18 mars 2023
13:00

Kerburan IF

Referat: IK Oden U23 - Kerburan IF

U23 mötte ett nystartat lag, Kerburan IF som ska spela i div 7. Men laget håller säkert div 5-klass, bestående av flera spelare från Syrianska IF Kerburan som varvat ner från div 2-3. Samt att de lånade två spelare från Syrianskas A-lag som ju kvalade till div 3 i fjol.
Så det var ingen lätt motståndare men vi stod emot mycket bra. Spelmässigt såg det mycket bättre ut än mot Rytterne, förvisso hade vi med flera rutinerade A-lagsspelare denna gång.
Kul med två målvakter från P08-laget, Oscar och Seven som gjorde debut i U23!
Oscar gjorde två fina räddningar i första halvlek och höll nollan!
Seven gjorde det också bra med två fina räddningar men kunde inte göra så mycket åt de två mål han släppte in.
Det första var ett självmål och det andra en straffspark.
Matchen var mycket välspelad från båda lagen och vi är nöjda med prestationen även om det blev förlust med 1-2.
Vi hade även en kvitteringsboll inne i slutminuterna av Josué som blev felaktigt bortdömd för offside.
Matchens Lirare denna gång är Daoud, som höll ihop mittfältet på ett föredömligt sätt - vann mycket boll och fördelade passningar med hög precision. Orkade nu också 90 minuter utan problem!
1:a halvlek
19' Frispark av Kerburan, hårt skott över muren som Oscar räddar
22' Mycket bra inlägg av Lucas från högerkanten som Sinan tar ner med låret, men en motståndare hinner rensa till hörna innan avslutet kommer
30' Friläge för Kerburan efter ett fint instick men Oscar går orädd ut och räddar avslutet!
33' Gult kort på nr 8 i Kerburan för farlig tackling på Nvar
45' Lamin lägger en fin crossboll till Sinan på vänsterkanten, denne slår ett inlägg som målvakten tappar och Lamin försöker sätta dit returen men bollen tar på en motståndare och går ut ur straffområdet
2:a halvlek
3' Kort hörna av Kerburan som leder till skott utanför straffområdet, bollen styrs via en motståndare i mål, men det blir korrekt bortdömt för offside
4' Kontring av Oden och Nvar lägger ett bra inlägg till Sinan som nickar men målvakten räddar
6' 1-0 Oden genom Rich (assist Hampus). Vi lyckas med vår hörnvariant som Josué lägger, Sinan nickar men målvakten räddar, Hampus skjuter returen och återigen räddar målvakten men denna retur lägger Rich i mål!
8' 1-1 Kerburan, självmål av Oden efter en märklig situation. Deras vänsteranfallare kan ta sig ganska lätt in i straffområdet och placerar ett skott som går förbi Seven, tar i bortre stolpen och rullar på mållinjen. Både Hampus och Rich springer dit och ska rensa bort bollen men det slutar med att de slår ett motlägg på varandra och bollen går in i eget mål!
14' Nytt skottförsök av Kerburan som Hampus blockerar, returen går ut till en motståndare som skjuter ett stenhårt skott precis utanför stolpen
16' Straffspark för Kerburan efter att domaren bedömde att Rich ruffat en motståndare vid en hörnsituation.
1-2 Kerburan på straffspark. Seven går åt rätt håll men straffen sitter stenhårt i vänstra hörnet
20' Ny straffspark för Kerburan och återigen är det Rich som gör en farlig glidtackling och tar omkull motståndaren, helt korrekt domslut.
Straffsparken sitter stenhårt i ribban och ut!
21' Kort hörna av Kerburan och inlägg mot bortre stolpen till omarkerad spelare som nickar mot mål men Seven gör en fantastisk räddning till ny hörna!
21' Ännu en kort hörnvariant av Kerburan som leder till skott vid straffområdeslinjen, bollen går stenhårt mot högra hörnet men Seven fläker sig i sin fulla längd (198 cm) och tippar bollen till ny hörna!
25' Bra inlägg av Armman till Samsom som kommer störtande från wingbacksposition och skjuter på volley men målvakten står rätt placerad och räddar
29' Rich fäller en spelare precis utanför straffområdeslinjen, vilket kunde varit en frilägesutvisning men domaren nöjde sig med frispark vilket vi nog får vara glada för.
29' Frisparken sitter stenhårt i ribban och över!
32' Frisparksinlägg av Josué som försvaret nickar bort, Casper tar returen och skjuter hårt mot mål men målvakten gör en fantastisk fotparad!
36' Daoud spelar fram Casper som bryter in i straffområdet, skjuter med vänstern men bollen går över ribban
40' Daoud skjuter ett stenhårt skott som målvakten räddar och Josué sätter returen i mål. Men domaren dömer offside vilket var felaktigt för Josué kom bakifrån när Daoud sköt och var onside i det läget
42' Kontring av Kerburan när vi ligger högt för att kvittera, spelaren får bra träff på skottet som stryker vänstra stolpen och går utanför målet.

Märkligt nog blev vårt mål en tändvätska för Kerburan som spelade riktigt bra i 20 minuter och lyckades vända matchen.
Vi tog dock över igen sista kvarten och hade lite oflyt som inte fick med oss oavgjort.