11:00

Irsta IF Dam

Referat: Bälinge IF - Irsta IF Dam

Knapp förlust i sista träningsmatchen.
Det blev en knapp 0-1 förlust borta mot Bälinge i sista träningsmatchen före seriestarten. Matchen började i ett ganska högt tempo med många anfall åt båda håll. Båda lagen försökte spela fin passningsfotboll och det var inte många långbollar som slogs utom mot springande yttermittfältare som försökte komma fram på båda kanterna. Bälinge hade lite bättre passningsspel igenom hela matchen men Irsta höll spelet bra uppe med ett bra försvarsspel där bollen rullades runt från ena kanten till den andra. Irsta försökte under denna match att spela upp bollen genom laget för att hela laget skulle få chansen att följa med i anfallen. Det lyckades flera gånger och då fick vi med tryck på Bälingeförsvaret. Det syntes att Bälingespelarna var mer samspelta och hittade lättare varandra när tempot höjdes men jag tycker att Irsta under denna match tog det lite lugnare och även skapade större ytor för samspel än vad vi sett i tidigare matcher. Det lovar gott inför kommande matcher. Båda målvakterna och deras försvar spelade bra så bara ett par klara målchanser dök upp under första halvlek.
I 13 minuten så slog Bälinge en genomskärare till en anfallare som avslutade med ett hårt skott i stolpen, Johanna L tog returen. Två minuter senare hade Sofie ett bra skott som målvakten räddade. I 22 minuten kommer Emma L igenom och skjuter men en försvarare kastar sig och får en fot på bollen som gör att skottet blir till en lyra som målvakten kan plocka ner. Sedan följer ett par Bälinge-anfall men Johanna räddar de skott som går på mål. I 27 minuten kommer Moa runt på högerkanten och slår ett inlägg som målvakten räddar. I 39 minuten får Linnea en långboll där hon rundar backen och slår in bollen till Sofie men skottet går strax över. En jämn första halvlek slutar 0-0.
I andra halvlek blir ytorna större troligen pga trötthet hos båda lagen, det har varit ett högt tempo hela första halvlek. Dessa ytor använder Bälinge bättre och kommer i flera bra anfall där mittfältet slår genomskärare till yttermittfältare som springer igenom på kanterna. Vid ett av dessa tillfällen skjuter anfallaren och Johanna räddar bollen men måste tippa den i sidled till en helt fristående Bälingespelare, turligt nog för oss så skjuter hon bollen i ribban och över från nära håll, istället för att rulla en bredsida i mål.
I 75 minuten kommer Bälinges ledningsmål på ytterligare en genomskärare och denna gång gör inte yttermittfältaren något fel utan placerar bollen i mål vid sidan av Johanna, 1-0. Vilket var ett rättvist resultat med tanke på friläget tidigare. Det blir inga fler mål i matchen utan Bälinge vinner med 1-0.
Denna match var ytterligare ett steg framåt för Irstatjejerna. Vi höll långa stunder upp spelet mycket bra mot en motståndare som spelade fin fotboll. Bälinge har också slagit Östervåla, som vi har i serien, med 3-1, så jag tror att vi kan klara oss riktigt bra i Div. 2.