• Matchreferat HGH-IS Örnia 6-1

HGH-IS Örnia 6-1 (3-1) Efter en spelledig vecka var det ett utvilat och taggat IS Örnia som anlände till Tranevall i Harplinge för match mot seriekollegan HGH. Vädergudarna hade dock vaknat på helt fel sida och lagom till att det var dags att gå ut för uppvärmning öppnade sig himlen med ett regn som kan liknas vid något som syns vid monsunregnen i Asien. Det i kombination med vind gjorde att de yttre förutsättningarna var långt ifrån optimala. Trots att regnet borde gjort Örnia pigga och alerta var det långt ifrån fallet inledningsvis och hastigt och betydligt mindre lustigt stod det 3-0 till hemmalaget efter 20 minuter. Bra press av HGH med några bolltapp i fel lägen som följd straffades obarmhärtigt av HGH och gav de Grönvita en mardrömsstart på matchen. Efter mardrömsstarten börjar Örnia vakna till liv och de sista 20 minuterna av första halvlek börjar pressen sitta bättre. Bollen vinns tillbaka högt och Henrik Björkman får ett kanonläge att ge gästerna en biljett in i matchen men skjuter en bit över helt fri vid straffpunkten. En väl inövad hörnvariant höll även den på att ge resultat när Albin Adolfsson svepte in hörnan på Lukas Anderssons panna, men även denna gång flög bollen över ribban. Anton Andersson tvingade även hemmamålvakten att sträcka ut ordentligt på en väl slagen frispark som stack iväg på det blöta underlaget. Precis innan paus skulle dock Henke få sin revansch. Ett inlägg från Albin letade sig in till Max Karlsson på andra kanten som på halvvolley lättade in bollen mot bortre stolpen där Henke kom framrusande och kunde nicka in bollen innanför målområdet. 3-1 och lite luft under de grönvita örnarnas vingar in i paus. Andra halvlek hinner dock knappt börja innan hemmalaget får straff. John Novak är på bollen och kan så när förhindra att den går in över mållinjen men 4-1 är ett faktum. Några minuter senare kommer nästa kalldusch, nästan värre än det ständigt tilltagande regnet, när HGH kontrar in ytterligare ett mål efter att Örnia haft hörna. Då var det som att luften lite grann gick ur bortalaget och ett bollskickligt HGH kunde spela ut hela sitt register mot ett allt mer tröttkört Örnia. John Novak står för ett flertal fina räddningar men inte ens han kan stå emot när HGH kommer i ytterligare en anfallsvåg strax före full tid. Matchen slutar 6-1 till HGH som vinner klart rättvist. För Örnia handlar det nu om att studsa tillbaka igen. Matchen visade att det finns mycket att jobba på fram till premiären även om det finns perioder från matchen att ta med sig. Men ett dåligt genrep borgar som bekant för en bra premiär och Skogaby kommer att få känna på ett revanschsuget grönvitt lag på söndag. Matchens tre örnar *** John Novak ** Lukas Andersson * Albin Adolfsson Startelva John Novak Hugo (60) - Simon (60) – Lukas Max K (45) – Isak – Teo – Albin Adnan (60) Anton A - Henrik Bänk Max G (45) Marcus (60) Hervi (60) Mikael L (60) Herrar 7 apr 0kommentarer
  • Matchreferat: Laholms FK U 2-0 IS Örnia

LAHOLMS FK U 2-0 (1-0) IS ÖRNIA Plats: Glänninge Park konstgräs. IS Örnia begav sig till ett grått Laholm med en liten trupp på 14 spelare för att ta sig an Laholms FKs ungdomslag. Domarens vissla ljöd och matchen drog igång, och till att börja med var det en ganska avslagen historia där båda lagen mest kände på varandra. Allteftersom första halvlek gick jobbade sig Örnia in i matchen mer och mer och tog över spelet, och ett lugn lyste om Örnia som höll sig fint till sin matchplan och rullade boll med elegans under matchens första 30 minuter. Tyvärr saknades skärpan i sista tredjedelen för att skapa några riktigt farliga målchanser. Det närmsta Örnia kom var ett skott i farligt läge från Allan Olofsson som säkerligen blivit mål om inte en lång yngling i Laholm lyckats sträcka ut sig och få en tå på bollen precis vid skottögonblicket. Överlag hade Örnia svårt att kombinera sig fram i sista tredjedelen och det slogs flera långbollar mot anfallarna som stångade och slet för att få tag i bollen. Men där det var svårt att låsa fast bollen och de riktigt farliga målchanserna uteblev. I minut 25 tvingades Örnias mittbacksjätte Adam Pansell av planen till följd av en skada. På grund av ett hjärnsläpp hos den orutinerade debuterande coachen i Örnia, där ingen kan förklara hur tankegångarna gick, tvingades Örnia spela 5 minuter med en man mindre. Vi får hoppas att detta var en engångsföreteelse. Knappt hade han varit inne i 2 minuter innan inhopparen Marcus Sjöberg fick syna det gula kortet efter att ha sparkat ner en Laholmspelare. Under resten av första halvlek fortsatte ett jämnt ställningskrig där Örnias närmsta chans kom i form av en frispark två meter utanför straffområdet som tyvärr sköts i muren av Albin Adolfsson. Defensiven var stabil och Örnia hindrade Laholm från att skapa några egentliga målchanser med ett fint presspel. Men i minut 45 hängde Örnias försvar inte riktigt med i en omställning och Laholm kunde rulla in 1-0. I halvtid tvingades Noah Breland kliva av till följd av en känning och Erik Bengtsson tog plats som vänsterytter. Med två skador i första halvleken hade Örnia 45 minuter kvar med endast en tillgänglig avbytare. Andra halvlek blåstes igång och till en början fortsatte en jämn match att utspela sig. Men för varje minut matchen pågick byggde mjölksyran på sig i benen på Örniaspelarna som blev långsammare i löpningarna, senare in i duellerna och tröttare för varje omställning. På grund av detta kunde de pigga juniorerna i Laholm ta över matchbilden och bröt fram om och om igen och Örnia fick kämpa hårt för att freda målet. Dagens målvakt Kevin Karlsson stod för flera fina räddningar. När Örnia sedan vann boll pressade Laholm högt och orken fanns inte att ställa om ordentligt och anfallen rann ut i sanden. Trots hårt kämpande av grabbarna räckte det inte hela vägen, och i minut 88 kunde Laholm fastslå resultatet till 2-0 med bud på fler mål under andra halvleken. En tung förlust som visar att laget har mer att jobba på men det var också en stark kämpainsats där spelarna stod upp för klubbmärket. Årets första och förhoppningsvis sista förlust är ett faktum. En upplevelse som ingen i spelartruppen tyckte var rolig så nu är det tillbaks till träningsplanen för att finslipa spelet och blicka framåt mot kommande matcher. Matchens Örnar: *** Hervi Qose ** Kevin Karlsson * Teo Stjernqvist (för muck med 12-åringar) Uppställning: K. Karlsson A. Adolfsson - A. Pansell - H. Qose L. Andersson - V. Björkström N. Breland - A. Olofsson - H. Barkstedt T. Stjernqvist - M. Lindell Bänken: M. Sjöberg (25’ ->), E. Bengtsson (45’ ->), M. Karlsson (60’ ->). Skribent: Marcus Sjöberg, B-lagstränare Herrar 26 mar 0kommentarer
  • Matchreferat: IS Örnia 3-3 Slöinge GoIF

IS ÖRNIA 3-3 (2-1) SLÖINGE GOIF I ett regnigt Falkenberg mötte IS Örnia i tisdags förhandsfavoriten i den norra Hallandssexan Slöinge GoIF. Med vinden från vinsten över division 5-laget Sperlingsholm Skuggan BK i ryggen var självförtroendet hos De Gröna högt, och förväntningarna stora. Men Örnia anlände självgott nog något sent till Falkenberg, vilket speglades i den trötta matchinledningen. Bollen studsade fel, beröringarna var hårda och koncentrationen var inte riktigt där. Men ibland krävs inget annat än några sekunder av individuell briljans för att väcka ett helt lag. I minut 3 får nämligen Allan bollen ute till vänster och bestämmer sig för att skottfinta sig igenom en mur av Slöingeförsvarare, vilket resulterar i ett friläge där ovannämnde under till fotbollsspelare enkelt placerar in 1–0. Minuterna efteråt replikerar denne Allan på samma sätt samma aktion men väljer att ensam med målvakten denna gång passa Anton Johansson som sätter 2-0 i tom kasse. Falkenbergspubliken häpnade och Örnia såg att gå mot en komfortabel seger. Men det väldrillade Slöinge jobbade sig tillbaka in i matchen. Örnia hade något svårt att stänga ytorna och Slöinge började hitta in bakom De Grönas höga backlinje. Reduceringen kom rättvist i efterspelet av en hörna där ett inlägg hittar en ren Slöingespelare vid bakstolpen, som forcerar in bollen bakom den landslagsmeriterade John Novak. Efteråt tog Örnia över igen, kombinerade flertalet gånger vackert både ute till vänster och höger, och bollinnehavet ökade. Men målen uteblev. En reflexräddning var det enda som hindrade Hampus Henningson från att utöka ledningen, efter att Henrik Björkman och Allan enkelt väggat sig igenom Slöinges backlinje. Men mer klappklapp-spel skulle vi få se. Precis innan pausvilan valde Edvin Walan att dra på sig sitt andra röda kort på lika många matcher i den grönvita tröjan, efter en frilägeskapning som hette duga. Slöinge lät Örnia fortsätta med elva man ändå, all heder till dem. Men Örnias tränarstab har en del att jobba på med ovan nämnde Walan. Örnia gjorde en del byten i halvtid, och fick åter kontroll på spelet. Ludwig Blondell visade publiken hur man spelar ytter, Hervi Qose hur ett mittbackslugn ser ut och Max Swanling hur man rullar boll. Och i minut 55 small det till. Precis utanför Slöinges straffområde letar bollen sig in till en felvänd, ja, Allan, som med en enkel beröring hittar ut på en djupledslöpande Viktor Björkström. Denne slår sedan i sin tur direkt ett lågt, precist inlägg på den store, tekniske Björkman som vänder bort sin försvarare och dundrar in 3–1. Fotbollsgodis, klappklapp, tiki-taka. Segern är vår, trodde Örnia. Men icke. Reduceringen och kvitteringen kom tätt inpå varandra, bägge efter kontring. Örnia jagade febrilt ett sista ledningsmål. Teo Stjernqvist skapade oreda med sina vältajmade djupledslöpningar men De Gröna lyckades aldrig återta ledningen. Även Slöinge hade snudd på en fyra men även detta uteblev. Resultat får ses som rättvist, och även om det fortfarande finns en del att jobba på är ljuspunkterna extremt många i detta nykomponerade lag. Nästa match på söndag, mot LBK U. Matchens Örnar *** Allan ** Henrik Björkman * Ludwig Blondell Örnias startelva: J Novak M Sjöberg – E Walan – T Sarcevic T Stjernqvist – E Lövgren (K) A Johansson – Allan – L Blondell H Björkman – H Henningson Bänken: H Barkstedt, T Andreasson, H Qose, M Swanling, V Björkström (45’ ->) Herrar 20 mar 0kommentarer