IK Oden

Referat: Hällbybrunns IF - IK Oden

Vi mötte Hällbybrunn i Eskilstuna och ställde upp med ett blandad A-/U-lag samt fyra provspelare.
De spelar i div 5 Södermanland men siktar på att ta sig upp i div 4.
Vi öppnade med en jättechans i första minuten då franske provspelaren Grady kom fri men målvakten gjorde en bra räddning på avslutet.
Därefter kom Hällbybrunn in i spelet och satsade på snabba anfall via sin vänsterkant och den snabbe nr 7 som hade bra uppbackning av ytterbacken nr 20.
Linus räddade några frilägen men kunde inte stå emot i 20:e minuten när nr 7 kom fri på nytt och placerade in 1-0.
Vi växlade chanser, Felipe kom fri på en djupledslöpning och avslutet var bra men målvakten räddade med en fotparad.
Linus räddade ytterligare ett friläge, men strax före pausvilan tog sig Hällbybrunn förbi på vänsterkanten igen, och via en cutback kunde deras mittfältare trycka in 2-0 från nära håll.

1:a halvlek
1' Grady fri med målvakten efter Elvins fina djupledsboll, målvakten räddar
5' Inlägg av Hällbybrunn och nick tätt utanför
14' Friläge för Hällbybrunn som Linus räddar med en benparad
17' Kantboll av Hällbybrunn och cutback som spelaren skjuter över målet
20' 1-0 Hällbybrunn
26' Felipe kommer fri och avslutar mot bortre men målvakten räddar med foten
32' Kontring av Hällbybrunn ger friläge som Linus räddar
42' 2-0 Hällbybrunn

Vi efterlyste kampvilja i andra halvlek då vi knappt hade vunnit en närkamp eller andraboll i första.
In med några pigga ben i form av Linus Mattsson och Leo på högerkanten gav positivt resultat.
Vi hade mycket väl kunnat göra något mål men oftast blev den avgörande passningen för slarvig eller mottagningen för dålig, så chanserna rann ut i sanden.
Dock var vi bättre ren kampmässigt i andra halvlek, vilket spelarna ska ha cred för. Mycket positivt inhopp av unge Gabriel Granö (född 08) sista kvarten som spelade helt respektlöst mot äldre spelare.
Vi hade en jättechans att göra mål via provspelaren Bashir som hade vårt tredjefriläge men återigen var Hällbybrunns duktige målvakt rätt placerad och räddade.
Men Hällbybrunn var vassa på omställningar när vi tryckte på och gjorde 3-0 på en kontring, visserligen på misstänkt offside.
Sen kom 4-0 i slutminuten när en frispark ändrade riktning i vår mur och helt ställde Linus, som ändå gjorde 10 räddningar i matchen och utses till Matchens Lirare för IK Oden!
Mycket positiv insatser också på Elvin som körde vänster wingback samt Wasseem som gjorde comeback efter skada och provspelaren Carlos på mittbacken.

2:a halvlek
53' Linus räddar ett friläge till hörna
55' Bra hörna av Elvin mot bortre som Leo nickar mot mål men målvakten räddar
58' Nytt friläge för Hällbybrunn som Linus räddar
59' Perfekt djupledsboll av Elvin till Bashir som kommer fri med målvakten som räddar avslutet
70' 3-0 Hällbybrunn
75' Hällbybrunn skjuter i ribban och över
80' Friläge för Hällbybrunn som Linus räddar med foten
85' Ny kontring för Hällbybrunn och spelaren kan passa mot bortre till fri lagkamrat men Linus Mattsson gör en fenomenal brytning när han slänger sig och glidtacklar ut bollen till hörna, skadar dock foten samtidigt.
89' 4-0 Hällbybrunn, frispark som touchar en spelare i vår mur och ställer Linus.