Hökåsen BK

Referat: IK Oden U23 - Hökåsen BK

Träningsmatch för U23 mot Hökåsen som i år spelar i div 6 efter nedflyttning från femman.
Vi ställde upp med en blandning U23 och A-lag. Samt provspelarna Fares och Abdou.
Tyvärr skadade sig vår veteran Ingvar på uppvärmningen och kunde inte starta matchen som det var tänkt. Hampus gick in istället, trots 90 minuter i benen från lördagsmatchen!

Enligt instruktioner så öppnade vi med hög press och vann tidigt flera hörnor.
Dennis var ytterst nära att skruva in en hörna direkt i mål men en Hökåsen-spelare nickade bort bollen på mållinjen.
Men den efterföljande hörnan togs av Fares med sin fina vänsterfot och den gick nästan i mål direkt men Mudar hävdade att han nickade in bollen innan den passerade mållinjen så vi tillskriver honom 1-0 målet!
Vi fortsatte med bra press och stort bollinnehav och man väntade bara på 2-0 när istället Hökåsen stack upp och kvitterade.
En crossboll från vänster gick förbi mittbackarna till en spelare som sköt in bollen i tomt mål eftersom Jocke gick ut utan att kommunicera med sina lagkamrater, vilket resulterade i villervalla och ganska oförtjänt kvittering.
Efter detta hade vi lägen att ta ledningen på nytt, bl a ytterligare några farliga hörnor av Fares - men alltsom oftast slarvade vi bort den sista passningen som antingen blev för hårt eller gick till fel adress.
1-1 i paus får vi vara missnöjda med sett till spelet.

I andra halvlek bytte vi in våra fyra avbytare utöver Ingvar och det gav resultat rent målmässigt.
Sinan kom in med stor energi och låg bakom det mesta framåt, ofta i bra samarbete med Dennis.
Det resulterade i fyra mål och till slut en komfortabel vinst med 5-1!
Sinan låg faktiskt bakom alla målen, han gjorde två själv och passade till Dennis två mål.
En riktigt fin laginsats där många visade att de vill vara med och konkurrera om startplatser.
Starka individuella prestationer av trebackslinjen Jonathan, Hampus och Fares.
Även Mudar som gjorde sin bästa insats hittills sedan återkomsten till IK Oden.
Matchens lirare går dock till Dennis som jobbade kopiöst i defensiven på centrala mittfältet och kryddade offensiven med sina två mål samt en assist!

Jag vill även tacka alla spelare för bra inställning på träningar och matcher under Kevins semestervecka - riktigt energigivande att träna det här laget!

1:a halvlek
5' Dennis lägger en inåtskruvad hörna med högerfoten, bollen nickas bort på mållinjen till ny hörna
6' 1-0 Oden på hörna genom Mudar (assist Fares). Fares lägger en inåtskruvad hörna med vänsterfoten och Mudar står på rätt position och nickar in bollen i målet.
9' Paul kommer fri med målvakten och gör mål men det blir bortdömt för offside, vilket såg korrekt ut
15' Bra press av Felipe och Dennis resulterar i att Saif får bollen vid straffområdeslinjen och skjuter ett skott som målvakten räddar
17' Hörna för Hökåsen resulterar i snabb kontring gemom Mudar, Paul och Saif där den sistnämnde får bra läge at avsluta men målvakten räddar skottet
26' 1-1 Hökåsen
28' Fin djupledslöpning av Oliver som hittar Dennis som skjuter och målvakten räddar till hörna
29' Återigen jättebra slagen hörna av Fares som målvakten styr bort på mållinjen, varpå Bertilsson försöker sig på en liggande cykelspark som touchar överkanten på ribban och ut!
35' Fin djupledsboll till Paul som passar till Abdou som skjuter ett välplacerat skott som målvakten räddar med visst besvär
44' Ännu en bra hörna av Fares som målvakten lyckas styra bort på mållinjen
2:a halvlek
47' 2-1 Oden genom Dennis (assist Sinan). Jättefint instick av Sinan som Dennis förvaltar väl när han placerar bollen precis innanför höger stolpe
56' Paul vinner bollen i Hökåsens uppspelsfas och passar Mudar som inte får någon jätteftn träff men målvakten är osäker på om bollen ska gå utanför så han tippar den till hörna för säkerhets skull
61' 3-1 Oden genom Sinan (assist Dennis). Dennis bjuder tillbaka och passar fram Sinan som avslutar kliniskt i nät!
70' Riktigt bra anfall av Hökåsen på vår vänsterkant, vilket resulterade i ett farligt avslut på nära håll men Jocke kastade sig och räddade en ganska svår boll!
75' 4-1 Oden genom Sinan (assist Linus). Inbytte Linus gjorde ett piggt inhopp som utespelare och serverade Sinan en räkmacka som han förvaltade med ett distinkt avslut i mål
79' Sinan vinner bollen högt uppe utanför motståndarnas straffområde och tar sig fram men skjuter tyvärr över
82' Fin crossboll av Lucas till Saif som kommer fri men målvakten går ut och räddar
90' 5-1 Oden genom Dennis (assist Sinan).