Referat: Gideonsbergs IF - IK Oden

Ösregn som övergick i hagel och snö precis när matchen slutar.
Lite ovanligt att möta en seriekonkurrent i en träningsmatch, men viktigt att veta var vi står.
Några nyckelspelare var borta p g a skador och sjukdomar och då fick bl a Dilan från P08-laget chansen som avbytare.
Vi öppnade matchen mycket positivt med vår höga press och vann bollar på GIF:s planhalva samt skapade lägen.
Första 10 minuterna skapade vi 3-4 bra chanser som kanske någon borde ha resulterat i mål.
Men sen kom vi in i en period när GIF lyckades spela sig fram till frilägen på vänsterkanten genom den hypersnabbe nr 11 Elliot Jireteg. Han hade tre bra möjligheter att göra mål och träffade stolpen på det sista försöket innan han tvingades kliva av p g a skada.
Efter det tog vi över matchen igen och tog ledningen efter att Elvin brutit ett uppspel, spelade fram Simon som lade snett inåt bakåt till Sebastian som sköt via en motståndare in i mål!
GIF kom tillbaka och hade tre goda möjligheter att kvittera innan paus men vår 0-1 ledning stod sig.

Händelser i 1:a halvlek
3' Bra inlägg av William från höger mot bortre där Elvin stördyker och styr bollen över målet.
5' Stark bollvinst av Senai som avancerar framåt och skjuter ett långskott som går över ribban
7' Karwan hittar Casper som spelar vidare till Elvin som skjuter men bollen tar på en motståndare och ut till hörna
7' Hörnan nickas bort av GIF till Martin som går på avslut men bollen smiter över målet
8' Ny bollvinst av Elvin som överlappar til Casper som lägger ett bra inlägg till Karwan som nickar över målet, ett bra läge som Karwan normalt brukar sätta.
11' Matchens snyggaste anfall när Karwan klackar fram bollen till Simon som tar sig in i straffområdet och slår ett stenhårt inlägg till Casper som lyckas styra bollen över det tomma målet från en meter!
12' GIF:s första läge kommer på friläge för nr 11 som löper ifrån vårt försvar och skjuter utanför fri med Robin
13' Elvin vinner bollen på nytt och lägger ett inlägg till Karwan som precis missar bollen när han ska styra in den i målet
16' Nytt friläge efter snabb löpning av nr 11 i GIF som försöker placera bollen mellan benen på Robin som är med på detta och räddar
17' Friläge igen för GIF när vi upphäver offsiden och denna gång kommer det centralt men spelaren skjuter över målet
21' Fjärde friläget för GIF och tredje för nr 11 som nu är nära när han prickar stolpens utsida
29' Bollvinst av Simon som lägger ett hårt markinlägg som rensas till hörna precis innan Karwan når bollen
34' Felpassning av centralt mittfält i farligt läge leder till målchans för GIF men skottet går utanför
36' 0-1 Oden genom Sebastian (assist Simon)
40' Återigen ett friläge för GIF och spelaren försöker chippa bollen över Robin som sträcker sig ut i sin fulla längd och styr bollen till hörna
41' Vi får bort hörnan men slarvar i uppspelet och GIF återerövrar bollen, tar sig fram till höger i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till spelare som styr bollen utanför främre stolpen
42' Ännu ett friläge för GIF och denna gång provar spelaren en lopp som går både utanför och över
-------
Andra halvlek blev ganska hafsig, dels så var flera av våra spelare trötta och vi hade inte så många på bänken som kunde ersätta och dels gjorde det tilltagande ovädret underlaget svårspelat.
Inget av lagen hade några rejäla målchanser förrän GIF fick en hörna mitt i halvleken och den lyckades de kvittera på när vi tappade markeringen vid bortre stolpen.
Matchen såg ut att sluta 1-1 men med fem minuter kvar gjorde GIF 2-1 på ytterligare ett friläge som Robin var nära att ta men spelaren lyckades gå runt honom och tråckla in bollen.
Då fick vi nya krafter och avslutade sista fem minuterna mycket positivt, nästan desparat. Efter att Elvin hade prickat ribban med ett möjligen felriktat inlägg fick han sedan en drömträff med vänstern och bollen seglade upp i högra krysset!
2-2 blev därmed slutresultatet vilket kändes ganska rättvist även om GIF hade de hetaste målchanserna.

Till matchens lirare i IK Oden utser vi Senai som jobbade kopiöst på centrala mittfältet och var kompromisslös i närkamperna där han vann nästan allt!

Händelser 2:a halvlek:
7' Gult kort på Elvin för ojuste spel
22' 1-1 GIF på hörna som nickas i mål
24' Slarvigt bolltapp av forward leder till friläge för GIF som Robin räddar, en riktigt bra räddning dessutom då han följer spelaren som försöker runda honom och räddar avslutet
27' Långskott av GIF som är på väg in under ribban men Robin enhandsräddar till hörna
34' Gult kort på Johan som "tar en för laget" när han stoppar en kontring
36' Gult kort på Senai för farligt spel vid en nickduell
40' 2-1 GIF
42' Elvin lägger ett inlägg som målvakten styr i ribban till hörna
43' 2-2 Oden genom Elvin (assist Karwan). Karwan får bollen djupt ner i GIF:s straffområdet, spelar snett inåt bakåt och bollen går förbi alla spelare till Elvin som får på en drömträff vid straffområdeslinjen och bollen borrar sig in i högra krysset!
44' Markinlägg av Casper till William som har fritt skottläge men får lite felträff så bollen går rätt i famnen på målvakten