13:00

IK Oden

Referat: Gideonsbergs IF - IK Oden

Tyvärr glömde jag mitt block på Önsta IP så referatet blir mindre detaljerat.
Efter imponerande vinster mot Diaspora i DM (4-1) och Bosnisk SK i serien (6-0) så hade vi på förhand ett underläge mot GIF i och med att 6 spelare från startelvan senast inte kunde vara med av olika skäl. Så vi ställde upp med ett lag som till stor del bestod av A-lagsreserver samt spelare från div 7-laget och P08.
Men laget gjorde helt enkelt en kanoninsats redan från start!
Vi tog ledningen efter bara 3 minuter när Felipe klackskarvade fram bollen till David Arnland som kom fri och kyligt placerade in 0-1 i vänstra hörnet!
Vi hade även ett jätteläge till 0-2 på Hampus hörna som David bara skulle lägga in vid bortre stolpen men fick felträff så bollen gick ut till Isak som hade öppet läge från målgårdslinjen men sköt utanför vänstra stolpen!
Istället kvitterade GIF när vi slarvade på egen planhalva och lagkaptenen hittade in till en lagkamrat som kyligt placerade in 1-1 via stolpen utan chans för Robin.
Resten av halvleken präglades av mycket kamp och halvchanser för båda lagen men inga fler mål.
1:a halvlek
3' 0-1 Oden genom David A (assist Felipe)
16' 1-1 GIF genom Emil Ekengren
32' gult kort på David A för stämpling

I andra halvlek öppnade vi med en jättechans för David som kom fri men målvakten räddade med en benparad. Men vi började visa trötthetstecken med tanke på att flera av spelarna kommit tillbaka efter skador och värmen gjorde att några fick krampsymptom. Vi hade ju bara 3 avbytare eftersom Martin (skadad) och Kevin (tränare) stod med som avbytare men inte var ombytta. GIF hade bl a ett stolpskott som Elvin rensade bort returen på i sista momangen. Vi hade kontringslägen och David borde ha passat Casper som kom på överlapp men valde att gå själv vilket i och för sig inte var helt fel men han blev av med bollen precis innan han hann avsluta.
Sista kvarten blev väldigt händelserik med tre mål.
GIF:s bäste spelare, lagkapten nr 14 Eric Aldernäs drev bollen från vänsterkanten in i mitten och avlossade ett skott från straffområdeslinjen, Robin hade nog tagit det men tyvärr tog det på Elvins ben och ändrade riktning och gick in i högra hörnet. Detta var i 77:e minuten.
Vi lyfte upp allt vi hade trots trötta spelare. Detta gav oss lägen och i 85:e fick vi en frispark från 25 meter lite till vänster om cenrallinjen. Hampus gick direkt på skott och fick på en drömträff, bollen seglade upp i nättaket utan chans för målvakten!
2-2 kändes som ett rättvist resultat men vi ville mer. Hampus satte Casper till ett friläge men han kom lite ur vinkel och försökte sig på en cutback men fick en felträff så målvakten fångade bollen.
Han skickade upp den till mittfältet som la en djupledsboll in i vårt straffområde. Elvin var där och Robin såg ut att enkelt kunna fånga bollen men så kom Eric Aldernäs från ingenstans och nickade bollen förbi Robin och in i mål. 3-2 i 87:e minuten, tuff och mycket snöpligt för det hårt kämpade laget.
Vi fick en sista chans på tilläggstid när Hampus slog ett mycket bra frisparksinlägg som Simon nickade mot mål men målvakten var med på noterna och räddade.
Därmed tog GIF hem alla tre poängen i en match som kunde ha gått åt båda hållen.
Såklart är alla besvikna över förlusten men vi ledare är oerhört stolta över spelarna som stod upp hela matchen och var värda åtminstone en poäng!

Till matchens lirare vill jag utnämna Felipe som började säsongen i div 7-laget men alltmer har tagit plats i A-truppen och idag först assisterade till 0-1 målet och sedan klev ner som mittback där han gjorde en felfri insats!

2:a halvlek
74' Gult kort på nr 8 Max Holmström i GIF
77' 2-1 GIF genom nr 14 Eric Aldernäs
85' 2-2 Oden genom Hampus Wallenius på frispark
87' 3-2 GIF genom nr 14 Eric Aldernäs, nickmål
90´+1' Gult kort på nr 9 Olle Sund i GIF
90+2' Gult kort på Hadi i Oden