19:00

IK Franke

Referat: IK Oden - IK Franke

Mycket tufft motstånd i form av div 3-laget IK Franke som kom med ett starkt lag - dessutom hade de med en spelare från Örebro Syrianska i div 1 - nr 19 vänsterbacken!
Vi ställde upp med en 5-3-2 formation och höll emot ypperligt i första halvlek. Vi gjorde det trångt för Franke som inte hittade luckorna och Anton Strömberg stängde sin kant där div 1-spelaren försökte ta sig fram.
Överraskande nog tog vi ledningen efter 10 minuter när Michael hittade Lamin med en perfekt djupledsboll, han vann duellen mot mittbacken och gjorde inget misstag fri med målvakten!
En riktig chocköppning och vi fortsatte att hålla emot bra. Men oturligt fick Michael bollen på handen i vårt straffområde efter en felstuds och domaren blåste straffspark.
Den satte Franke-spelaren säkert i nättaket till 1-1.
Kort därefter var Jocke J tvungen att kliva av p g a skadekänning och vi fick flytta ner Michael som mittback samt att Johan O tog hans position på mittfältet.
I slutet av första halvlek tog Franke ledningen efter ett bra anfall där de hittade ytan mellan högerback och mittback, killen tog sig fram på kortlinjen och hittade snett inåt bakåt till nr 6 som placerade in bollen i vänstra hörnet utan chans för Anton. Det var faktiskt en annan lånespelare, Carlos från Gideonsberg som vi mötte förrförra helgen.
Med någon minut kvar fick Randy en jättechans att kvittera fri med målvakten men deras högerback hann tillbaka och glidtacklade bort bollen till hörna, kanske skulle Randy ha tagit ett snabbare avslut där.
Underläge 1-2 efter en halvlek som vi ska vara jättenöjda med - hela laget krigade och stod upp för varandra!

Händelser i 1:a halvlek:
10' 1-0 Oden genom Lamin (assist Michael)
23' 1-1 Franke på straffspark
28' Gult kort på nr 18 i Franke för fällning bakifrån
38' Hörna för Franke som Anton boxar bort vilket leder till kontring för Oden och Eddie är på väg igenom men Frankes mittback gör en perfekt tackling och får undan bollen
39' 1-2 Franke
42' Kontring Oden där Hadi spelar fram Randy som har friläge men högerbacken glidtacklar bort bollen till hörna

Franke gjorde en del byten i paus och skapade tidigt två frilägen som Anton gjorde kanonräddningar på! Men vi fick en ny kvitteringschans när Hampus hittade Eddie med ett instick och han kom fri med målvakten men dröjde lite för länge med avslutet så en Franke-försvarare hann slänga sig och tackla bort bollen.
Vi var med i matchen men i 20:e minuten gjorde Franke 1-3 på hörna, lite oflyt då Eddie nickade bort bollen men till en motståndare som drog till på halvvolley upp i vänstra krysset.
Men vi gav inte upp och Pasi fick en jättechans till reducering när han drog till på halvvolley efter Michaels frisparksinlägg, bollen skruvade sig mot vänstra krysset då Frankes målvakt gjorde ett pantersprång och fick ut bollen till hörna - en fantastisk räddning helt enkelt.
Sista kvarten märktes det att det skiljer två divisioner mellan lagen. Vi gjorde en del byten p g a trötta spelare och vi lyckades inte hålkla ihop laget lika bra. Franke var effektiva på kontringar och satte tre mål sista kvarten.
Lite synd att det rann iväg resultatmässigt - spelmässigt tycker jag inte att det skiljde 5 mål mellan lagen.
Vi tar framförallt med oss spelet i första halvlek där vi höll jämna steg med motståndarna.
En bra genomkörare inför seriestarten den 8 augusti!

Till matchens lirare utser vi Hadi som dominerade på de centrala ytorna från sin mittbacksposition och vann 100% av närkamperna mot sina motståndare!

Händelser 2:a halvlek
48' Dubbelräddning av Anton när Franke skapar två frilägen inom loppet av några sekunder
49' Hampus instick till Eddie som kommer fri men Franke-försvararen slänger sig och träffar bollen precis när Eddie ska skjuta
55' Frankes forward vinner en duell med Oscar och Michael, kommer fri men skjuter utanför
63' Kontring av Franke och bra skott som Anton räddar
65' 1-3 Franke efter hörna
71' Frisparksinlägg av Michael, bollen går till Pasi som drar till på halvvolley men frankes målvakt räddar till hörna uppe vid krysset!
74' Frispark av Franke, en wobblande boll som Anton räddar med visst besvär och Michael slår undan returen till hörna
75' 1-4 Franke. Kort hörnvariant som leder till inlägg mot bortre där en Frankespelare omarkerad kan styra in bollen i mål på volley
85' 1-5 Franke. Blixtsnabb kontring på vänsterkanten när vi tappar bollen inne på deras planhalva, bollen spelas snett inåt bakåt till spelare som dundrar in bollen i vänstra krysset
86' 1-6 Franke. Ny kontring efter bolltapp, leder till friläge och skott i mål från nära håll
88' Bollvinst av Lamin på Frankes planhalva, fin framspelning till Keyse som skjuter men målvakten räddar
90' Franke-spelaren försöker lobba in bollen över Anton men den tar i ribbans överkant och ut.