15:00

Surahammar FK

Referat: IK Oden - Surahammar FK

Sista seriematchen och förhoppningsvis sista matchen i div 5 på många år.
Motståndare Surahammar som redan var nedflyttningsklara och fick kämpa för att få ihop ett lag till matchen men kom ändå med tre avbytare. Vi var revanschsugna efter två raka förluster med noll gjorda mål och vi ville visa den trogna hemmapubliken att vi var värdiga seriesegrare.
Skön stämning på läktaren arrangerad av Olle Ålund med personligt tifo till Leo och Linus samt bengaler under matchen!

Vi tog taktpinnen direkt från start och skapade lägen framförallt på vänsterkanten med William från P08-laget som utmanade äldre motståndare och hade fina inlägg med vänsterfoten.
De bästa lägena kom på hörnor från William och Hampus men vi lyckades inte få in bollen.
Men efter en kvart kom rättvist 1-0 då Hampus lade en perfekt passning mellan ytterback och innerback till Karwan som avslutade kliniskt på friläget!
Vi fortsatte spela underhållande fotboll och lyckades göra två mål under senare delen av första halvlek.
Först slog William en inåtskruvad hörna som en Sura-spelare olyckligt nickade in i eget mål.
Och bara minuten senare la Marko en perfekt djupledsboll till Dennis som satte 3-0, vilket var ställningen i halvtid.

Händelser 1:a halvlek
6' Farligt efter inkast från Leo till Karwan som tar emot, spelar snett bakåt itll Dennis som skickar vidare till Hampus som skjuter utanför i bra läge
10' Dubbelhörna av Wiliam som båda är nära att resultera. Den första lyckas målvakten styra över ribban och den andra nickar Karwan utanför vid bortre stolpen
15' 1-0 Oden genom Karwan (assist Hampus)
16' Surahammar svarar direkt genom att ta sig till ett friläge men Linus går ut och räddar skottet!
24' Bra hörna av Hampus som Hadi nickar mot mål men en back rensar bort på mållinjen, bollen går ut till hörnläggare Hampus som dribblar förbi flera spelare i straffområdet och försöker placera in bollen vid bortre stolpen, varpå en försvarare fläker sig och sparkar bollen i ribban och ut till ny hörna!
36' 2-0 Oden, självmål av Surahammar (assist William) på hörna
37' 3-0 Oden genom Dennis (assist Marko)

Vi gjorde två byten i paus för att alla skulle få mycket speltid. In med Jesper på högerkanten och Mudar CDM (han gjorde en mycket bra match i U23 igår och fick därför chansen idag).
Det blev en bra öppning med ytterligare två mål första 9 minuterna då både Karwan och Dennis blev tvåmålsskyttar.
Sedan bytte vi in Sinan och Hampus Säveros och laget fortsatte att trumma på. Karwan blev fyramålsskytt (!) efter att ha satt både 6 och 7-0, fantastiskt bra insats!
Dennis gjorde sedan hat trick även han genom att sätta 8-0. Waseem kom in som siste avbytare så hela bänken fick spela.
Med 18 minuter kvar kom även 9-0 på ytterligare ett självmål av Surahammar, denna gång var Jesper hörnläggare och den olycklige spelaren nickade in bollen i eget mål.
Vi trodde nog på tvåsiffrigt men det blev lite omständligt spel sista kvarten så siffrorna stannade vid detta.
Självklart en jättefin insats av laget och kul att få visa publiken hur fint vi kan spela.

Händelser 2:a halvlek
46' Inlägg av Marko som Karwan försöker nickskarva förbi målvakten som dock är med på noterna och räddar
51' 4-0 Oden genom Karwan (assist Dennis). Fint inlägg av Dennis och spänstig nick av Karwan i mål.
54' 5-0 Oden genom Dennis (assist Jesper). Jesper gör ett piggt inhopp och spelar fram Dennis som sätter bollen i vänstra hörnet
55' Dennis spelar fram Dennis som skjuter med vänstern och målvakten räddar til hörna
56' Marko skjuter ett hårt skott som tar i ribbans överkant och ut till inspark
58' 6-0 Oden genom Karwan (assist Marko). Marko slår en markpassning som leder till friläge för Karwan som trots att han är hårt trängd av två försvarare lyckas peta bollen förbi målvakten och in i mål!
61' 7-0 Oden genom Karwan (assist Dennis). Frisparksinlägg som sitter perfekt på Karwans panna och nicken blir nästan som ett skott i mål!
63' Nytt strålande inlägg av Dennis som verkligen kom igång i andra halvlek till Karwan som nickar förbi målvakten men tyvärr går bollen på en försvarare som räddar målet
67' Stenhårt markinlägg av Jesper till Dennis som tyvärr siktar lite för högt så bollen går över målet
70' 8-0 Oden genom Dennis (assist Izeke). En fantastisk djupledsboll av Izeke till Dennis som spurtar ifrån försvarslinjen och sätter friläget!
72' 9-0, självmål av Surahammar då spelaren nickar in Jespers hörna in i sitt eget mål
82' Gult kort på nr 2 i Surahammar för stämpling

Lite lustig lista på målskyttar idag: Karwan 4, Dennis 3, Surahammar 2 självmål!
En riktig laginsats och en skön avslutning på säsongen. Men individuell måste vi lyfta fram Karwan som har haft lite måltorka på slutet men idag satte han 4 baljor och klev därmed upp på 21 mål totalt i serien! Därmed slutar han tvåa i skytteligan efter Abozar Shirzai i Babylon som gjorde hela 32!