13:30

IK Oden

Referat: Elastico FC - IK Oden

Fem grader plus och solen tittade fram mellan snövallarna runt Krillans konstgräsplan i Köping.
Där ställdes vi med Elastico som ju vann div 6 överlägset ifjol och har ett bra lag med en hel del rutin.
En bra värdemätare för vår del efter förra lördagens 3-3 mot Skiljebo U19 där vi gjorde en riktigt bra match.

Vi inledde matchen starkt med hög press och mycket bollvinst på motståndarnas planhalva. Den kollektiva pressen var fantastisk fin att skåda under hela första halvlek då vi gjorde det riktigt jobbigt för Elastico.
Det enda man kan anmärka på var att de avgörande passningarna inte blev tillräckligt noggranna så vi skapade inte så mycket av värde framåt.

Det blev faktiskt två av de yngsta spelarna på planen som fick visa vägen.
Först Senai, född 2006 som satte 0-1 på ett distinkt avslut efter att planens äldsta spelare Karwan spelade fram honom till ett friläge.
Bara fem minuter senare var det dags för 0-2 då William, född 08 gick på djupet och fick en macka via Hampus fina yttersida, dessutom var William kylig när han rundade målvakten och satte bollen i nät med fel fot, dvs högern!

Vi borde kanske gjort något mål till i första och punkterat matchen men istället var Elastico nära en reducering när vår inlånade målvakt från nerlagda Tortuna, Robin Ström gjorde en enhandsräddning på en nickskarv som var på väg in under ribban.
0-2 i paus var rättvist och nästan i underkant.

1:a halvlek
3' Bra press av Sebastian som vinner ett motlägg, varpå William är först på andrabollen och skjuter tätt utanför bortre stolpen.
21' Senai spelar fram Hampus till ett friläge men målvakten går ut och räddar skottet
25' Elastico lägger en djupledsboll till en forward som kommer fri men Robin är blixtsnabbt ute och skickar undan bollen framför fötterna på honom.
27' 0-1 Oden genom Senai (assist Karwan)
32' 0-2 Oden genom William (assist Hampus)
39' Bra frisparksinlägg av Elastico genom nr 9 Shadi som nickskarvas mot mål och där gör Robin en fin enhandsräddning till hörna
39' Kort hörna av Elastico som vi inte är med på, Shadi lägger en yttersida mot mål som styr på en av våra backar till ny hörna, kunde mycket väl ha gått in i eget mål
44' Bra jobb av Elvin som hinner upp en boll innan motståndarnas kortlinje, spelare bakåt till Karwan som skarvar vidare i sidled till Hampus som har fritt skottfält och försöker bredsida in den innanför bortre stolpen men bollen går utanför målet

-----------
Vi öppnade andra halvlek otroligt bra och hade fyra klara målchanser där normalt åtminstone två ska resultera i mål men vi brände dessa när vi kunde ha punkterat matchen.
Det visade sig bli kostsamt för Elastico gjorde istället 1-2 på ett frisparksinlägg som nickades i mål där vi tappade markeringen på deras lagkapten som gjorde målet.
Elastico fick helt klart ny energi av detta och 10 minuter senare kunde de även kvittera genom nr 9 Shadi som såg ut att bli av med bollen flera gånger men vann tillbaka den och placerade in bollen i högra krysset.
Sen blev han utvisad för olämpligt uppträdande (högljudd protest mot domslut) och vi fick spela sista 10 minuterna med en spelare mer.
Vi jobbade för segermålet men närmare än en stolpträff av Sebastian kom vi inte så det blev snöpligt nog 2-2 i en match som vi borde ha avgjort, men också cred till Elastico som aldrig gav upp och jobbade sig tillbaka till oavgjort.

Till matchens lirare utser vi Emil som jobbade kopiöst som "6:a" och vann i princip allt på centrala mittfälet!

andra halvlek:
47' Hampus slår ett utmärkt inlägg mot bortre stolpen där Emil nickar men precis utanför stolpen
52' Efter en tilltrasslad situation där vi matar in bollar i boxen håller Karwan på att göra ett konstmål med en bicycleta, men får lite felträff så bollen blir en passning till nyss inbytte Philip som försöker styra in den på volley men träffar stolpen på nära håll!
55' Philip spelar fram Elvin som kommer på överlapp och han hittar Karwan med ett markinlägg mot bortre, bra avslut av Karwan men målvakten gör en fantastisk fotparad och Elastico får bort returen
58' Elastico kontrar när vi har mycket folk högt uppe och dessutom Robin långt utanför sitt straffområde, spelaren ser detta och chansar på ett långskott som ser ut att gå in men bollen droppar utanför stolpen
59' Karwan spelar fram Dennis till ett friläge och han försöker chippa bollen förbi målvakten som gör en reflexräddning med ena armen så att bollen går över ribban till hörna
60' Bra hörna av Hampus som Emil nickar ner i marken och bollen ser ut att gå in i högra krysset då målvakten slänger sig som en panter och räddar!
64' Farligt frisparksinlägg av Elastico och bollen nickas förbi Robin som är på väg ut men missar utboxningen, varpå bollen går i stolpen och ut till inspark!
66' 1-2 Elastico genom nr 26 Kevin Lindberg (assist nr 9 Shadi Ibrahim på frispark)
67' Felpassning av Elvin ger bra chans för Elastico men skottet går över
69' Gult kort på Elvin för tröjdragning
72' Elvin vinner bollen och spurtar fram på vänsterkanten, skjuter ett stenhårt skott ur svår vinkel som målvakten räddar med visst besvär
74' Frispark av Elastico genom nr 9 som får bollen att dyka över muren men lite för mycket skruv så den smiter utanför vänstra krysset
76' 2-2 Elastico genom nr 9 Shadi Ibrahim
80' Direkt rött kort på Elastico nr 9 Shadi Ibrahim
84' Fantastisk fin upprullning av Oden där bollen går från vänster till höger utanför straffområdet och sedan till vänster igen när Hampus spelar till Sebastian som tyvärr skjuter utanför i bra läge
86' Gult kort på Elastico nr 5 för våldsamt spel
88' Bra frispark av Dennis som målvakten räddar och Sebastian skjuter returen i stolpen, sedan skjuter Karwan nästa retur i mål men assisterande hade höjt flaggan så det blev bortdömt för offside
90' Sista chansen i matchen får Dennis när Sinan slår ett fint inlägg i boxen och Dennis hoppar högst men nickar bollen över ribban