Seriepremiär i fyran efter fyra säsonger i div 5!
Arboga Södra är tippat topplag med tanke på sin fina höst ifjol. Vi är underdogs och tippade i botten av de flesta experter.
Dessutom hade vi hela 10 återbud till denna match p g a skador, sjukdomar, jobb m m.
Vi fick ändå ihop en slagkraftig startelva och full avbytarbänk tack vare Leon Hillgren och Simon Fors från P08-laget!
Det såg dock ut som premiärnerver i inledningen för vi slog bort enkla passningar och var tvåa på de flesta andrabollar. Det såg inte bra ut men vårt försvar spelade strålande och tillät inte Arboga komma till några farliga målchanser.
De tog dessutom på sig två gula kort den första kvarten.
Efter 20 minuter började vi ta tag i matchen och skapade ett bra läge på en kort hörna som resulterade i mål av Karwan men det blev bortdömt för offside.
Matchen böljade fram och tillbaka och sista 10 minuterna av första halvlek tog Arboga tillbaka initiativet men avsluten missade målet. Så 0-0 i paus efter mycket kamp och mindre skönspel.
1:a halvlek
6' Arboga slår ett inlägg från höger som går till spelare som störtdyker vid bortre stolpen men avslutet sitter i burgaveln
10' Gult kort på nr 11 för hårt spel
15' Gult kort på nr 21 för protest mot domslut
26' Kort hörna Oden som Hampus passar till Elvin, han lägger tillbaka bollen till Hampus som går på skott, det är farligt för målvakten är skymd men lyckas rädda men ena handen och bollen går ut till Karwan som gör mål. Men det blir bortdömt för offside för assisterande ansåg att Karwan stod offside när Hampus sköt. Vi får se på Veon om han har rätt, svårt att se från vår position.
30' Emil vinner bollen på Arbogas planhalva, passar till Sebbe som spelar fram Casper som går på skott, bra träff men bollen smiter utanför högra krysset
35' Bra crossboll av Arboga till deras högerytter som bryter in i planen och får bra träff på skottet som smiter tätt utanför vänstra stolpen
38' Farligt frisparksinlägg av Arboga som nickas utanför

------
Vi öppnade andra halvlek oerhört positivt och var ytterst nära att ta ledningen när först Casper och sedan Karwan träffade ribban! Inte nog med det, Hampus la en hörna i ribban och då hade det bara gått fem minuter!
Men sen tog Arboga tag i matchen igen och tog sig till två lägen som Robin räddade, första gången han fick ingripa men oerhört viktigt!
Sista 20 tog vi tillbaka initiativet och hade lägen att avgöra men Arboga lyckades bryta eller rädda i sista momangen.
Det såg ut att sluta 0-0 men i slutminuten vann Karwan en löpduell mot Arbogas mittbackar och kunde rulla bollen förbi målvakten som var på väg ut, ett oerhört kyligt avslut som gav ledning 0-1 !
Arboga lyfte upp allt de hade och skapade flera hörnor på tilläggstid och här räddade Oscar oss som lyckades styra en Arboga-nick över målet med sitt huvud!
Vi höll undan till vinst och tre överraskande men sköna poäng i premiären!

En oerhört bra laginsats, inte minst med tanke på att vi hade flera nyckelspelare borta.
Stor cred till Felipe som tränat med div7-laget i vinter och bara gjort en träningsmatch. Nu startade han efter en bra träningsvecka och gjorde en gedigen insats på centrala mittfältet.
Backlinjen var matchens giganter: Oscar, Martin, Elvin och Keyse försvarade exemplariskt och fick stor hjälp av Emil som sweeper på centrala mittfältet. Hampus var briljant på offensiva mittfältet liksom yttrarna Casper och Sebastian. Robin räddade oss när vi som mest behövde det. Philip gick in och avlastade när Casper behövde vila och Elder klev in sista 12-13 minuterna och vann de fysiska duellerna på mittfältet vilket var mycket viktigt i det läget! Hampus S, Simon och Leon fick inga minuter idag men stöttade laget från bänken. Och så vår lagkapten, Karwan som fick oerhört mycket stryk men avgjorde matchen med sitt mål i 90:e minuten! Detta sammanfattar dagen där vi utnämner hela laget till Matchens Lirare!

2:a halvlek
46' Hampus slår ett frisparksinlägg som Elvin skarvar utanför
48' Casper lägger ett inlägg från vänster som touchar en försvarare och träffar ribban, bollen studsar ut till Karwan som bara kan lägga in den i mål från målgårdslinjen men får för mycket fot under bollen så avslutet träffar ribban igen!
50' Hampus lägger en hörna med bra skruv och bollen tar i ribbans överkant och ut till inspark! Tredje ribbträffen på två minuter!
54' Felipe bryter ett uppspel och passar Karwan som skjuter och målvakten räddar
56' Arboga kontrar och lägger ett inlägg som deras forward styr på volley mot vänstra hörnet men Robin slänger sig och gör en fenomenal räddning
58' Kort hörna av Arboga och inlägg som nickas mot mål men Robin räddar igen
59' Arboga har frispark och passar till vänster där vi tappar markeringen, spelaren kan ostörd skjuta men som tur var utanför målet
60' Djupledsboll av Arboga som leder till friläge men spelaren skjuter okoncentrerat högt över målet
65' Elvin lägger en djupledsboll som går ända mot mål i medvinden men målvakten tappar bollen och när Karwan ska lägga in den i mål blir han fasthållen av målvakten, ramlar omkull vilket borde vara solklar straff men domaren friar!
74' Hörna från höger av Casper mot Oscar som nickskarvar vid främre stolpen men bollen går över ribban
82' Ny hörna av Casper som Arboga nickar bort, Elvin skickar in returen på volley och Karwan provar en bicycleta, riktigt akrobatiskt men tyvärr går skottet utanför
83' Casper dribblar sig förbi flera spelare i straffområdet, men precis när han ska skjuta gör deras mittback en fantastisk glidtackling och lyckas blockera bollen som möjligen hade kunnat gå i mål annars
84' Gult kort på Elder som delar ut en riktig bröstvärmare till en motståndare
86' Hampus skjuter en frispark från ca 20 meter, bra träff men lite högt för bollen smiter över målet
90' 0-1 Oden genom Karwan. En försvarare lägger en djupledsboll som deras mittback försöker nicka bort men han lyckas skarva den fram till Karwan som kommer fri med målvakten som är på väg ut, vilket Karwan uppfattar när han i princip passar bollen förbi honom och in i det tomma målet!
90+2' Dubbelhörna för Arboga och den första är riktigt farlig när deras spelare nickar bollen från nära håll varpå Oscar lyckas nickstyra den över vårt mål, annars sannolikt kvittering där!