23 maj 2023
19:00

IF Zmajevi

Referat: IK Oden - IF Zmajevi

Zmajevi var precis som vi obesegrade efter fem omgångar, dock hade de spelat tre oavgjorda. Men som bekant förlorade vi bägge matcherna mot dem ifjol med 1-2 så det var ett tufft möte att vänta.
Den här gången var alla spelare påkopplade från start och vi tog också en tidig ledning efter en soloprestation av Amadeus som startade från mittlinjen, drev och dribblade bort tre motståndare innan han serverade en stenhårt passning mot bortre stolpen där Bryan kom störtande och tryckte in 1-0!
Efter det fortsatte vi att skapa lägen men Zmajevis duktige målvakt höll dem kvar i matchen.
Därför kom det som en chock när Zmajevi kvitterade efter knappa halvtimmen efter att en spelare kommit fri med Jocke, vilket från sidan såg ut som klar offside men assisterande höjde inte flaggan.
Vi var lite illa ute för det var nära att Alexander Videhult, skytteligaledaren kunde ge Zmajevi ledningen när han blixtsnabbt sprang sig fri på ett instick. Men Jocke klev fram som en jätte och räddade avsluted med en reflexsnabb benparad!
Istället tog vi ledningen på nytt strax innan halvtidsvilan. Återigen var det Amadeus som gjorde en fin prestation på högerkanten och spelade i sidled till Bryan som säkert placerade skottet från straffområdeslinjen i högra hörnet.
Därmed 2-1 ledning i paus vilket var fullt rättvist!
1:a halvlek
9' 1-0 Oden genom Bryan (assist Amadeus)
11' Morat slår ett lågt frisparksinlägg från högerkanten som Oscar styr precis utanför främre stolpen
14' Bra anfall där vi rullar upp Zmajevis försvar: Bryan får bollen till vänster om straffområdet och spelar i sidled till Dennis som skickar vidare till Karwan som avslutar men får lite för dålig träff på bollen så målvakten kan greppa skottet.
15' Bra hörna av Dennis förbi bortre stolpen när Dalibor nickar in till Karwan som nickar bakåt till Bryan som drar till på volley men över ribban.
20' Zmajevi bryter ett dåligt uppspel och tar sig fram till skottläge, hårt skott utanför straffområdet som Jocke räddar till hörna
23' Bra frisparksinlägg av Zmajevi som Jocke boxar bort hårt trängd av andra spelare, bra agerat!
24' Varning på nr 2 i Zmajevi för fällning bakifrån
25' Amadeus dribblar förbi flera spelare och skjuter men vänstern varpå målvakten räddar
28' 1-1 Zmajevi nr 9
36' Perfekt djupledsboll av Dalibor till Bryan som kommer fri och går förbi målvakten men får en knuff och kommer lite ur balans, spelar in bollen men Zmajevi rensar, Morat tar emot till höger om straffområdet och skjuter men målvakten räddar
37' Friläge för Zmajevi (Alex Videhult) och Jocke gör en grym benparad!
38' Inlägg av Zmajevi som Alex Videhult hinner upp innan kortlinjen och han lyfter bollen över Jocke men som tur är ovanför ribban
40' 2-1 Oden genom Bryan (assist Amadeus)

Vi började andra halvlek strålande och avgjorde matchen med två snabba mål.
Först var det Paul som bröt ett uppspel på vänsterkanten, passade fram Morat som slog en perfekt crossboll till Amadeus som inte gjorde något misstag när han satte 3-1!
Bara två minuter senare gjorde Amadeus sin tredje assist i matchen när han tog sig förbi flera spelare på kortlinjen och passade snett inåt bakåt till Karwan som drämde in 4-1 via stolpen!
Sista halvtimmen spelade vi av matchen och tog därmed vår sjätte raka seger!
58' 3-1 Oden genom Amadeus (assist Morat)
60' 4-1 Oden genom Karwan (assist Amadeus)
61' Dennis kommer fri med målvakten som gör en mycket bra räddning
65' Gult kort på Hadi för vårdslöst spel
66' Gult kort på nr 22 i Zmajevi som stoppar ett friläge med handen
67' Stenhård frispark av Amadeus som målvakten räddar
69' Gult kort på nr 34 i Zmajevi för fällning bakifrån
73' Gult kort på Dennis för fördröjning av spelet
74' Jocke gör en dubbelräddning, först på skott och sedan returen på nick, mycket reaktionssnabb där!
77' Farligt frisparksinlägg av Zmajevi som Jocke hoppar upp och greppar i kamp med deras långe mittback!

Totalt sett en mycket bra laginsats där vi var påkopplade från start!
Styrelsen gav fruktkorgarna till Oscar för en ny klockren insats där han plockade bort den snabbe Alexander Videhult som gick mållös från matchen. Samt till Amadeus som låg bakom samtliga våra mål, ett mål och tre assist!
Från tränarsidan vill vi också lyfta fram Jocke som klev in i kassen efter att stått över tre matcher och gjorde det med stor pondus med flera viktiga räddningar och andra ingripanden!