IK Oden

Referat: Riddarhytte SK - IK Oden

Sista seriematchen spelades i natursköna Riddarhyttan på en idyllisk, välskött gräsplan.
SVT var där och filmade med anledning av att de har två tjejer i laget!
Eftersom VFF beslutade att den avbrutna matchen mellan Zmajevi och Skultuna fick resultatet 0-3 så hade vi inte längre avgörandet i våra händer. Vi behövde vinna samtidigt som Surahammar tog minst en poäng borta mot Skultuna. Isåfall skulle vi sluta tvåa och ha chans på uppflyttning om tvåan i div 4 klarar kvalet till div 3.
Vi började som vanligt matchen starkt och kunde gjort 3-4 mål på de första 10 minuterna, men målvaktens skicklighet och vår oskicklighet gjorde att det stod 0-0. Istället var det nära att Riddarhyttan tog ledningen när Linus S var långt ute och slog en passning till en motståndare som sköt från 35 meter mot tomt mål. Som tur var gick bollen utanför målet.
Efter en kvart stod det 0-1 då Oscar O gjorde ett klassmål genom att skjuta in bollen på halvvolley, ett svårt nummer som lyckades!
Vi fortsatte att dominera spelmässigt men slarvade oerhört i de avgörande passningarna och avsluten.
Men efter dryga halvtimmen gjorde Eddie 0-2 och han jagade ju segern i skytteligan men behövde göra några till för att gå om Jonathan Thelin i Sörstafors-Kolbäck.
Eddie hade ytterligare lägen att göra mål innan paus men det ville sig inte så tvåmålsledningen stod sig.
1:a halvlek
3' Karwan spelar fram Eddie till ett friläge och han sidledspassar mot bortre stolpen men Ali är lite för sen dit så chansen går om intet
6' Hadi passar Oskar P som skjuter och målvakten räddar
8' Inlägg av Rasmus P och språngnick av Karwan som är nära att gå in men bollen går i burgaveln utanför stolpen
9' Felpassning av Linus S gör att nr 8 i Riddarhyttan har öppet mål men bommar från 35 meter
12' Ranny bryter in från höger och får på ett bra skott men målvakten hinner med och parerar, bra räddning där
14' 0-1 Oden genom Oscar O (assist Erik), hörna och halvvolley i mål
26' Rött kort på assisterande tränare i Riddarhyttan efter våldsamma protester mot domslut
29' Rasmus P slår ett instick till Eddie som kommer fri med målvakten som räddar skottet, Ali är på returen men målisen lyckas blockera med båda händerna
31' 0-2 Oden genom Eddie (assist Hadi). Snett inåt bakåt av Hadi och kliniskt avslut av Eddie.
36' Erik frispelar Eddie som är lite nonchalant i avslutet så målvakten lyckas rädda med en fotparad
39' Eddie passar fram Hadi som skjuter men målvakten räddar igen
40' Gult kort på nr 12 i Riddarhyttan för tackling med dobbarna före
42' Albin D (född 08!) kastar ett snabbt inkast till Eddie som skjuter mot främre stolpen men målvakten är alert och räddar
43' Inlägg av Ranny till Karwan som har läge från 5 meter men får felträff

I andra halvlek noterade vi fem bommade lägen för Eddie som därmed missade chansen att vinna skytteligan - synd.
Vi var faktiskt väldigt oskärpta i avsluten och borde gjort fler än de tre vi satte. Även ena tjejen i Riddarhyttan blev målgörare när hon nickade in ett inlägg, i princip enda målchansen som de hade under matchen,
Men positivt att våra unga spelare tog för sig. Osama från U23 blev målskytt och Albin från P14-laget var så bra att jag utnämner honom till matchens lirare! Totalt orädd och en mycket fin vänsterfot så han skötte uppgiften som wingback med bravur!
2:a halvlek
47' Eddie går på genombrott och skjuter i stolpen i bra läge
50' Ali går på genombrott från halva plan, dribblar förbi 3-4 spelare men skjuter utanför fri med målvakten
69' Nytt friläge för Eddie som skjuter men målvakten styr bollen i stolpen och ut till hörna
70' 0-3 Oden genom Oskar P (assist Rasmus P). Nickmål på hörna!
71' 1-3 Riddarhyttan genom nr 14 Ellinor Krantz, nickmål!
72' Friläge för Riddarhyttan som fick energi av målet men här gör Linus S en fantastisk räddning!
74' 1-4 Oden genom Karwan (assist Eddie). Egentligen Eriks mål när han passar snett inåt bakåt till Eddie som får felträff när han ska sätta bollen så den går i sidled till Karwan som placerar ett hårt skott i nättaket
80' Gult kort på nr 13 i Riddarhyttan för stämpling
83' Osama spelar fram Albin D som skjuter utanför, nära där
85' 1-5 Oden genom Osama (assist Rasmus P). Fint förarbete av Rasmus som är osjälvisk när han sätter bollen sidled till Osama som kan peta in den från nära håll
90' Linus R som var reservmålvakt kom in och var nära att bli målskytt när han får ett friläge men målvakten räddar!
90+1' Inbytte Anas från U23 håller också på att göra mål när han får en kanonträff med vänstern som målvakten lämnar retur på och Linus R är först på returen men halkar när han ska styra in den så det blir för löst så målvakten hinner rädda

Ja vi gjorde vad vi skulle och tog de nödvändiga tre poängen.
Tyvärr så vann även Skultuna, 2-1 mot Surahammar som var mycket nära att kvittera på tilläggstid då Skultunas målvakt räddade ett friläge!
Det innebär att Skultuna tog andraplatsen och vi slutade trea och blir därmed kvar i femman nästa säsong.
En stark avslutning med 7 segrar på de 8 senaste räckte inte. Det var svackan vi hade i början av hösten med uddamålsförluster mot Kolsva och Zmajevi som fällde oss. Samt även kaosmatchen borta mot Zmajevi med bortdömt mål och förlust på ett solklart offsidemål. Vi har inte haft marginalerna med oss tyvärr.
Slutligen vill jag tacka alla spelare och ledarkollegor för en starkt genomförd säsong på det stora hela!