IK Oden U23

Referat: Romfartuna GIF - IK Oden U23

Bra öppning av Oden i första halvlek med farliga hörnor av Kevin och Hampus.
Det resulterade i en stolpnick av Björn och en ribbträff av Hampus.
Trots stort spelövertag dröjde det till 27:e minuten innan vi tog ledningen. Rasmus slog en perfekt djupledsboll, Björn vann löpduellen mot Romfartunas mittback och placerade in 0-1 förbi målvakten som försökte gå ut och täcka skottet.
Efter det hade Björn ett läge at göra 0-2 när han nickade Kevins hörna tätt över målramen.
Mot spelets logik lyckades istället Romfartuna kvittera. Smart väggspel på vår högerkant gav bra läge i straffområdet, Kevin försökte bryta som sista spelare men Romfartunas forward lyckades få med sig bollen och lobbsköt in 1-1 över Olle som såg lite överraskad ut.
Romfartuna fick ny energi av målet och var ytterst nära att ta ledningen bara någon minut efter målet men Olle gjorde en fantastisk fotparad på skottet som var på väg in!
Men med någon minut kvar av halvleken tog Romfartuna ledningen med 2-1 på en hörna från höger som nickades i mål. Dåligt försvarsspel för killen var helt omarkerad centralt och kunde enkelt nicka in bollen, inte mycket att göra för Olle där.

I andra halvlek gjorde vi några byten, bl a kom Jocke in i målet istället för Olle.
Spelet var mycket bättre förutom att vi hade svårt att göra mål på chanserna.
Men efter 12 minuter blev Björn fälld på väg igenom.
Hampus var säkerheten själv på straffsparken och vi hade kvitterat till 2-2.
Men vi var inte nöjda med det utan jagade ett segermål. Björn fick ett friläge i 24:e minuten och försökte vinkla in bollen i högra krysset men tyvärr gick den över målet.
Rich var ytterst nära att få in ett skott från straffområdeslinjen men Romfartunas målvakt fick en fot på bollen och räddade till hörna.
Romfartuna hade inte många chanser i andra halvlek, några distansskott som Jocke plockade enkelt men i 33:e minuten kom en spelare fri med Jocke som gjorde en fin reflexräddning till hörna!
I 37:e minuten gjorde Ronaldo en fantastisk prestation när han vände bort mittbacken och tryckte sig förbi med råstryka, kom fri med målvakten och placerade in bollen i högra hörnet! 2-3 kändes som ett segermål där.
Men Romfartuna hade inte gett upp och med några minuter kvar fick de en frispark ca 30 meter från mål.
Det borde varit ofarligt men deras lagkapten sköt ett perfekt skott som gick över muren och studsade precis innan mållinjen in i vänstra hörnet, Jocke var på bollen men orkade inte hålla den.

Slutresultat 3-3 i en match där vi dominerar stora stunder men inte utnyttjar vårt spelövertag. Romfartuna var väldigt effektiva och resoluta i sina avslut - vi behöver visa mer av detta för att vinna såna här matcher.
Dock var det väldigt varmt, säkert 40 grader i solen så svårt att hålla högt tempo i 90 minuter.

Till matchens lirare utser vi Björn som jobbade kopiöst som forward, gjorde ett mål och hade ytterligare några bra chanser samt ordnade straffsparken som gav 2-2.
Även Ingvar gjorde en kanoninsats först som vänsterback och sedan som mittback när Kevin byttes ut p g a blåsor under fötterna.

1:a halvlek
27' 0-1 Oden genom Björn (assist Rasmus)
30' nr 8 i Romfartuna varnad för farligt spel
38' 1-1 Romfartuna
42' 2-1 Romfartuna på hörna
2:a halvlek
12' 2-2 Oden genom Hampus på straffspark
37' 2-3 Oden genom Ronaldo (assist Anton Strömberg)
41' 3-3 Romfartuna, lagkaptenen på frispark direkt i mål