14:00

Brottby SK

Referat: IK Oden - Brottby SK

Träningsmatch mot Brottby SK från Vallentuna som spelar i div 5 Östra Uppland.
Vi fick en drömstart med ledningsmål efter bara 2 minuter. Det var Senai som pressade hårt på vår högerkant, vann bollen och passade in till Karwan som skickade vidare till Hampus som placerade in 1-0 från straffområdeslinjen!
Det var ytterst nära 2-0 i 8:e minuten när Oscar nickade Hampus inlägg i insidan av stolpen men bollen studsade ut bakom målvakten!
Brottby tog över matchen efter 10 minuter och hade en utmärkt kvitteringschans när deras spelare kom fri med Robin som gjorde en fantastisk räddning på skottet!
Vi kom tillbaka och gjorde 2-0 på en hörna från höger. Hampus slog den och den gick förbi alla förutom Oscar som tryckte in bollen med vänstern på halvvolley, ett riktigt klassmål!
Efter detta hade vi ytterligare två bollar i nät men båda blev bortdömda för offside, vilket var korrekt.
Stabil ledning efter en bra första halvlek.

1:a halvlek
2' 1-0 Oden genom Hampus (assist Karwan)
8' Inlägg av Hampus och nick i stolpens insida av Oscar
11' Brottby skjuter från straffområdes linjen men Johan blockerar, returen går till en motståndare som skjuter tätt utanför högra stolpen
14' Hampus väggar sig fram med hjälp av Elvin och är nära att få skottet på mål men målvakten räddar till hörna
18' Friläge för Brottby som Robin räddar
25' 2-0 Oden genom Oscar (assist Hampus) på hörna
36' Sebastian vinner bollen utanför Brottbys straffområde och skjuter precis utanför vänstra stolpen
39' Karwan lägger ett instick till Elvin som sätter friläget men blir avblåst för offside
41' Kontring för Oden då Hampus spelar fram vår provspelare Kosta som sätter bollen i mål efter att blivit avblåst för offside och får ett gult kort för detta

I andra halvlek får Brottby ett tidigt reduceringsmål genom ett inlägg från vänster som nickas i mål av deras långe nr 19 som vinner duellen mot Kosta vid bortre stolpen.
Vi svarade strax därefter när Karwan nickade in 3-1 efter ett perfekt inlägg från höger av Johan.
Resten av matchen blev ganska ostrukturerad då flera spelare blev trötta och slarvade. Brottby hade de bästa chanserna och kunde mycket väl ha gjort något mål till men Robin var fenomenal och räddade flera vassa lägen.
Därmed tog vi en stabil vinst med 3-1 vilket ger lite självförtroende inför DM-kvartsfinalen mot Surahammar på tisdag.

Oscar utses till matchens lirare efter en felfri insats som mittback och dessutom ett mål framåt!

2:a halvlek
53' 2-1 Brottby nr 19, nickmål
55' Hörna av Brottby nickas strax över ribban
58' Hampus lägger ett inlägg som Karwan nickskarvar till Hampus Säveros som har perfekt läge vid bortre stolpen men skjuter utanför
60' 3-1 Oden genom Karwan (assist Johan), nickmål
63' Kontring av Brottby och bra skott som Robin räddar till hörna
80' Brottbys mittfältare skjuter från 30 meter och får bra träff, bollen ser ut att gå in under ribban men Robin sträcker ut sig i sin fulla längd och tippar bollen till hörna
80' Hörnan är bra och går nära mål men Robin boxar bort bollen till ny hörna
84' Brottby tar sig fram till nytt skott som Emil täcker ut till hörna
85' Hörnan är oerhört bra och går till spelare som nickar mot mål från 3 meter, men Robin gör en helt otrolig räddning till ny hörna!

Vi måste också ge Robin ett omdöme för de fantastiska räddningarna som i slutändan gav oss segern!