11:00

FC Sporting Västerås

Referat: IK Oden U23 - FC Sporting Västerås

Vi lyckades få till en avslutande träningsmatch för U23 vilket var kul eftersom det har varit en hel del inställda matcher p g a lag som drog sig ur serien. Ett stort tack till FC Sporting Västerås som ställde upp på kort varsel trots att div 7 spelade färdigt förra helgen!
Vi lånade även ut några spelare till dem så att de kunde köra med tre avbytare: Linus i mål, Oliver, Lucas och Michael från Idol som tränar med oss i höst spelade i motståndarlaget.
Därmed hade vi fyra avbytare inklusive bröderna Zakariasson och tränare Kevin som spelade mittback i vår trebackslinje!

Första halvlek präglades av mycket bollinnehav för IK Oden men vi fick inte hål på FC Sporting inte minst för att Linus storspelade i deras mål. Men även p g a vi hade för lågt bolltempo och för många touch första 20 minuterna.
När Kevin röt i så blev det bättre och snabbare passningsspel. Riktigt bra kontring ledde fram till 1-0 efter platsbyte mellan Hampus och Elvin där den senare satte en perfekt djupledsboll till Hampus som tog löpningen på vänsterkanten, skar in och satte bollen förbi Linus som inte kunde göra så mycket åt detta.
Sista 10 i första halvlek blixtrade vi till med tre mål:
Dante som hade prickat stolpen två gånger satte 2-0 efter fint instick av Erik.
Sedan gjorde Karwan 3-0 på en spänstig nick på Mahdis fina inlägg.
Slutligen gjorde Erik 4-0 när Linus försökte dribbla honom och tappade bollen.
Vi tar framförallt med oss sista 20-25 minuterna där vi presterade ett fantastiskt fint spel.
1:a halvlek
8' Erik chippar fram bollen till Elvin som kommer fri med Linus som gör en fin räddning
10' Bra hörna av Hampus som nickas mot mål men Linus räddar igen
11' Mudar bryter ett uppspel och sätter ett friläge till Dante och ny räddning av Linus!
15' Perfekt inlägg av Erik till Dante som är fri igen men mottagningen på låret blir för dålig så chansen går om intet
18' Snabbt passningsspel av Hampus till Elvin som sätter in den till Dante som skjuter direkt men bollen tar oturligt i stolpen och studsar ut, sedan får FC Sporting undan returen
19' Fantastisk crossboll av Hampus till Erik som tar ner den och skjuter i burgaveln
24' 1-0 Oden genom Hampus (assist Elvin)
26' Väggspel genom flera spelare Hampus -> Karwan -> Erik -> Mahdi som är fri men Linus räddar avslutet
27' Inlägg av Elvin till Dante som försöker styra in bollen men den går över ribban
29' Farlig hörna av FC Sporting där deras spelare sånär lyckas styra bollen i mål men den går precis utanför stolpen
33' Kevin tar en frispark några meter utanför straffområdet, skottet är stenhårt och är på väg in i högra krysset men Linus går ett pantersprång och tippar bollen till hörna!
35' Upprullning från vänster till höger genom Elvin, Hampus, Dante, Mahdi som skjuter utanför i bra läge
36' 2-0 Oden genom Dante (assist Erik)
39' Inåtskruvad hörna av Mahdi från höger som håller på att gå in i mål men Linus lyckas få bort den på mållinjen
42' FC Sporting tar sig fram till ett friläge och här får Jocke göra sitt första riktiga ingripande i matchen när han gör en mycket bra reflexräddning!
43' 3-0 Oden genom Karwan (assist Mahdi) nickmål
44' 4-0 Oden genom Erik (utan assist)

I andra halvlek inledde vi starkt och gjorde tre mål på 18 minuter. Extra kul att Rimon som gjorde debut i U23 eftersom han skrevs över från VIK efter deadline day och gjorde mål två minuter efter att han kommit in!
Ett annat nyförvärv, Bekir från Skiljebo kom också in i andra och gjorde sitt första mål för oss.
Vi ledde med 9-0 efter 75 minuter och kunde nog ha gjort några mål till men det blev lite egoistiskt på slutet.
Dessutom slutade folk att jobba hem vilket gav lägen för FC Sporting som visade bra vilja genom att försöka jaga ett tröstmål. Det kom också med 8 minuter kvar när Boban (ja, div 5-domaren) tog sig ner på kortlinjen och snyggt spelade snett inåt bakåt till sin lagkamrat nr 15 som kunde bredsida in bollen i mål.
I slutsekunderna fick FC Sporting straffspark när Shaho tog bollen med handen i vårt straffområde.
Michael från Idol fick chansen och satte 9-2 stenhårt, lågt i vänstra hörnet även om Jocke gick åt rätt håll.

2:a halvlek
46' Bra anfall av Sporting som får ett friläge men Jocke går ut och räddar!
49' Mahdi spelar fram Erik som skjuter över i bra läge
50' Markinlägg av Elvin till brorsan Erik som styr in bollen i mål men det blir tveksamt bortdömt för offside
53' 5-0 Oden genom Elvin (assist Erik). Erik passar fram till ett friläge till Elvin som avslutar resolut.
60' 6-0 Oden genom Rimon (utan assist). Rimon utnyttjar påpassligt en felpassning av bortlaget och skjuter ett stenhårt markskott som går in i högra hörnet
62' Jättefint anfall när Shaho volleypassar fram till Rimon som slår ett stenhårt markinlägg till Bekir som bör göra mål men skjuter över från nära håll
63' 7-0 Oden genom Elvin (assist Erik). Ny fin framspelning av Erik till Elvin som är klinisk i sitt avslut
69' Nvar tar sig ner på kortlinjen och spelar snett inåt bakåt till Elvin som skjuter men Linus räddar till hörna
71' Elvin passar fram Bekir som skjuter utanför
73' 8-0 Oden genom Erik (assist Elvin). Elvin bjuder tillbaka och spelar fram brorsan som är säkerheten själv när han avslutar i bortre hörnet
75' 9-0 Oden genom Bekir (assist Erik)
82' 9-1 FC Sporting genom nr 15 Noel Thorsell (assist Boban)
83' Sporting skjuter i överkanten av ribban
86' Erik spelar fram Bekir som rundar målvakten men märkligt nog lyckas skjuta utanför med öppet mål
90' 9-2 FC Sporting genom Michael på straffspark

En underhållande match och bra avslutning på säsongen. Måste lyfta fram FC Sporting som var oerhört sportsliga och fortsatte spela trots stort underläge. Linus var deras bästa spelare med 12 räddningar.
Mycket positivt i U23 idag där vi stundtals spelade fotboll på högsta A-lagsnivå.
Till matchens lirare utnämner jag Kevin som styrde upp laget exemplariskt från mittbackspositionen och trebackslinjen höll dessutom nollan så länge han var inne på planen!