13 --- Motståndare ska tillsättas --- 0 0 0 0 0
18 Brottby SK 1 0 0 1 0

IK Oden

0 - 2
Hamre IP KG
Samling på plats, vi spelar endast i matchtröja.så ta med byxor som ni har benskydd under.
27 mars 2024
19:30

Diaspora IF

Referat: IK Oden - Diaspora IF

Returmöte mot div 5-laget Diaspora IF (fd Zmajevi) som vi besegrade med 4-3 i början av mars.
Denna gång öppnade Diaspora mycket starkt och hade 0-2 redan efter 9 minuter!
Det första målet var ett friläge på misstänkt offside och det andra kom på en retur efter ett frisparksinlägg där vi inte fick bort bollen.
Vi var ganska virriga första 20 minuterna och Diaspora hade kunnat göra fler mål om inte Jocke som stod i första halvlek hade gjort ett par vassa räddningar.
Men resten av halvleken tog vi över och hade 3-4 lägen som borde ha resulterat men det var dålig effektivitet i avsluten.

1:a halvlek
7' 0-1 Diaspora. Djupledsboll som leder till friläge och mål, dock var spelaren solklart offside, minst en meter när passningen slogs men assisterande stod inte i försvarslinjen och missade detta.
9' 0-2 Diaspora. Ett bra frisparksinlägg som vi försöker få bort men returen går till en motståndare som kan trycka in bollen från målgårdslinjen.
18' Farlig kontring av Diaspora som avslutas med en cutback och vasst skott som Jocke reflexräddar till hörna
21' Diaspora kontrar igen och Jocke räddar skottet med en fotparad, returen går ut till motståndare som ska driva in i straffområdet när Senai rycker tag i honom och får gult kort för detta.
22' Den efterföljande frisparken är bra, studsar farligt innan stolproten men Jocke gör ett pantersprång och tippar bollen til hörna
23' Ny frispark av Diaspora från bra läge men denna gång går bollen utanför målet
25' Vår första målchans i matchen kommer på en hörna av Hampus W som Karwan nickar mot mål men får ingen riktig fart på bollen så målvakten kan rädda ganska enkelt.
31' Ett fantastiskt kombinationsanfall med snabbt passningsspel mellan Elvin och Karwan som sedan passar fram David till ett friläge och avslutet är bra men målvakten räddar till hörna
32' Karwan spelar bollen till Elvin som slår en öppnande passning till Hampus W som i sin tur sätter ett friläge till Senai som har gått om tid på sig men skjuter över målet, här måste det vara mål.
34' Nytt fantastiskt instick av Hampus W till David som kommer fri med målvakten som återigen gör sig stor och räddar till hörna
35' Nästa anfall sätts också igång av Hampus W som denna gång passar Hampus S som spelar fram David till ett friläge och avslutet är nära att gå in men bollen smiter retfullt utanför bortre stolpen
39' Hampus W pass ar till David som slår ett inlägg från högerkanten till Elvin som nickar över i bra läge
40' Ytterligare en målchans serveras av Hampus W som hittar David med ett instick men tyvärr så går lobben i ribban när målvakten var överspelad!

I andra halvlek bytte vi in Robin i målet och testade en annan formation.
Robin gjorde succé genom att hålla nollan och göra en utmärkt insats med bl a en trippelräddning på ett friläge och två returer som han också tog!
Vi föll tyvärr in i det lite sämre spelet som vi hade första 20 minuterna i första halvlek. Det var många felbeslut och missade passningar som gav målchanser till Diaspora.
När sedan Senai och Elder kom in igen från bänken fick vi ny energi och hade ett antal chanser att reducera men det blev faktiskt inga flera mål i matchen.
Förlust 0-2 mot ett div 5-lag inger inte förtroende men vi hade 4-5 nyckelspelare borta idag. Vi tar med oss slutet av halvlekarna och får försöka hitta ett sätt att höja effektiviten i avsluten.

2:a halvlek
47' Friläge för Diaspora som Robin räddar till hörna!
52' Karwan får en bra träff från straffområdeslinjen och bollen wobblar i luften men målvakten är med på noterna och räddar om än med vissa besvär
55' Oerhört slarvigt när vi tappar bollen på ett inkast inne på Diasporas planhalva: De kontrar snabbt och killen kommer fri med Robin som gör en jättefin räddning , men Diaspora är först på returen och skjuter mot tomt mål, dock är Robin snabbt uppe och räddar på nytt och han tar även andrareturen!
56' David kontrar på egen hand genom att spurta förbi motståndare med boll, spelar i sidled till Karwan som skjuter men Diaspora lyckas blockera avslutet.
57' Ytterligare ett friläge för Diaspora och avslutet är bra men Robin får en fot på bollen och räddar till hörna
62' Gult kort på nr 3 i Diaspora för våldsamma protester.
68' Inlägg av Karwan till Senai som kommer vid bortre och skarvar bollen vidare till Sebastian som har öppet mål men lyckas styra bollen utanför
69' Hampus lägger ett instick till Senai som skjuter i burgaveln
81' Fantastiskt markinlägg av Sebastian från vänster och bollen skär som en kniv genom Diasporas problem till Senai som tar emot bollen vid bortre, fintar sig till ett friläge men försöker chippa bollen över målvakten. Tyvärr går även bollen utanför målet

Till matchens lirare utser vi Hampus Wallenius som gjorde en formidabel insats när han blev inbytt efter en kvart i första halvlek!