12:15

IK Oden

Referat: Börje SK - IK Oden

Match i Uppsala mot Börje SK som precis som vi vann div 5 överlägset ifjol.
Ett starkt och fysiskt lag som gjorde det svårt för oss långa stunder, framförallt vann de kampen på centrala mittfältet.
P g a några sena återbud kom vi med bara en avbytare, Rasmus Pontelius som gör comeback i IK Oden efter ett år i Borlänge!
Spelarna visade dock att vi har en vältränad trupp för det blev 90 minuter på de flesta spelarna och 45 minuter på Rasmus.
Till skillnad mot flera andra träningsmatcher visade vi också prov på hög effektivitet i avsluten.
Ett av våra nyförvärv, Alexander Videhult gjorde nämligen ett äkta hat trick på 38 minuter!
0-3 var väl i överkant även om vi skapade en hel del annat också, närmast var Senai som prickade stolpen med ett lurigt skott som stutsade svårt för målvakten.
Men tyvärr var vi lite ouppmärksamma i slutminuten av första när Börje SK lite väl enkelt kunde ta sig fram på vänsterkanten och reducera till 1-3 via en cutback och ett direktavslut i främre krysset.

Händelser i 1:a halvlek:
9' Kort hörna av Börje SK som avslutas med skott vid straffområdeslinjen som gick högt över
15' 0-1 Oden genom Alexander Videhult (assist Karwan). Vi vinner bollen högt uppe på Börjes planhalva och Senai lyfter in bollen i straffområdet till Karwan som spelar i sidled till Alex som bredsidar in bollen i mål från nära håll.
23' Överlapp av Börje på vänsterkanten och inspel till straffområdeslinjen följt av skott utanför
27' 0-2 Oden genom Alexander Videhult (assist Casper). Casper skjuter i ribban och Alex trycker in returen!
31' Senai skjuter i stolpen via målvaktens fingerspetsar, annars mål där
33' Kontring av Börje som avslutas med lite oväntat skott men Robin är med på noterna och räddar med en fotparad, returen går sedan över målet
38' 0-3 Oden genom Alexander Videhult (assist Karwan). Riktigt bra uppspel av Johan till Karwan som skarvar vidare till Alex som spurtar ifrån sin back och placerar bollen förbi en utrusande målvakt och in i bortre hörnet. Äkta hat trick fullbordat!
43' Fin upprullning av Alex från högerkanten till Karwan som kan skjuta men väljer att spela vidare till Casper som borde skjutit med högern men lägger över bollen till vänstern så att motståndaren hinner dit och blockera skottet
44' 1-3 Börje
45' Gult kort på Senai för upprepade förseelser (enligt domaren).

Reduceringen gav Börje ny energi och de hade stort bollinnehav i andra halvlek utan att skapa så jättemånga farligheter egentligen. Mycket tack vare att backlinjen dirigerad av Oscar stod pall, stod rätt och tog undan precis allt. Samt att Robin var säkerheten själv i kassen.
Vi hade faktiskt de farligaste chanserna i andra halvlek, bl a två frilägen och en ribbnick av Alex!
Spelarna gick på knäna sista kvarten eftersom vi hade satt in vår enda avbytare tidigt och inte hade några flera att byta in när Hampus var tvungen att åka från matchen en kvart in på andra.
Men vi höll undan till 1-3 seger och en stor eloge till spelarna för denna kämpainsats!
Till matchens lirare utser vi Alexander Videhult som kommer att bli värdefull för vårt anfallsspel i år!

2:a halvlek
52' Hörna av Börje letar sig fram mot bortre där en spelare provar på volley, bollen går mot målet men Robin räddar
54' Lagkaptenen i Börje nr 23 gör en raid från backposition och tar sig ganska enkelt förbi fyra av våra spelare till friläge men avslutet blir tunnt och Robin kan rädda ganska så enkelt.
57' Alex bryter ett uppspel på högerkanten och serverar Hampus som får bra bollträff men bollen seglar över målet.
60' Jättefin crossboll av Casper till Alex som kommer fri med målvakten men bollen studsar upp i skottögonblicket och avslutet går över målet
68' Djupledsboll av Börje leder till friläge men Robin lyckas störa spelaren så pass att han i försöket att runda honom touchar ut bollen över kortlinjen, riktigt bra ingripande!
74' Karwan sätter ett friläge till Alex som kommer lite för nära målvakten som räddar avslutet till hörna
78' Oscar slår ett frisparksinlägg som Karwan nickar till Alex som i sin tur nickar i ribban och är först på returen som han dock nickar över från nära håll!
80' Oscar nickar hem bollen till Robin som råkar ta med händerna utanför straffområdet, vilket egentligen ska vara direkt rött kort men domaren väljer att låta det gå, kanske för att det var träningsmatch? Frisparken slås sedan rätt i muren
82' Bra läge för Börje som Robin räddar med en benparad!