15:00

Tillberga IK Fotboll

Referat: IK Oden - Tillberga IK Fotboll

Toppmöte i femman: Tabelltrean IK Oden mot serieledande Tillberga IK. Viktiga poäng stod på spel i kampen om uppflyttning. Bäddat för en jämn match således, vilket det också blev.
Tufft spel i första halvlek där lagen mycket väl kunde åkt på varsitt rött kort. Albin fick gult efter en stämpling på Tillbergas ena mittback Jimmy Sjöstrand och Tilbergas andre mittback David Curtolo fällde Erik på väg igenom vilket mycket väl kunde varit en frilägesutvisning men i båda fallen nöjde domaren sig med varning.
Båda lagen hade tätt försvarsspel och mål och målchanser uppstod på försvarande lags misstag.
Vi gjorde 1-0 efter 34 minuter då Eddie snappade upp en dålig hemåtpasning och placerade in bollen förbi målvakten som var på väg ut.
Men med minuten kvar kunde Tillberga kontra in 1-1 då vi missade att erövra bollen från deras snabbe forward.
Så fortfarande oavgjort i paus, vilket innebar att Bosniska var ny serieledare eftersom de ledde stort mot Norberg.
Händelser i 1:a halvlek
4' Gult kort på Albin för stämpling. Därmed är han avstängd i nästa match p g a tre varningar.
7' Långskott av Tillberga som dyker farligt och Linus lyckas tippa bollen i ribban och ut till hörna!
16' Bra frispark av Erik som målvakten tippar i ribban till hörna!
18' Gult kort på nr 14 David Curtolo i Tillberga som fäller Erik som har friläge, dock bedömer domaren att Tillbergas nr 24 var nedanför och upphävde frilägesutvisningen.
25' Hörna av Erik som Oscar nickskarvar tätt utanför bortre stolpen, här borde Eddie varit men han stod på fel position långt ute i straffområdet
32' Tillberga slår en hård frispark in i vårt straffområde vilket blir jättefarligt när Rasmus missar bollen som går fram till en motståndare vid bortre som petar bollen stolpe ut!
34' 1-0 Oden genom Eddie (utan assist)
41' Erik spelar fram Jonathan som slår ett bra inlägg till Eddie som nickar över målet
42' Inlägg av Eddie mot Björn men Tillberga får undan bollen, Rasmus tar emot den, kliver fram och skjuter ett hårt skott över ribban
43' 1-1 Tillberga på kontring. Albin och Björn går på samma boll men båda missar, deras forward sätter högsta fart och går förbi Jocke som missar glidtacklingen, han tar sig även förbi Oscar och placerar ett hårt skott lågt i högra hörnet

Vi gör ett byte i halvtid: Josué in på centralt mittfält istället för Albin som har ett gult kort.
Tillberga flyttar upp och sätter högre press vilket vi inte är med på i början, de har bl a ett jätteläge att ta ledningen.
Men sen tar vi tag i matchen, mycket p g a Josué lugnar ner spelet på mittfältet och stör Tillbergas uppspel.
Vi gör också det viktiga 2-1 målet när Erik slår ett perfekt inlägg till Björn som precis som mot Bosniska kommer störtande och nickar in bollen i mål!
Det var som om nervositeten släppte för sedan spelar vi ut och har bud på ytterligare mål, bl a ramträffar av Josué och Jonte.
Men Tillberga har inte gett upp, de flyttar upp sin långe mittback nr 24 och är farliga på fasta situationer. Vi håller dock undan, bl a gör Linus en viktig räddning med 5 minuter kvar.
Skön seger som tar oss förbi Tillberga i tabellen och nu är vi tvåa på sämre målskillnad än Bosniska.
Två matcher kvar och det är bara att köra på och försöka vinna dessa så är vi med i slutstriden om serievinst och direktuppflyttning!
Fruktkorgar till de bästa spelarna i IK Oden gick idag till Erik och Josué!

Händelser i andra halvlek:
5' Tilberga skapar en farlighet på ett inkast när vi tappar markeringen, bollmottagaren slår ett inlägg till en spelare som helt ren i straffområdet bredsidar en volley över ribban!
12' Frisparksvariant av Erik till Rasmus som kommer på vänsterkanten och chippar bollen snett inåt bakåt till Josué som tar emot den och drar till på halvvolley, skottet blockeras dock, annars går nog bollen in i mål
16' 2-1 Oden genom Björn (assist Erik). Efter kortpassningsspel på vår högerkant slår Erik ett briljant crossinlägg till Björn som nickar bollen i mål!
23' Jonte slår ett hårt markinlägg till Josué som kommer inlöpande från vänster och pangar bollen i stolpens utsida!
25' Bra kontring av Oden där Erik sätter en distinkt passning till Jonte som skjuter bollen i ribbans underkant, den studsar ner på mållinjen och ut till Björn som nickar mot öppet mål men Jonte försöker klacka in bollen som istället går uit till inspark!
26' Jocke vinner ett uppspel och ruschar förbi hela Tillbergas mittfält, slår ett instick till Jone som skjuter ett hårt markskott som målvakten tappar men en utespelare får bort den innan mållinjen
39' Gult kort på Robin för fasthållning
40' Frisparksinlägg av Tillberga nickas bort men en motståndare drar till ett stenhårt markskott som Linus lämnar retur på, han är dock blixtsnabbt upp och dyker på bollen framför framrusande motståndare, mycket viktig räddning!
44' Gult kort på nr 24 i Tillberga för protest mot domslut
45' Anton lägger ett frisparksinlägg över backlinjen till Björn som nickar utanför i bra läge