19:00

IK Oden

Referat: IF Zmajevi - IK Oden

Näst sista omgången innan sommaruppehållet spelades mot nykomlingen Zmajevi som håller till på nedre halvan av tabellen. Det gällde att ta tre poäng för att hänga på Skultuna i toppen.
Men det började riktigt illa då Zmajevi tog ledningen efter bara 6 minuter. Det var ett frisparksinlägg som de nickskarvade i mål förbi Linus som var på väg ut.
Vi jobbade dock på och kvitterade efter 18 minuter då Eddie satte returen på Azeez skott efter fint förarbete av Radvogin på högerkanten.
Sen fortsatte vi att jobba på utan att göra något mer mål i första halvlek. Både Erik och Azeez hade fina skott som målvakten räddade och det var några straffsituationer, bl a en solklar hands på en spelare där domaren valde att fria.
Oavgjort 1-1 i paus.

1:a halvlek
1' Linus får en felträff när han ska skicka upp bollen så att den går rakt på en helt fri motståndare som dock blir så förvånad och inte hinner reagera utan kan konstatera att bollen studsar tillbaka i famnen på Linus, tur där!
4' Eddie pressar till sig bollen av målvakten när han ska rensa, har öppet mål men en motståndare hinner emellan och bryter
6' 1-0 Zmajevi frisparksinlägg och nick i mål
12' Bra inlägg av Alan till Jocke J som blir fälld när han tar emot bollen, domaren friar dock och Eddie tar hand om avslutet som tyvärr går i burgaveln
15' Gult kort på Alan för jag vet faktiskt inte vad, såg billigt ut
15' Frisparksinlägg av Zmajevi även detta farligt men Linus går ut och boxar bort bollen
18' 1-1 Oden genom Eddie (assist Azeez)
22' Gult kort på nr 6 i Zmajevi, lagkaptenen (som även borde fått ett rött när han dobbade Hampus några minuter senare)
25' Azeez spelar snett inåt bakåt till en fristående Erik som får på en skarp träff med vänstern men målvakten slänger sig och tippar ut bollen
31' Vår målvaktstränare PH får gult kort när han går in på planen under ett avbrott i spelet
35' Jocke J lägger en djupledsboll som Eddie hinner först på, han spelar sedan snett inåt bakåt till Erik som tyvärr skjuter över
40' Gult kort på Radvogin för stämpling eller något

I andra halvlek ökade vi tempot och skapade chans efter chans efter ... Bl a tre ramträffar och två räddningar på mållinjen, samt ett antal straffsituationer där vi inte heller nu fick domsluten med oss.
Men med 12 minuter kvar gör vi 1-2 då Hadi nickar in Eriks hörna! Trodde vi... domaren dömer istället frispark för Zmajevi då han ansåg att Hadi hade knuffat sin motståndare. Vi får väl se vad matchfilmen påvisar.
Som så oftast när ett lag dominerar men inte gör mål på sina chanser, straffas hårt för det.
Så även denna gång: Med 6 minuter kvar av ordinarie speltid gör Zmajevi istället 2-1 på en kontring men det var väldigt misstänkt offside. Vi går ner på trebackslinje men lyckas inte få in bolluschlingen och den andra raka bortaförlusten blev ett faktum.
2:a halvlek
51' Fint väggspel mellan Eddie och Hampus, Eddie avslutar och bollen ser ut att gå i mål men tar på målvaktens fot och går retfullt i stolpens insida och ut.
52" Erik lägger en hörna från vänster som Oscar nickskarvar precis över ribban
65' Erik spelas fram till ett friläge, skjuter bollen förbi målvakten men tyvärr går den i stolpen och ut!
66' Hörna Oden som Eddie styr till Radvogin som skjuter i bra läge men skottet blockas av någon till hörna
60' Hörnan av Erik är bra och Oscar nickar bollen i ribban! Ingen är med på returen
68' Bra raid av Johan på högerkanten och jättefint inlägg mot bortre till Azeez som har öppet mål men målvakten hinner dit och räddar till hörna!
73' Jonte B lyfter bollen fram till Erik som tar emot och drar till på volley men bollen seglar högt över målet
74' Eddie kommer till ett friläge på nytt, bra avslut men målvakten räddar återigen
75' Frisparksinlägg av Erik, Azeez tar emot bollen, lägger en tåpaj men en uteseplare räddar bollen på mållinjen, annars mål där!
77' Hörna av Erik och halvvolleyskott av Eddie som touchas till ny hörna
78' Ny hörna av Erik som Hadi nickar i mål! Domaren blåser dock frispark för Zmajevi istället för mål för IK Oden. Skamlöst!
84¨2-1 Zmajevi. Kontring som leder till friläge och skott i mål men det såg verkligen ut som offside, dock dömer domaren mål efter konsultation med assisterande
87' Zmajevi gör mål igen på ett frisparksinlägg mot bortre men denna gång väljer domaren att döma bort det för offside
90' Bra inlägg av Radvogin som Oscar skarvar över
90+2' Azeez tråcklar på vänsterkanten och lyckas få in bollen till Erik som drar till på volley men högt över!
90+3' Zmajevis målvakt får gult kort för maskning

Efter matchen blev det rena palavret då spelare och ledare konfronterade domarna angående "offsidemålet" och det bortdömda målet.
Detta resulterade i ett gult kort på tränare Kevin och rött kort på vår målvakt Linus för osportsligt uppträdande.
Onödigt och det kan bli kostsamt i slutändan.
Övriga resultat gick inte heller vår väg vilket innebar att vi tappade fyra placeringar, nu femma i tabellen.
Självklart borde vi ha vunnit matchen med alla chanser vi skapade men idag ville det sig inte i de avgörande momenten.
Nu gäller det att studsa tillbaka och köra över Kolsva i nästa omgång. Vi har fortfarande allt i våra egna händer men då gäller det att inte tappa något mer.
Till matchens lirare utnämner vi Johan som kom in efter halva första och hade väldigt fint offensivt och deffensivt arbete, mycket energi och flera bra inlägg