16:00

Västerfärnebo AIK

Referat: IK Oden - Västerfärnebo AIK

Första hemmamatchen för säsongen spelades tyvärr inte på Brandhtovda IP som ej är spelklar förrän i mitten av maj p g a den sena våren. Det var t o m blötsnö på morgonen men det hann smälta bort innan avsparken på Hamre IP:s konstgräs.
Västerfärnebo är ju nerflyttade från trean och hade inlett tungt med förlust 1-4 mot IFK Västerås i första omgången, men de har ett rutinerat och fysiskt starkt lag så det var ingen lätt match för våra unga spelare.
De öppnade också matchen starkt och var farliga på fasta situationer men vårt försvar spelade oerhört bra och höll emot.
Vi hade de farligaste chanserna, bl a två frilägen för Alexander som tyvärr inte resulterade i mål.
Det kändes ändå som om vi var det bättre laget och det var rättvist att vi tog ledningen i 39:e minuten när Casper tog vara på Karwans nickskarv och placerade in 1-0 förbi Västerfärnebos duktige målvakt.
Bara fyra minuter senare kom 2-0 när Alexander från ett friläge osjälviskt valde att passa i sidled till Karwan som stötte in bollen vid bortre stolpen!
Pausvila med skön ledning efter en oerhört stark laginsats.
1:a halvlek
12' Västerfärnebo lägger en bra hörna från höger som skarvas mot bortre där deras spelare skjuter över från bra läge
15' Emil bryter ett uppspel och passar fram till Karwan som sätter ett friläge till Alexander som kommer lite ur vinkel och skjuter i burgaveln
17' Djupledsboll av Västerfärnebo till vänster och spelaren har bra läge men skjuter högt över
20' Martin lägger en djupledsboll till Karwan som spelare vidare till Alexander som kommer fri med målvakten och försöker med en höger bredsida men målvakten är reaktionssnabb och räddar
20' Bollvinst av Hadi som passar till Casper som skjuter från straffområdeslinjen, bra träff men bollen går precis utanför vänstra krysset
24' Djupledsboll av Elvin som Alex springer sig fram till ett friläge men målvakten är med på noterna och bryter vid straffområdeslinjen
26 Instick av Hampus till Alex som har bra läge men får felträff med högern så bollen går utanför målet
35' Alex kommer fri med målvakten men Västerfärnebos lagkapten glidtacklar bakifrån, ett riskfyllt beslut men träffar bollen före spelaren så chansen går om intet
37´ Frisparksinlägg av Martin till Emil som nickar utanför
39' 1-0 Oden genom Casper (assist Karwan). Frisparksinlägg av David som Karwan nickskarvar till Casper, skott i mål!
42' David lyfter fram bollen till Karwan som nickskarvar till Alex som lobbar bollen i mål, dock bortdömt för offside
43' 2-0 Oden genom Karwan (assist Alex). Martin lägger en djupledsboll till Alex som kommer fri till vänster i straffområdet och sidledspassar till Karwan som pangar in bollen vid bortre stolpen!
44' Gult kort på Hadi för ruff
45+1' Frisparksinlägg av Västerfärnebo mot bortre där spelaren har riktigt bra läge men Martin gör en fantastisk block på skottet till hörna!
-----------------

Hadi som hade dominerat mittfältet med sitt fysiskt starka spel var tvungen att åka och jobba så vi bytte in Elder i paus för att bibehålla styrkan på centrala mittfältet. Men Elder hade glömt sin tröja nr 7 på Brandthovda och tog istället Hadis nr 18. Det är ju inte tillåtet och vi var tvungna att påtala det för domaren som sa att Elder måste byta tröja. Så vi fick byta ut Elder igen efter 5 minuter och sätta in Sebastian istället. En märklig situation faktiskt.
Oavsett det så dominerade vi spelmässigt och skapade ett flertal målchanser utan resultat. Västerfärnebos målvakt Emil Pettersson storspelade dessutom. Förutom i slutet av matchen när han försökte dribbla bort Karwan som istället tog bollen av honom och rullade in 3-0 i tomt mål!
Därmed tog vi en stark seger i hemmapremiären och har sex poäng och hållen nolla efter två omgångar!
2:a halvlek
46' Överlapp av Hampus till Elvin som slår ett stenhårt inlägg som styr på en motståndare och sedan på målvakten som bara får bollen på sig utan att veta att han räddar, ytterst nära mål där!
51' Elder utbytt p g a fel tröjnr
53' Alex spurtar sig fram till ett friläge men nr 8 stör i ryggen så han skjuter i burgaveln
55' Inlägg av Casper som Karwan nickar mot vänstra stolpen där Sebastian sånär hinner fram till bollen men tyvärr studsar den över kortlinjen
60' Gult kort på Hampus för att ha stoppat en kontring, dock var det faktiskt spelaren som snubblade på sina egna ben
63' Kontring av Västerfärnebo och ett bra inspel till spelare som har kanonläge men Elvin slänger sig och blockerar skottet till hörna!
64' Hampus lägger en perfekt boll till Alex som kommer fri med målvakten men återigen slänger sig en back och bryter till hörna
65' Hampus lägger hörnan och Karwan stöter in bollen i mål samtidigt som en motståndare ligger ner i straffområdet. Domaren dömer mål men efter vilda protester konsulterar han assisterande och ändrar domslutet till frispark för Västerfärnebo! Vilket var märkligt eftersom spelaren krockade med en lagkamrat så det kan omöjligt varit frispark.
66' Inlägg från vänster av Elvin till Karwan som tar emot i straffområdet, skottfintar och har bra läge men en motståndare lyckas styra skottet till hörna
69' Emil får på en bra träff från 20 meter och bollen touchar en motståndare till hörna
71' Gult kort på David som fäller en spelare som är på väg igenom
81' 3-0 Oden genom Karwan (utan assist).
84' Hampus vinner bollen efter hörna och passar smart till Casper som skjuter från bra läge men bollen styr på en motståndare till ny hörna
85' Rasmus lägger hörnan och är nära att skruva in den vid främre stolpen men den smiter retfult över målet och tar i nättakets ovansida
90' Karwan spelar fram Alex som skjuter men bollen blockeras av en back och går ut till Felipe som skjuter med vänstern men målvakten slänger sig och räddar vid stolproten

En händelserik match som vi kontrollerar, mycket tack vare vårt starka försvarsspel. Oscar och David Curtolo var helt enkelt suveräna och ytterbackarna Elvin och Martin släppte inte någon förbi sig.
Till matchens lirare utsåg styrelsen Robin som höll nollan på nytt och är säkerheten själv i kassen. Samt Emil som har hittat rätt i sin position som sexa.
Men återigen kunde vi ha utnämnt hela laget - vår lagmaskin går oerhört starkt och det är en fröjd att se lagets kämpamoral!