12:00

IK Oden

Referat: Ransta IK - IK Oden

Nytt toppmöte och ny avgörande match för båda lagen som behövde vinna för att hänga på i striden om andraplatsen och möjlig uppflyttning. Vi hade en hel del folk borta men vi har en bred trupp och det innebar att U23-spelarna Anas och Mudar fick göra debut i div 5!
Vi öppnade matchen mycket starkt och tog ledningen redan efter 6 minuter. Det var Hadi som rensade bort bollen efter en hörna och Eddie skarvade fram Radvogin som kom fri från halva planen och distinkt placerade in 0-1 i högra hörnet!
Första halvtimmen var briljant och vi kunde ha gjort 2-3 mål till men vår oförmåga att sätta chanserna fortsatte tyvärr.
Det gav Ransta hopp om att kunna ta sig in i matchen och de var nära att kvittera på några farliga frisparkar men Linus Rönnholm i kassen såg till att hålla nollan till halvtidsvilan!
1:a halvlek
3' Karwan slår ett jättefint inlägg från höger men märkligt nog är ingen där och möter så chansen går om intet
6' 0-1 Oden genom Jonathan R (assist Eddie)
8' Eddie lägger in bollen till Radvogin som drar till på halvvolley men över målet
9' Hampus spelar fram Radvogin som kommer lite ur vinkel men skjuter ett bra skott som målvakten styr ut till hörna
11' Inlägg av Keyse som Eddie nickar utanför i kamp med målvakten som stör honom något
12' Bollvinst av Karwan som passar Eddie som skjuter och målvakten lyckas rädda till ny hörna
19' Ranstas första målchans i matchen, ett hårt skott från 30 meter som Linus räddar, det blir retur men han är först på bollen, bra gjort!
25' Eddie dribblar förbi flera motståndare men skjuter över i bra läge
29' Keyse bryter ett uppspel och passar Eddie som spelar till Karwan som skjuter utanför stolpen
31' Radvogin tar sig fram till ett friläge genom att chippa bollen över mittbacken men blir för ivrig och skjuter på halvvolley istället för att fortsätta mot mål och bollen går hög över ribban
34' Kanonhård frispark av Ransta som går över ribban
37' Ny frispark av Ransta men även denna gång går bollen över ribban
39' Inlägg av Ransta som går till spelare som är fri vid bortre stolpen och här räddar Ranny oss genom att bryta och få bort bollen, annars mål där
45' Farligt inlägg av Ransta som Linus plockar ner samtidigt som han får en hård tackling av en motståndare, dock ingen avblåsning av domaren

I andra halvlek var vi nära att avgöra direkt när Radvogin kom helt fri med målvakten men lade tyvärr bollen utanför högra stolpen. Och återigen blev vi straffade av våra målmissar när Ransta kunde kvittera på en frispark som nickades i mål, de var duktiga på fasta.
Båda lagen behövde vinna och vi bytte chanser under några minuter, det var verkligen full fart framåt och här hade båda lagen kunnat ta ledningen. Efter att Eddie hade prickat ribban, mållinje ut och Radvogin missat returen kunde vi på nytt ta ledningen. Det var Erik som slog en perfekt hörna som Eddie nickade i mål vid bortre stolpen.
Tio minuter senare gjorde vi 1-3 då assistkungen Erik satte ett nytt friläge till Radvogin som denna gång var säkerheten själv i avslutet.
Vi borde ha punkterat matchen med ett fjärde mål men brände några klara chanser.
Istället så tog sig Ransta in i matchen igen genom att reducera till 2-3 på ett inlägg som nickades i mål. Där tappade vi helt markeringen på spelaren.
Ransta försökte allt för att kvittera och lyfte upp alla spelarna. Det kom en jättechans med en minut kvar men då räddade Linus oss genom att blockera ett skott från bara några meter, helt otrolig räddning och sedan fick vi bort returen.
Slutsignalen gick och det blev onödigt jämnt men tre sköna poäng vilket var helt rättvist!
2:a halvlek
46' Radvogin kommer fri med målvakten och skjuter förbi honom men tyvärr utanför stolpen
51' 1-1 Ransta frisparksinlägg som nickas i mål
52' Radvogin hittar Eddie som vänder snabbt och skjuter utanför
55' Ransta tar sig fram till ett friläge när vi förlorar ett motlägg men Linus är reflexsnabb och räddar avslutet!
56' Radvogin dribblar förbi motståndarna med läckra överstegsfinter och skjuter med vänstern mot högra krysset men bollen smiter utanför
57' Farligt inlägg av Ransta som Linus inte når och bollen håller på att gå in men Hadi räddar på mållinjen och får undan bollen i sista momangen!
58' Eddie får på ett stenhårt skott som studsar i ribbans underkant, ner på mållinjen och ut. Radvogin har bara att sätta dit returen i tomt mål men får dålig träff och en back hinner styra ut bollen till hörna
58' 1-2 Oden genom Eddie (assist Erik) hörna som nickas i mål
64' Eddie vinner en nickduell och bollen går till Erik som skjuter och målvakten gör en bra benparad till hörna
65' Hampus lägger hörnan som nickas bort och Eddie drar till på volley men bollen träffar ribban för andra gången!
67' Kontring av Oden som avslutas med att Eddie spelar fram Ali som skjuter men ny räddning av målvakten
69' 1-3 Oden genom Radvogin (assist Erik)
71' Hampus spelar till Eddie som har ett bra läge men skjuter utanför
72' Nytt friläge för Radvogin som kan passa i sidled till Eddie som har öppet mål men väljer att avsluta och skjuter utanför. Drar på sig ett gult kort i vevan eftersom han sparkar bort bollen i frustration.
79' 2-3 Ransta, inlägg som nickas i mål
80' Gult kort på Mudar vilket var tufft för han var först på bollen men fäller en motståndare efter att petat undan bollen
87' Bollvisnt av Eddie som jobbar fram bollen till Radvogin som skjuter men återigen räddar målvakten till hörna
89' Återigen ett farligt frisparksinlägg av Ransta som en motståndare styr mot mål men Linus gör en fantastisk parad och vi lyckas få bort bollen sedan

Vi borde ha avgjort matchen tidigt men det blev onödigt spännande. Dock tre viktiga poäng vilket gör att vi blir sämst trea i serien. Vi tog oss upp på andra plats efter vinsten men vi får se hur det blir med matchen Zmajevi - Skultuna som avbröts vid ställningen 1-1 med dryga 20 minuter kvar efter en incident mot domaren. Sannolikt kommer matchen att spelas om vilket är enligt reglerna för avbrutna matcher.
Oscar Eckeborn Olsson höll ihop det något orutinerade försvaret exemplariskt och tilldelades pris som Odens bästa spelare av hemmalagets "jury" vilket vi helt och hållet håller med om!