10 juni 2023
13:00

IK Oden

Referat: Ransta IK - IK Oden

Tillbaks i serielunken efter DM-finalen i onsdags. Bortamatchen mot Ransta var den första av fyra matcher inom 10 dagar, ett mycket tufft spelschema innan sommaruppehållet.
Ransta var ju topplag ifjol men har gått sämre i år, dock har de spelat jämna matcher mot alla lag så vi visste att detta skulle bli en svår nöt att knäcka. Dessutom hade vi hela 7 återbud till denna match, men vi har en bred trupp och hade en stark startelva och en bra avbytarbänk. En stor eloge till Dalibor som ställde upp, kom direkt från Arlanda till matchen efter resan till Serbien!
Det var ytterst nära att Ransta tog ledningen i matchöppningen, två gånger om dessutom när vi fumlade en del med bollen.
Men sen kom vi igång och tog en tidig ledning efter mycket fint samspel mellan Dennis och Karwan och ett kyligt avslut av den förstnämnde.
Sedan följde 15-20 minuter av bra spel från vår sida där vi skapade chans på chans men tyvärr inte lyckades göra det viktiga 0-2 målet. Dels p g a egen oförmåga men mest tack vare Ranstas målvakt som storspelade och höll dem kvar i matchen. I och med att vi inte fick hål på dem fick de ny energi och stack upp och var nära att kvittera vid några tillfällen strax innan pausvilan.

1:a halvlek
1' Waseem ska nicka bort en motståndarboll men får den bakåt istället varpå deras spelare kommer fri med Jocke som lyckas styra skottet med ena handen ribba och ut till hörna!
2' Hörnan slås nära mål och Jocke tappar bollen när han ska fånga den, en motståndare får dålig träff som tur var och Dalibor lyckas rädda på mållinjen!
4' Bra inåtskruvad hörna av Fares som Sinan nickar tätt över
9' Inlägg av Dennis mot bortre där Karwan tar ner bollen och skjuter en yttersida som målvakten räddar till hörna
13' 0-1 Oden genom Dennis (assist Karwan). Instick av Karwan till Dennis som sätter friläget!
15' Gult kort på nr 5 i Ransta för fasthållning
19' Giacomo slår en djupledsboll till Karwan som kommer fri men drar bollen i sidled för att få bättre skottläge, då hinner backen ifatt och bryter
23' Frisparksinlägg av Dennis som Karwan nickar utanför
24' Gult kort på Bryan för felaktigt avstånd vid frispark
25' Bra jobb av Sinan som vinner bollen till Karwan som spelar bakåt till Michael som försöker placera in bollen i vänstra hörnet men målvakten läser detta och fångar enkelt bollen
26' Perfekt djupledscross av Dalibor till Giacomo som bryter in från höger och skjuter ur dålig vinkel men målvakten räddar
29' Djupledsboll av Ransta som deras anfallare hinner först på, Jocke är långt ute och spelaren försöker lobba men långe Jocke hoppar högt och får fingertopparna på bollen som sedan rensas bort av Waseem
32' Ranstas nr 26, nyss inbytt gör en fin dribbling där han går förbi både Giacomo och Waseem och spelar mot bortre stolpen men där kommer Fares och rensar bort bollen på mållinjen!
33' Bra inlägg av Sinan till Dennis som tyvärr nickar utanför
34' Bra manöver igen av Sinan som slår ett stenhårt markinlägg mot bortre stolpen där Karwan har fritt läge men han tar emot bollen och skjuter sedan varpå deras back hinner slänga sig och täcka till hörna
37' Gult kort på nr 17 i Ransta för fällning
38' Stenhård frispark av Dalibor som målvakten räddar precis under ribban och ut till hörna!
40' Hörna av Dennis som går över alla spelare bort till Karwan som drar till på halvvolley men högt över
45' Hörna av Ransta som skarvas mot bortre där spelaren försöker placera in bollen vid stolproten men Jocke störtdyker och styr ut den till ny hörna!
----------------
Vi gör ett byte i paus då Marko ersätter Michael på centrala mittfältet eftersom Michael hade en tuff match mot Franke i DM-finalen. (Michael kom dock in igen och ersatte Dalibor med 30 minuter kvar).
Vi visste att Ransta trodde på det så länge det bara stod 0-1. Därför var det jätteskönt att vi fick en drömöppning på halvleken när Karwan nickade in Sinans perfekta inlägg till 0-2 efter mindre än en minuts spel!
Resten av matchen blev betydligt mer händelsefattig än första halvlek. Dels så spelade vi mycket possession för att döda tid och bevaka ledningen, men Ransta hade också lägen som de slarvade bort. Jag tycker nog att vi hade kunnat gått för ytterligare mål för att döda matchen helt och släppa in avbytarna så att vi kunde avlasta spelarna inför kommande matcher. Istället fick Ransta en gratischans att komma in i matchen när de i 79:e minuten reducerade till 1-2 i en situation när vi inte lyckades få bort bollen.
Efter det började vi anfalla igen och både Sinan och Bryan samt inbytte Hampus hade kunnat avgöra men vi fick inte in bollen i mål. Ransta flyttade upp mer folk och det uppstod ännu bättre kontringslägen. Karwan kom fri från halva planen i slutminuterna och kunde sätta 1-3 efter att först målvakten och sedan en utespelare hade räddat hans avslut!
Sedan blåste domaren av matchen i 89:e minuten av någon anledning, vilket var synd om Lamin som precis skulle bytas in men inte fick någon speltid.
Så här är det tyvärr i vissa matcher, vi vill ju att alla ska in och spela men eftersom matchen stod och vägde ganska länge fick flera av avbytarna bara 10 minuter idag. Det gäller dock att bita ihop för man vet aldrig när chansen kan komma. Som för Fares idag som klev in från start när flera ytterbackar lämnade återbud och gjorde en stabil insats!
En stor eloge till Karwan som återigen fick mycket stryk men levererade med två mål och en assist.
Till matchens lirare utnämner vi Dennis som jobbade kopiöst i 90 minuter på offensiv mitt och även gjorde det viktiga första målet!
2:a halvlek
46' 0-2 Karwan (assist Sinan) nickmål (bra förarbete av Giacomo innan)
47' Dennis frispelar Bryan som bryter in från vänster och försöker placera in bollen vid bortre stolpen men den stryker tätt utanför
53' Farlig kontring av Ransta som leder till friläge men skottet går över mål
58' Dalibor spelar fram Karwan som skjuter över ribban
77' Kontring av Ransta och stenhårt skott som Jocke reflexräddar och returen rensas bort av Waseem
79' 1-2 Ransta efter en hörna när vi inte får bort bollen som går ut till en spelare till höger som spelar snett inåt bakåt till nr 11 som styr in bollen i mål utan chans för Jocke
80' Kontring av Oden avslutar med att Sinan skjuter ett skruvat skott som stryker krysset men utanför
81' Ny kontring där Bryan spelar fram Hampus som kommer fri men inte får ordning på bollen som istället går tillbaka till Bryan som prickar stolpen från nära håll!
85' Fin löpning av nyss inbytte Jesper på högerkanten som tar sig förbi två spelare och sedan spelar in till Karwan som gör mål men blir avvinkad för offside
86' Inbrytning av Sinan som försöker hitta in till Karwan men deras back slänger sig och täcker, annars mål där
87' 1-3 Oden genom Karwan som kommer fri från halva plan, skjuter från nära håll men målvakten räddar, Karwan skjuter på nytt men en back räddar på mållinjen varpå Karwan liggande glidtacklar bollen som sakta rullar in över mållinjen!