24 september 2023
15:00

Norrby SK

Referat: IK Oden - Norrby SK

En fin gest av Norrby som gav oss blommor och gratulerade till seriesegern innan matchen.
Detta var dock det enda de bjöd på idag! Via hög motivation och utmärkt försvarsspel lyckades de stjäla en vinst med 1-0 på vår hemmaplan!
Det var första hemmaförlusten för säsongen och första matchen som vi går mållösa ifrån.
Vi hade ett delvis orutinerat lag där vi gav flera ur U23 samt Jack från P08 chansen. Men vi brände ett antal chanser första halvtimmen då vi borde avgjort matchen. Därefter höll Norrby-försvaret emot på ett briljant sätt och vinsten var absolut inte oförtjänt och ett bevis på att motivation slår klass.
Nu hoppas vi på att vi kan studsa tillbaka och avsluta säsongen på ett snyggt sätt - av respekt till klubbmärket samt till andra lag som är inblandade i topp- och bottenstrider.

1:a halvlek
8' Sinan spelar fram Dante till ett friläge men målvakten går ut och gör sig stor och räddar avslutet
12' Nytt friläge för snabbe Dante som spurtar ifrån backlinjen men sista touchen på bollen blir för dålig så målvakten hinner ut och räddar
16' Johan kommer på överlapp på vänsterkanten och får bollen av Sinan, hittar in till Dennis som skjuter men målvakten räddar
21' Bra hörna av Kemo mot bortre som Karwan nickar mot mål, en back nickar ut den till Sinan som akrobatiskt gör en bicycleta och bollen träffar stolproten på insidan men studsar ut och rensas bort - jättesynd för det hade blivit årets mål!
22' Karwan drar till på halvvolley men tyvärr går bollen över ribban
33' Snyggaste anfallet i matchen när vi passar 10 gånger genom laget med en till två tillslag och anfallet avslutas med att Kemo slår ett instick till Johan som får bra träff men målvakten lyckas rädda till hörna
34' Bra hörna igen av Kemo som målvakten boxar ut till Jesper som spelar in till Hadi som får på en bra träff men bollen smiter utanför högra stolpen
36' Norrbys första målchans i matchen kommer på hörna som omarkerad spelare nickar i stolpen och en annan spelare nickar returen i ribba-mållinje-ut innan vi lyckas få bort bollen
37' 0-1 Norrby, nr 13 Isak Karlsson. Ny hörna där vi tappar markeringen på nr 13 som kommer från straffområdeslinjen och nickar in bollen i mål
41' Gult kort på Oscar Granö för stämpling
42' Norrbys snabbe nr 10 tar sig förbi Oscar G och spelar snett inåt bakåt till lagkamrat som skjuter mot bortre men Nathan gör en fantomräddning där det såg ut att vara givet mål!

------------

51' TIdigt inlägg av Norrby och bra skott som Nathan räddar till hörna
53' hörna för Oden som nickas bort tillbaka till hörnläggare Kemo som spelar bakåt till Hadi som skjuter en yttersida men bollen tar i utsidan av burgaveln
57' Sinan passar bakåt till inbytte Jack som drar till ett vristskott från 25 meter och bollen far som en projektil i ribban, ner och ut! Riktig otur att den inte gick i mål.
70' Bra inlägg av Izeke som Dennis nickar via utespelare till hörna
79' Dennis kommer fram till avslut som målvakten räddar, returen går ut till Karwan som skjuter men ny räddning av den fantastiske målvakten!
80' Återigen ett bra inlägg av Izeke mot bortre och Karwan nickar tillbaka bollen till Dennis som har öppet mål men får lite för lös träff på avslutet så målvakten hinner kasta sig och rädda vid främre stolpen
87' Gult kort på nr 8 i Norrby för olämpligt uppträdande då han protesterade högljutt mot ett domslut

---------

Trots en medioker laginsats var det några spelare som stack ut och fick chokladaskar i pris av styrelsen:
Johan Olsson som gjorde en magnifik comeback efter att ha varit skadad nästan hela höstsäsongen!
Nathan Miller i mål som gjorde 5 räddningar, varav 2 nästan helt omöjliga och ändå höll oss kvar i matchen - synd bara att vi inte tog tillvara på det.