt andra hållet, var ytterst nära att utnyttjas. Billy var het i målet och avstyrde de lägen som kom. MG en klippa i försvaret - junisen. 1-2 kom dock och det är efter en ganska förvirrande situation där ett inlägg hamnade på JB-fot, låg 30 meter upp i luften ovanför eget målområde och Hultman, 100kg+ går upp och ska nicka bort. En hand i ryggen senare, en bra mottagning och inspel-mål så var det 1-2. Ett smart och äckligt mål, men frågan är om inte Hultman ska ha en frispark i det läget? Sett till halvleken där Ingarö tog över rejält sista 15 så var det nog ändå rättvist. - Andra halvlek startade vi också bra, första kvarten var het och att inte Adde får straff när han bryter igenom i offensivt straffområde är ett under. Vi spelade boll och lät Ingarö ta första besluten och gå bort sig, dock gav det ingen utdelning. Ingarö tog istället över, precis som sista 15 i första halvlek och tryckte ner oss rejält. Här var vi trötta och fick slita hårt. Då och då klev vi upp i en kontring och när Roman hade friläge från straffpunkten som räddades och Lucas retur räddades på mållinje av en flygande Ingarö-spelare och de i sin tur kontrar in 1-3, så var det ett hårt slag för oss i de #gulaberget. - Det slutar tyvärr med en tråkig skada på en Ingaröspelare som troligtvis drog korsband och tjofadderittan och vi önskar honom all lycka till och krya på dig. Vi bröt då matchen 2-3 minuter tidigare och får vara nöjda med en bra och väl genomförd match. Amar Barakovic, den nya tränaren, kanske är en succétränare? - Matchen vinns rättvist av Ingarö men hade vi varit lite hetare framför mål och fått en frispark med oss och en straff med oss så kanske resultatet hade varit annorlunda? Tack för mycket bra träningsmatch Ingarö och all lycka till i serien under året. - Ungefärlig statistik; Jarlabergs IF - Ingarö IF Mål; 1-3 Bollinnehav; 51%-49% Målchanser; 8-10 Hörnor; 6-6 Gula kort; 3-1 - På bilden; Jarlaberg i svarta tröjor denna afton. Lucas #26 Chris #12 Solem #18 #gulaberget #jarlabergsif #forzajb A-Laget 16 apr 2018 0kommentarer