IK Oden U23

Referat: Gäddeholms FF - IK Oden U23

Vi ställde upp med en trupp blandad U23/A-lag. Säsongsdebut för flera spelare: Rasmus Pontelius, Lamin, Anton Strömberg, Floda och tränare Kevin som gick in som mittback och lagkapten!
Gäddeholm hade lånat Michael från A-laget samt Osama och Saif från U19.
Första halvlek var riktigt bra från vår sida, mycket bollinnehav, tålamod i passningsspelet och tidiga bollvinster tack vare bra presspel. Enda negativa var vår oförmåga att göra mål, sista passningen eller mottagningen blev ofta fel. Dock två riktigt vassa målchanser - friläge för Lamin som sköt tätt utanför och ett ribbskott av Johan Olsson!
Stabilt försvarsspel med Kevin som dirigent gjorde att Olle inte behövde göra en enda räddning under första halvlek.
Precis i slutsekunderna gjorde vi 1-0 efter ett inkast av Floda! Bra avledande löpning av Johan Grönlund som bäddade för Rasmus Pontelius som också tog en smart V-löpning, tog emot bollen och klippte in ett hårt vänsterskott i vänstra hörnet!

Vi gjorde hela 6 byten i slutet av första och i halvtid för att lufta hela truppen. Kanske blev det lite rörigt för vi tappade spelet helt i andra halvlek samtidigt som Gäddeholm spelade tuffare med några tunga spelare på mittfältet och vann mycket bollar där. Vi gjorde det också väldigt svårt, släppte inte bollen och tappade kvalitén i passningsspelet.
Gäddeholm kvitterade till 1-1 nästan omgående när deras lagkapten blev frispelad och rundade Olle som inte riktigt hann ut för att bryta.
Men vi svarade direkt med 2-1 genom Pasi som placerade in ett lågt skott från straffområdeslinjen efter fint förarbete av Johan G. Efter det blev vårt spel riktigt dåligt, vi drog på oss tre gula kort varav några onödiga. Gäddeholm tog över och kvitterade till 2-2 när Osama fintade bort Floda på vänsterkanten och slog ett perfekt inlägg som deras forward nickskarvade in vid främre stolpen. Bara tre minuter senare kom 3-2 efter en hörna när vi inte fick bort bollen som Gäddeholm sköt i mål från utkanten av straffområdet.
Vi var inte riktigt nära kvittering förrän på slutet då vi flyttade upp mycket folk, t o m Olle på hörnor. Två farliga hörnor på tilläggstid: En från vänster av Jonas som höll på att nickas in men en utespelare räddade på mållinjen. Och en från vänster av Rasmus P som även den kunde ha resulterat, Kris blev omkullknuffad när han skulle nicka in bollen men ingen åtgärd från domaren som sedan blåste av matchen.

1:a halvlek
10' Bra hörna av Floda som Johan O skarvar i stolpen och bollen studsar i famnen på målvakten
15' Kanonhårt skott av Johan O ribba ut!
28' Fint genombrott av Samuel som frispelar Lamin som bredsidar bollen precis utanför stolpen, bör vara mål där
43' Pasi skapar sig ett bra läge genom att dribbla två spelare men dröjer med skottet som blockeras av mittbacken
45' 0-1 IK Oden genom Rasmus P (assist Floda)
2:a halvlek
3' 1-1 Gäddeholm friläge efter kontring
4' 1-2 IK Oden genom Pasi (assist Johan G)
5' Gult kort på Kevin för avsiktlig hands
6' Farlig frispark av Gäddeholm men Olle gör en fin enhandsbox
16' 2-2 Gäddeholm på nick efter inlägg av Osama
18' Gult kort på Pasi för fasthållning
19' 3-2 Gäddeholm på skott efter hörna
21' Gult kort på Floda för protest mot domslut
23' Gult kort på Gäddeholm-spelare för farligt spel
37' Bra frispark av Cris som målvakten räddar
45+1' Farlig hörna av Jonas som nickas mot mål och räddas på mållinjen av utespelare

Vi är mycket nöjda med spelet i första halvlek - startelvan visade bra karaktär och att man vill konkurrera om en plats mot IFK på söndag.
Andra halvlek var inte bra från vår sida även om Gäddeholm lyfte sig så gjorde vi dem bra när vi inte följde spelupplägget utan många försökte spela efter eget huvud.
Ett stort plus till Kevin för sin insats som mittback! Fina brytningar och öppnande djupledsbollar, styrde upp försvaret fantastiskt bra innan vi bytte honom efter 60 minuter! Jag utnämner honom därför till matchens lirare för IK Oden!