3 maj 2024
19:00

IK Oden

Referat: Västerås FC - IK Oden

I tredje omgången av div 4 ställdes vi mot Västerås FC, ett tippat topplag som dock börjat svagt med två förluster och noll gjorda mål. Vi hade ju två segrar och noll insläppta så förhoppningen om tre nya poäng fanns förstås.
Västerås FC öppnade starkt i första halvlek, inte minst genom förre Oden-spelaren Kemo, rutinerade nr 7 David Hasler och den snabbe anfallaren nr 9 Francisco Montano.
Robin höll oss kvar i matchen genom flera fina reflexräddningar.
Mot spelets logik gjorde vi mål efter att Martin slagit ett skruvat inlägg från höger in i motståndarnas straffområde där Alex var först på bollen och sköt stolpe in! Men istället för mål så blev det frispark till Västerås FC efter att assisterande sent höjde flaggan för offside. Detta såg mycket tveksamt ut från vår vinkel som i och för sig inte var den bästa.
Efter det fortsatte Västerås FC att trycka på och skapa chanser och hade även de en boll inne som blev bortdömt för offside.
Vi såg ut att rida ut stormen till pausmilan men med minuten kvar var det dålig kommunikation när Robin går ut för att ta bollen, ropar också men vi sparkar ut bollen till hörna efter att motståndarna hotade att göra mål.
Tyvärr blev det mål på den efterföljande hörnan, vårt första insläppta och Västerås FC:s första gjorde, men dock av en Oden-spelare för Martin råkade styra in den i eget mål med smalbenet hårt trängd av en motståndare.
1-0 underläge i paus.
1:a halvlek
3' hörna av Västerås FC från höger som går till helt omarkerad spelare framför Robin men han verkade bli förvånad för han styrde bara löst bollen i famnen på Robin
10' Bra spel av Västerås FC på vänsterkanten, nr 9 tar sig in i straffområdet och skjuter ett stenhårt skott som Robin enhandsräddar till hörna när den var på väg in i främre krysset!
14' Emil spelar fram Hampus som kan skjuta men passar Casper som skjuter med högern på en spelare som styr ut bollen till vår första hörna
20' Inlägg av Martin som Alex gör mål på men det blir bortdömt för offside
26' Dålig rensning av oss gör att bollen går till omarkerad spelare som skjuter från straffområdeslinjen och Robin gör då en kanonräddning!
28' Återigen ett anfall av Västerås FC på vänsterkanten som följs av ett inspel i straffområdet och stenhårt skott från 8-10 meter som Robin reflexräddar!
34' Friläge för Västerås FC och mål men det blir bortdömt för offside
37' Hårt skruvat frisparksinlägg av Kemo i Västerås FC som Robin styr bort med ena handen och han plockar sedan returen som är på väg till en omarkerad spelare
41' Gult kort på Simon för fult spel
42' Nr 9 i Västerås Fc spurtar till sig ett friläge men Oscar är följsam och styr ut honom till dålig vinkel så skottet går i burgavelns utsida
43' Nytt hårt skott av Västerås FC och ny räddning av Robin!
44' 1-0 Västerås FC på hörna, självmål
--------------------------
Vi gjorde några byten i paus för att få in ny energi och fart. Det gav resultat för vi vann det mesta och bara egen oskicklighet i de avgörande passningarna och avsluten gjorde att vi inte kunde kvittera.
Istället utnyttjade Västerås FC en farlig passning på vår planhalva vilket ledde till friläge för nr 9 som avslutade kliniskt till 2-0.
Vi malde på och matade djupledsbollar och Västerås FC såg allt tröttare ut.
Till slut, men väldigt sent i matchen kom en rättvis reducering på vår hörna och det såg faktiskt ut som om det var självmål även här.
Vi tryckte på och hade momentum, det kändes som om vi skulle kunna kvittera men i slutminuterna gjorde Västerås FC 3-1 genom en spelare som soklart var 2 meter offside, dock utan åtgärd av assisterande som höll flaggan nere.
Detta gjorde att alla tre poängen stannade i Råby och vår förlustnolla samt nolla på insläppta mål är brutna.
Energin och spelet i andra halvlek tar vi dock med oss till kommande matcher, dock ser vi att misstag straffas hårt i den här serien med så många skickliga lag.
Till matchens lirare utnämner jag Robin som stod för 6 kvalificerade räddningar och höll oss klar i matchen i första halvlek!

2:a halvlek
52' Bra hörna av Västerås FC mot bortre där deras spelare hoppar högt och nickar mot mål men Robin hinner dit och reflexräddar!
55' Frispark av Elvin som tar i muren men han lobbar returen över muren och Alex hoppar högst i duell med målvakten och nickar bollen över honom men tyvärr smiter den tätt utanför främre stolpen.
59' 2-0 Västerås FC som utnyttjar en kort sidledspassning på vår planhalva vilket leder till friläge och mål för nr 9
62' Gult kort på nr 4 i Västerås för protest mot domslut
62' Gult kort på Sebastian Silfver för fällning bakifrån
69' Bra frisparksinlägg av Hampus som Emil nickar, dock får bollen en hög bana som sånär ställer målvakten som hoppar men ramlar omkull efter tackling av en medspelare. Men han får frispark för detta!
75' Hampus spelar ut till Wille som bryter in från högerkanten och skjuter ett bra skott som droppar men lite för högt och landar på ovansidan av målnätet
81' 2-1 Oden på hörna. Hampus lägger hörnan och Emil ser ut att träffa bollen med foten innan en motståndare styr in den i eget mål
85' Gult kort på nr 5 i Västerås FC för hårt spel
87' 3-1 Västerås FC. Friläge men det såg ut att vara offside, vilket domarna inte upptäckte
89' Lyft av Hampus till Alex som kommer fri med målvakten men avslutar rakt på honom!