1 augusti 2021
11:00

IK Oden U23

Referat: Ekeby BK - IK Oden U23

Ekeby som spelar i div 8 hade med 8-9 spelare från samarbetsklubben Zmajevi (div 6), så det var ett rätt så starkt lag vi mötte. Bl a med Goran Safari och Deko som spelade i IK Odens A-lag ifjol. Samt långe nr 10 Yasser som gjorde 3 mål på oss när vi mötte Zmajevi.

Zmajevi öppnade starkt och Jocke tvingades till ett antal fina ingripanden. Först ett friläge där han störtdök framför motståndaren och fångade bollen och sedan en enhandsreflex när Yasser volleysköt på hörna, nära mål där.
Men vi tog över matchen mer och mer framförallt p g a fint mittfältsspel av Bona och Johan O som lade fina bollar till Jonas och FIlip på kanterna. Dessutom fyllde ytterbackarna Samuel och Olle på bra så vi fick in många bollar i boxen. Men Zmajevi var duktiga på att täcka våra skottlägen. Dessutom brände vi en rad klara chanser, närmast var Filip som hade öppet mål när Bona slog ett markinlägg på bortre stolpen, men tyvärr sköt Filip i stolpen från 1 meter!
Vi gjorde dock två mål i första halvlek. Först satte Hampus friläget på Bonas instick. Sedan blev han fälld och slog straffen själv, som vanligt placerad utom räckhåll för målvakten.
0-2 i paus kändes i underkant med tanke på spelövertag och chanser, men ändå helt ok. Tyvärr så släppte vi in 1-2 med sekunder kvar till halvtid på ett slarvigt sätt. Långboll till Yasser som han tog ner, Johan G som hade haft koll på honom hela första stötte lite för ivrigt och blev bortfintat liksom Olle som också försökte vinna boll istället för att falla. Yasser tog sig förbi båda backarna och Rasmus W hann inte dit så det blev mål på friläget, ett skott som satt högt i nättaket utom chans för Jocke.

I andra halvlek spelade vi betydligt sämre efter att Bona tvingades byta p g a skadekänningar. Det blev en del byten och positionsförändringar som inte riktigt fungerade. Trots detta utökade vi till 1-3 på Keyses fina frispark som gick direkt i mål! Och vi borde ha gjort ytterligare mål: Samuel väggade sig fram till ett friläge men målvakten lyckades rädda till hörna med en fotparad. Och Rasmus nickade i mål på hörnan men assisterande vinkade att bollen varit över kortlinjen innan så det blev underkänt.
Istället fick Ekeby göra 2-3 på en billigt dömd straffspark. Samuel och nr 34 hade en kamp där båda tog tag i varandra, det brukar bli försvararens frispark men domaren bedömde att Samuel höll fast spelaren så det blev straff. Den satt hårt i högra hörnet och plötsligt var Ekeby med i matchen.
Vi borde ändå kunnat vinna detta men istället för att utnyttja kantspelet så försökte vi slå avgörande bollar centralt och det blev antingen offside eller så rann bollen iväg till målvakten i medvinden. Dessutom blev laget för långt, en tendens som vi har haft i flera träningsmatcher när spelare börjar bli trötta.
Det såg ändå ut att bli vinst men på tilläggstid får Ekberga en frispark när domaren bedömer att Nemat höll fast en motståndare. Det är 30 meter till mål men Jocke vill ha en mur på 3 man för skytten var nära att sätta en frispark i första halvlek. Dock sjunker vi för låg med försvarslinjen så Jocke blir lite skymd när skottet kommer, bollen styr dessutom på en Ekberga-spelare och går in i mål.
Slutresultatet 3-3 var inte logiskt men cred till Ekeby som inte gav upp och kämpade ikapp trots att de bytte ut sina bästa spelare på slutet. Vi får ta detta som en lärdom att inte sluta spela när vi leder - här tappade vi presspelet som var så bra i första halvlek och glappet mellan lagdelarna blev alldeles för stort.

Till matchens lirare utser vi Hampus som gjorde två mål och visade upp ett spel som håller i mycket högre divisioner!

Tyvärr glömde jag blocket i Hysnis bil så highlights uteblir från referatet denna gång.

1:a halvlek
25' 0-1 Hampus (assist Bona)
37' 0-2 Hampus på straffspark
45' 1-2 Ekeby nr 10 Yasser
2:a halvlek
60' 1-3 Keyse på frispark
70' 2-3 Ekeby nr 34 på straffspark
90+1' 3-3 Ekeby på frispark

Varning IK Oden: Johan Grönlund