19:00

Kolsva IF

Referat: IK Oden - Kolsva IF

Från 28 grader till 15 grader på bara någon timme. Det var verkligen skiftande väder i sista omgången för vårsäsongen i div 5. En mycket viktig match för båda lagen: Vi behövde vinna för att få häng på Skultuna inför höstsäsongen och Kolsva detsamma för att inte bli avhängda i toppstriden.

Kolsva öppnade matchen mycket bra och matade med djupledsbollar och inlägg så att backlinjen fick jobba ordentligt.
Det var därför helt emot spelets logik att vi tog ledningen efter dryga kvarten. Ett mycket snyggt anfall på högerkanten där Erik spelade fram Oskar P som slog ett hårt markinlägg mot bortre stolpen där Eddie störtdök och styrde in bollen i mål.
Men Kolsva fortsatte att dominera chansmässigt och vi hade svårt för deras fysiska spel. Det var Jocke N som höll kvar oss i matchen genom att göra fyra kvalificerade räddningar!
Istället avgjorde vi i princip matchen efter två snabba mål sista 5 minuterna av halvleken. Först gjorde Sabir 2-0 på ett stenhårt skott efter att Erik lyft in bollen i straffområdet.
Och bara minuten efter gjorde vi 3-0 på ett mål som visade högsta klass, typ FIFA Legendar-nivå! Eddie och Erik väggade sig fram och Erik slog sedan en sidledspassning till Hampus som direktsköt ett skruvat skott som satt i vänstra krysset!
3-0 i halvtid efter att vi visat en helt annan effektivitet än mot Zmajevi senast.
1:a halvlek
45" Farligt frisparksinlägg av Kolsva som Jocke plockar
5' Kolsva gör mål men det blir bortdömt för offside.
14' Bra hörna av Erik till Azeez som skjuter och det touchar en annan spelare till ny hörna
15' Friskparksinlägg, återigen farligt och Jocke styr undant det
16' 1-0 Oden genom Eddie (assist Oskar P)
26' Bra frispark av Kolsva som Jocke boxar bort
28' Gult kort på Kolsva-spelare som river omkull Eddie som är påväg igenom
29' Hampus lägger en utmärkt frispark som smiter strax utanför vänstra stolpen
32' Slarvigt bolltapp av Hampus i uppspelsfasen vilket leder till målchans för Kolsva men Jocke räddar skottet
33' Stenhård frispark av Kolsva i muren och returen tar Jocke hand om
35' Kontring Oden där Erik spelar mot Hampus som hoppar över bollen smart och där kommer Oskar P men får inte riktigt träff på skottet så målvakten har inga problem med att rädda
37' Nytt frisparksinlägg av Kolsva som Jocke boxar till hörna
39' Jättebra frispark av Erik som målvakten räddar
40' 2-0 Oden genom Sabir (assist Erik). Då slår Erik in bollen i straffområdet igen, det uppstår en nickduell mellan Eddie och mittbacken som den senare vänder. Sabir tar hand om returen, stenhårt i mål!
41' 3-0 Oden genom Hampus (Assist Erik).

Men när domaren skulle blåsa igång andra halvlek öppnades himlens alla portar och ett kraftigt åskväder satte igång.
Domaren beslutade helt korrekt om att ta ett uppehåll med tanke på risken att bli träffad av blixten så alla fick gå in till omklädningsrummen igen. Det tog 30 minuter innan andra halvlek kom igång och det verkade som om vi förlorade mest på det. Dels så var Jocke J tvungen att åka och jobba så Sabir fick kliva ner till mittacksposition bredvid Oscar O.
In med Hadi på centralt defensiv mittfält och dessutom bytte vi in Jonte Radvogin istället för Azeez.
Kolsva var mycket heta i inledningen av halvleken och vann mycket boll när vi fipplade med uppspelen och tog höga risker på egen planhalva. 3-1 kom på just sådant bollkladd, vilket gav ett friläge och ett stenhårt skott upp i nättaket utan chans för Jocke.
Stärkta av detta jagade Kolsva ytterligare reducering men vårt försvar spelade starkt och stabilt.
Vi hade svårt att skapa lägen p g a slarv i avgörande passningar. Kolsva fick dessutom ett mål bortdömt för offside, vilket de också hade i första halvlek. De flyttade upp mer folk vilket gav läge för kontringar men vi brände flera bra lägen. Sista 5 minuterna fick vi spela med en man kort då Radvogin fick sitt andra gula kort.
Trots detta hade både Erik och Hadi chanser att punktera matchen men Kolsvas målvakt eller utespelare lyckades täcka i sista momangen.
Slutresultat 3-1 vilket var skönt att ha i ryggen inför returen i Kolsva i början av augusti..
2:A halvlek
2' 3-1 Kolsva
10' Radvogin spelar fram Erik som skjuter men skottet touchar någon och går till hörna
14' Farligt när Jocke N är långt ute och en Kolsva-spelare ser det och lyfter bollen förbi Jocke men den går utanför som tur var.
15' Radvogin fintar sig förbi mittbacken och hittar in till Erik som skjute röver i dålig vinkel
18' Ravogin gult kort p g a osportsligt uppträdande
32' Nickmål av Kolsva som blir bortdömt för offside
34' Eddie spelar fram Radvogin som fintar och skjuter, det blir touch och hörna för oss
35' Johan kontrar på högerkanten och spelar snett inåt bakåt till Eddie som skjuter utanför i bra läge
41' Radvogin får sitt andra gula kort (jag missade för vad!) och vi avslutar med en spelare mindre på planen.
42' Kontring Oden 2 mot 1 och vi har guldläge men Erik slår ett inlägg i luften varför Eddie får svårt att kontrollera avslutet så målvakten kan enkelt rädda nicken
45' Oskar P får skottläge och skjuter över. nära där!
45+1' Hampus sätter en perfekt passning till Hadi som spurtar ifrån mittbacken och avlossar ett grymt skott men målisen står upp och reflexräddar

Matchens lirare: Jocke Nyberg som höll oss kvar i matchen i första halvlek med fyra kvalificerade räddningar.