3 februari 2022
21:15

IK Oden

Referat: Hornafrik Ungdomsförening IF - IK Oden

Första halvlek blev mycket jämn och vi stod upp jättebra mot topplaget Hornafrika. Debutanten David Arnland, född -04 gjorde mål i sitt första byte på en snabb kontring och ett välplacerat skott! Hornafrika kom tillbaka och kvitterade innan vi tog ledningen på nytt på ett fint kombinationsanfall genom Erik, Anton och Jonas som avslutade distinkt.
Men Hornafrika både kvitterade och vände till ledning 3-2 när vi stod för långt ifrån i markeringsspelet.
Vi kom tillbaka till nytt när Hampus sköt in 3-3 otagbart lågt i vänstra hörnet.
En riktigt bra halvlek, kanske säsongens bästa i futsal!

Därför var det märkligt att andra halvlek blev ett riktigt ras från vår sida.
Hornafrika satte hög press och gjorde det svårt i vår uppspelsfas, samtidigt som vi tog en del felbeslut, framförallt så rörde vi oss sämre och höll bollen för länge. Hornafrika straffade oss väldigt hårt och utnyttjade misstagen på ett effektivt sätt.
Det rann iväg till hela 9-3, synd med tanke på den fina första halvleken.
Dessutom hade de tre stolpskott i andra halvlek samt en hel del fina räddningar av Linus.
Vår bästa chans i andra halvlek hade Björn, som otroligt nog inte fick in bollen trots att de var på mållinjen två gånger, dessutom tryckte Rasmus andrareturen stolpe ut.
Futsalsäsongen går nu mot sitt slut, det återstår en match mot HSK på lördag.
Vi får försöka göra en snygg avslutning, resultatmässigt har vi inte fått till det i serien - detta var femte förlusten i rad.