Elastico FC

Referat: IK Oden U23 - Elastico FC

Sista träningsmatchen före seriepremiären spelades mot Elastico, ett nystartat lag i div 8 med spelare som håller minst div 6-klass.
Egentligen skulle U23 spelat denna match men vi tyckte att vi behövde ha ett genrep innan premiären mot Norrby SK på söndag. Så vi hade en stark uppställning kompletterad med Bona från U23-truppen.
Vi provade en 5-4-1 formation men det fungerade dåligt i första halvlek. Mest p g a spelarna inte följde instruktionerna och ställde upp fel i försvarsspelet. Det fungerade bättre sista 20 minuterna. Anfallsspelet gick också trögt och vi slog bort väldigt många passningar.
Men Floda klev fram precis som i matchen mot Gäddeholm och gjorde två fina assist med inlägg från högerkanten. Först ett högt inlägg som Keyse tog ner och sedan placerade han inte bollen i högra hörnet. Detta var Keyses tredje mål på tre matcher!
0-2 var ett markinlägg som Björn skarvade in mycket snyggt i bortre hörnet.
Händelser i första halvlek:
13' Bona spelar fram Pasi som har friläge men skjuter utanför i lite dålig vinkel
16' Bona sätter ett perfekt instick till Björn som kommer fri och skjuter men målvakten räddar skottet
19' Farligt inlägg av Elastico från högerkanten som håller på att segla över Anton in i mål men han visar bra spänst och tippar bollen över ribban till hörna!
25' 1-0 Oden genom Keyse (assist Peter F)
36' 2-0 Oden genom Björn (assist Peter F)
44' Kontring av Elastico när vi slarvar på deras planhalva, friläge uppstår men Oscar gör det bra som styr ut spelaren i lite dålig skottvinkel och Anton räddar säkert på avslutet

Vi gjorde hela 7 byten i paus och matchbilden blev kraftigt förändrad. Tack vare att Elastico slog mest långbollar kunde vårt kompakta försvar ta hand om bollarna och massor av kontringar uppstod. Tillika en rad med målhanser men det var som förgjort att få in bollen. Dels så var Elasticos målvakt Risha oerhört duktig men vi missade också målet från ett antal bra skottlägen.
Dock så blev Risha utvisad när han orsakade en straffspark genom att fälla Floda som var på väg att göra mål. Jag tror att han fick rött kort p g a våldsamma protester mot domslutet.
Inbytte Hampus tog hand om straffen, det var tacksam höjd för utespelaren som hoppade in i kassen - han gick åt rätt håll och hade händerna på bollen men orkade inte hålla den, vilket innebar 3-0.
Vi gjorde ytterligare två mål på effektiva kontringar när vi släppte bollen på 1-2 touch.
Först var det Erik som kom fri från halva plan och var osjälvisk när han spelade i sidled till Jonas som bara hade att sätta dit bollen i mål. Men Erik fick istället göra nästa mål och det var återigen assistkungen Floda som slog ett fint markinlägg mot bortre stolpen där Erik kunde placera in bollen i nätet.
Slutresultet 5-0 var fullt rättvist och kunde varit större om vi hade varit lite mer effektiva i avsluten, samt att båda målvakterna i Elastico gjorde ett antal fina räddningar.

Händelser i andra halvlek:
2' Keyse tar sig ner till kortlinjen och spelar snett inåt bakåt till Anton S som skjuter över i bra läge
3' Erik passar fram Keyse som skjuter, målvakten räddar och Anton S slår in returen i mål men det är avvinkat för offside.
11' Erik hittar Eddie som kommer helt fri men skjuter utanför stolpen
14' Fint anfall där Eddie spelar ut till Erik som slår ett inlägg från höger till Keyse som får på en bra träff men målvakten gör en fin räddning.
19' Rasmus kommer på överlapp och tar sig fram till ett friläge, skjuter på målvakten så att bollen studsar rakt ut till Keyse som har öppet mål men skjuter över!
23' Rasmus slår ett instick till Hampus som kommer fri men bra räddning av målisen
25' gult kort på Hadi för hårt spel
28' Rasmus spelar in till Eddie som har bra läge från straffområdes linjen men skjuter tätt utanför
29' Ny raid av Rasmus på vänsterkanten och han slår ett perfekt inlägg till Floda som nickar i ribba och ut! Det sjunger nog fortfarande i i ribban!
30' Floda blir fälld av målvakten och domaren blåser straffspark. Sedan blir målisen utvisad och möjligen var det p g a en våldsam protest.
33' 3-0 Hampus på straffspark
35' Bra inlägg av Anton S till Jonas som skjuter men målvakten gör en fantastisk räddning
36' 4-0 Oden genom Jonas (assist Erik)
39' 5-0 Oden genom Erik (assist Peter F)
44' Floda spelar fram Erik som skjuter men återigen en fin räddning av den inbytte målvakten

Ett bra genrep på det stora hela! Till matchens lirare utser jag Hadi för en ny klockren insats som central mittback i 5-backslinjen.