3 oktober 2021
15:00

IK Oden

Referat: Skultuna IS - IK Oden

Sista bortamatchen för säsongen och som vanligt en cupfinal i och med den jämna tabellen i toppen. Vinst var i princip ett måste för att behålla chansen till seriesegern. Matchen spelades på Kvarnbackavallens konstgräs, ett mycket snabbt underlag inte minst p g a ösregnet. Det märktes att vi inte var riktigt vana för djupledsbollarna blev i regel för hårda.
Tycker ändå att vi öppnade bra men så åkte vi på ett slumpartat baklängesmål. Slarv i uppspelsfasen på vår vänsterkant gjorde att deras spelare erövrade bollen och slog ett inlägg mot bortre stolpen men det blev istället ett perfekt skott som satt i vänstra krysset, Linus var på väg ut och blev helt ställd av denna konstiga bollträff.
Vi är dock vana vid att vända underlägen och laget fortsatte att jobba på. Kvitteringen kom efter dryga kvarten när Pasi vaksamt tog hand om ett blockerat skott av Rasmus och satte ett hårt markskott precis innanför högra stolpen.
Nudå skulle vi väl vända matchen? Nej istället fick Skultuna en väldigt hårt dömt straffspark när deras spelare slog ett inlägg på Jockes arm. Men Jocke hade helt klart armarna intill kroppen och då ska det verkligen inte blåsas straff. Domaren var dock obeveklig. Straffsparken satt säkert i vänstra hörnet även om Linus gick åt rätt håll.
Vi fortsatte att kriga på halvleken ut men Skultuna hade starka mittfältsspelare som gjorde det svårt för oss.
Underläge 2-1 i paus.
Händelser i 1:a halvlek:
4' 1-0 Skultuna, inlägg som seglar in i bortre krysset
14' Hampus lägger ett perfekt instick till Eddie som kommer fri med målvakten men lägger bollen ganska långt utanför
16' 1-1 Oden genom Pasi (assist Rasmus)
18' Skultuna får straffspark p g a hands på Jocke som varnas i samband med detta. Hårt domslut!
19' 2-1 Skultuna på straffspark
23' Gult kort på Kevin för protest mot domslut
24' Erik spelar fram Hampus som skjuter och en bra räddning av målvakten
26' Farlig frispark av Skultuna när bollen studsar som en flipperkula på flera spelare, friläge uppstår men Oscar gör en perfekt block till hörna, annars mål där
31' Inlägg av Josué till Eddie som språngnickar tätt utanför främre stolpen
37' Eddie passar bakåt till Josué som drar på med vänstern, får kanonträff men målvakten ligger som ett streck i luften och räddar till hörna!
39' Frisparksinlägg av Josué till Jocke som lobbnickar över målvakten men även över ribban
42' Gult kort på Skultuna-spelare för stämpling
44' Hampus lägger en frispark som touchar armen på en spelare och går över ribban till hörna, kunde mycket väl ha varit straffspark med samma bedömningsnivå som tidigare men ingen åtgärd från domaren
45+2' Instick av Skultuna som leder till friläge och här gör Linus en perfekt insats som väntar ut skottet och styr ut bollen till hörna

Andra halvlek präglades av hårt spel och många gula kort. Skultuna spelade som om de hade chansen till uppflyttning och försvarade sig med näbbar och klor. Vi körde alltsom oftast fast när vi försökte ta oss förbi deras backlinje. Vi bytte in Jonte när det var en halvtimme kvar för att försöka förändra matchbilden. Och det gav ny energi till laget. Efter några rejäla kvitteringschanser kom det rättvisa 2-2 målet när Jonte klackade in Björns markinlägg i mål!
Kändes som om vi hade greppet om matchen - dock flyttade Skultuna upp spelet vilket var taktiskt rätt.
De lyckades skapa några hörnor och med 10 minuter kvar gjorde de 3-2 just på en hörna på en lobbnick i mål.
Vi flyttade fram allt för att jaga kvittering men istället fick Skultuna en ny tveksam straffspark på tilläggstid. Robin gjorde en perfekt brytning samtidigt som deras nr 11 lade sig väldigt enkelt. Huvuddomaren friade men assisterade påkallade hans uppmärksamhet och efter viss diskussion pekade domaren på straffpunkten! Nr 11 satte straffsparken till 4-2 och blev sedan varnad för osportsligt firande, helt korrekt.
En tung förlust som gör att vi faller ner på tredjeplatsen eftersom både Bosnisk och Tillberga vann sina matcher klart.
P g a betydligt sämre målskillnad kan vi inte längre nå förstaplatsen, vi kan fortfarande bli tvåa och ha god chans till uppflyttning om vi besegrar Surahammar nästa söndag samtidigt som Bosnisk vinner på Tillberga.
Inget fel på kämpainställningen idag men tyvärr blev domsluten väldigt avgörande för resultatet.
Till matchens lirare utser vi Robin som gjorde en stabil insats på högerbacken.
Händelser i andra halvlek:
47' Gult kort på Robin för stämpling
49' Gult kort på nr 14 i Skultuna som sparkade iväg bollen efter avblåsning
54' Gult kort på nr 16 i Skultuna för fällning bakifrån
59' Perfekt markinlägg av Björn till Eddie som dock får dålig träff på avslutet så att målvakten räddar ganska enkelt
64' Inlägg av Jonte till Eddie som nickar i huvudet på en motståndare och ut till hörna
67' Gult kort på nr 8 i Skultuna för fasthållning
68' Jonte lägger ett frisparksinlägg mot bortre till Björn som nickar in till Eddie som nickar på en spelare och ut till hörna
70' 2-2 Oden genom Jonathan (assist Björn)
75' Erik skjuter ett hårt skott som målvakten lämnar en lång retur på men vi står och tittar istället för att gå fram, varför?
80' 3-2 Skultuna på hörna, inåtskruvad boll som Linus försöker boxa ut men han är hårt trängd och får dålig träff så bollen går till en motståndare som lobbnickar in i mål
90+1' Gult kort på Keyse för spelförstörelse när han stoppar en kontring
90+3' 4-2 Skultuna på straffspark. Målskytten nr 11 varnas för osportsligt firande

Det är bara att släppa denna förlust - vi har fortfarande chansen till andraplatsen och får se till att träna på bra i veckan och vinna mot Surahammar på söndag!