30 maj 2023
19:00

Riddarhytte SK

Referat: IK Oden - Riddarhytte SK

Match mot Riddarhyttan som hade gjort några bra matcher, bl a 0-0 mot Kolsva och vinst 1-0 borta mot Skultuna.
Vi ville att laget skulle ta tag i matchen från börja och göra ett tidigt ledningsmål.
Vilket också skedde när Dalibor hittade Karwan med en djupledsboll som han tog ner och skickade upp i nättaket, en mycket skicklig aktion!
Sedan hade både Karwan och Sinan öppna lägen framför målvakten men sköt rakt på denne.
Dock kunde vi utöka till 2-0 efter en kvart när Dennis hittade Bryan med ett instick som han förvaltade på bästa sätt.
Vi jobbade på och kunde ha gjort ytterligare något mål innan 3-0 kom, denna gång var det Sinan som satte målet efter framspelning av Karwan.
Men i slutet av första halvlek fick Riddarhyttan ny energi när de gjorde 3-1 på ett frisparksinlägg som nickades i mål från nära håll.

Händelser i 1:a halvlek
2' 1-0 Oden genom Karwan (assist Dalibor)
10' Oscar spelar fram Sinan som lägger snett inåt bakåt till Karwan som har fritt skottfält men får en dålig träff och bollen går rakt på målvakten
14' Fint väggspel mellan Morat och Karwan som hittar Sinan framför mål och han har jätteläge men får bollen för långt ifrån sig och glidtacklar fram den mot målvakten som räddar med en fotparad.
15' 2-0 Oden genom Bryan (assist Dennis)
16' Gult kort på Riddarhyttans tränare efter våldsam protest mot assisterande som han tyckte borde vinkat för offside vid Bryans mål.
19' Farligt frisparksinlägg av Riddarhyttan som Oscar styr ut till hörna
24' Dalibor lägger en snabb frispark när målvakten håller på och dirigerar muren, bollen tar dock i muren och ut till hörna
25' Hörnan slås av Morat till just Dalibor som nickar tätt utanför bortre stolpen
26' Bryan lägger en djupledsboll till Paul som kommer fri med målvakten men skjuter över
32' 3-0 Oden genom Sinan (assist Karwan)
38' 3-1 Riddarhyttan, nr 13 Yousuf Ahmadi nick på frisparksinlägg

Vi inledde andra halvlek jättebra med vinden i ryggen och Riddarhyttan kom inte in på vår planhalva förrän efter en halvtimme. Under tiden hade vi skapad en mängd chanser och två mål.
Det var Dalibor som gjorde 4-1 genom att nicka Morats hörna ribba in!
Och inbytte Johan, tillbaka efter sjukdom satte 5-1 efter bra förarbete av Sinan som vann bollen efter hög press på backen och spelade ett markinlägg till Johan som placerade bollen förbi målvakten.
Så Riddarhyttans bästa chans i matchen förutom målet kom efter ca en halvtimme när deras spelare kom fri med Jocke som gick ut perfekt och slängde sig framför fötterna på spelaren och greppade bollen!
Vi körde slut på motståndarna och hann med ytterligare två mål innan domaren blåste av.
Jesper gjorde 6-1 perfekt framspelad av Karwan som låg bakom mycket i offensiven ikväll.
Så belönades Karwan för sitt slit genom att själv göra 7-1, lite flyt dock då målvakten skulle spela upp bollen långt men träffade Karwans knä så att den studsade tillbaka in i målet!
Karwan var sedan ytterst nära att göra ett hat trick när Jesper spelade fram honom men han sköt över fri med målvakten.
Men en ytterst skön seger med 6 olika målskyttar dessutom!
Vi tillägnade Paul segern eftersom detta var hans sista match i IK Oden. Han flyttar nu hem till Frankrike efter avklarade studier och vi hade en avtackning av honom efter matchen.

Styrelsen delade ut fruktkorgarna för matchens bästa prestationer som denna gång gick till Dalibor och Jocke!

Andra halvlek
47' Morat slår en hörna som är på väg in men målvakten lyckas styra den i ribban och ut till ny hörna
50' Morat spelar till Bryan som vänder bort sin motståndare och skjuter, målvakten lämnar retur men ingen Oden-spelare är där och trycker in den
53' Ny hörna av Morat som blir lång men Karwan är där och skickar tillbaka bollen på volley mot bortre stolpen där Oscar slänger sig fram men hinner inte riktigt på bollen som styrs ut till inspark
54' Sinan spelar fram Casper som kommer fri med målvakten som är på väg ut och spelar istället snett framåt till Karwan som har öppet mål men tajmar lite fel så en spelar hinner täcka avslutet
57' Karwan försöker placera in bollen vid högra stolpen men målvakten hinner dit och styr bollen till hörna
58' 4-1 Oden genom Dalibor (assist Morat) nickmål på hörna
69' 5-1 Oden genom Johan (assist Sinan)
71' Hadi slår ett inlägg till Karwan som kommer fri men passar osjälviskt till Johan som tyvärr skjuter utanför
72' Hörna av Morat som Oscar skarvar snyggt men tyvärr just utanför stolpen
74' Friläge för Riddarhyttan som Jocke räddar!
75' Gult kort på nr 13 i Riddarhyttan för eftersläng
78' Morat spelar fram Jesper som skickar en yttersida till Johan som skarvar på volley tätt över ribban
80' 6-1 Oden genom Jesper (assist Karwan)
81' Varningar på nr 5 och 9 i Riddarhyttan efter intensiva protester mot domslutet
84' Fint inlägg av Hadi till Jesper som nickar utanför
84' 7-1 Oden genom Karwan (när målvakten skickar bollen på honom!)
89' Jesper passar fram Karwan som skjuter över i mycket bra läge
90' Riddarhyttan får på ett skott som är på väg in i högra krysset men Jocke slänger sig och lyckas styra den till hörna med en stark handflata!