16:30

Västerås AFG

Referat: IK Oden - Västerås AFG

Vi hade en hel del spelare borta i denna träningsmatch mot skickliga Västerås Afghanska (AFG) men kunde trots detta mönstra en stark trupp. Förutom nedanstående spelare hade vi med provspelarna Erik Zackariasson och Randy från USA.
AFG fick en bra start på matchen när de satte 0-1 på en frisparksvariant. Här protesterade vi dock eftersom domaren hade höjt pipan för ny signal men lät ändå AFG sätta igång spelet. Vi måste ändå vara mer fokuserade i såna lägen, lite onödigt att dra på oss detta underläge.
Sedan följde 20 minuter av högklassigt spel från IK Oden. Vi skapade 5 klara målchanser och borde normalt ha satt åtminstone 2 av dem men återigen visade vi vår svaghet i att missa klara lägen.
Vi blev straffade när AFG kunde kontra in 0-2 mot spelets logik men avslutet var högklassigt, ett kanonskott från 20 meter rätt upp i högra krysset, inte mycket att göra för Anton där.
Spelarna visade bra moral genom att komma tillbaka i matchen - bara 2 minuter senare kunde Hampus sätta 1-2 och vi var med igen.
I slutet av första halvlek hade Randy ett friläge att kvittera på men tyvärr så sköt han över målet.

Händelser i första halvlek:
7' 0-1 Västerås AFG. Frisparksvariant där bollen chippas över vår försvarslinje till en spelare som fint tar ner bollen och placerar bollen förbi Anton i högra hörnet.
10' Gult kort på Jocke J och en spelare i AFG. Spelaren gick in hårt med dobbarna på Jocke som knuffade till honom i bröstet så båda fick varning.
11' Bra anfall där Erik spelar fram Lamin som tar för många touch på bollen så att en back hinner blockera skottet. Måste skjuta direkt där.
14' Kontring Oden där Erik återigen hittar Lamin i boxen och denna gång tar han avslut direkt men oturligt nog går bollen i stolpen och ut!
17' Kontring av AFG som leder till friläge men Anton gör en fantastisk enhandsräddning till hörna!
25' Lamin kommer fri på en djupledsboll men tar återigen för många touch på bollen så att skottet blockeras av back till hörna
27' Michael frispelar Erik som tar ett genombrott med en tvåfotsdribbling och får på en bra träff på skottet men tyvärr över ribban
28' Lamin pressar bra på motståndarna, vinner boll och spelar fram Hampus som hittar Erik som tar skott men får lite felträff så bollen går utanför
30' 0-2 AFG. Upprinnelsen till målet är dålig kommunikation. AFG rensar på egen planhalva, bollen går mot Hadi som kan nicka bort den men släpper den förbi sig i tron att den ska gå ut till inkast. Istället tar en motståndare emot bollen vid sidlinjen och skickar fram den till långe nr 17 som avancerar med bollen, mittfältet är förbispelat, och skickar en projektil in i högra krysset. Otagbart förstås. Men här måste vi prata med Hadi så att han förstår att han har en motståndare snett bakom sig.
32' Hampus lägger en bra frispark som målvakten räddar
32' 1-2 Oden genom Hampus (assist Johan). Johan spelar fram Hampus som skjuter, målvakten räddar bollen som går i stolpen och Hampus är stark som trycker in returen i mål!
43' Randy kommer fri, rundar målvakten och ska lägga in bollen i öppet mål men skjuter över!
45' Gult kort på Randy för hårt spel

I andra halvlek fortsätter vi att spela bra fotboll. Avbytarna som kommer in tar verkligen chansen, det känns som om vi vinner det mesta på planen oberoende av vilka som spelar. Vi skapar massor av lägen men tyvärr så lyckas vi inte få in bolluschlingen i mål. AFG har bara två rejäla målchanser i denna halvlek och båda gångerna skjuter man över, så Jocke N som kom in i kassen i andra behöver inte göra en enda räddning i matchen och han håller också nollan!
Tiden börjar rinna ut för oss och det skulle kännas tungt att förlora matchen. Då kliver Michael in i handlingarna med tre minuter kvar! Precis som mot Gideonsberg skruvar han in en frispark från 25 meter i vänstra krysset! Ett riktigt klassmål och verkligen rättvist!
2-2 med mersmak mot en troligt topplag i fyran!

Händelser 2:a halvlek:
48' Hadi spelar fram Hampus som tar en bra djupledslöpning och ett tidigt skott men AFG:s mittback gör en uppoffrande glidtackling och blockerar skottet som annars hade gått i mål
50' Jocke tar sig fram i djupled från mittbacksposition, hittar Randy som skjuter men målvakten gör en bra räddning
59' Bra frisparksinlägg av Michael och Floda lyckas sånär skarva bollen förbi målvakten men missar
64' Inlägg av Floda efter hörna och Erik skarvar bollen mot mål men målvakten störtdyker och räddar vid stolproten!
71' Kontring av Oden där Jocke hittar Lamin som skickar vidare till Erik som friställer Hampus som får på ett bra skott men målvakten gör en bra reflexräddning till hörna!
74' Lamin spelar snett bakåt till Michael som skjuter från 12 meter men får för mycket fot under bollen som går över mål
79' Farligt anfall av AFG som är på väg att ta sig igenom men tack vare bra samarbete av Samuel och Calvin lyckas vi bryta till hörna
80' Gult kort på nr 17 i AFG p g a dåligt uppträdande
87' 2-2 Oden genom Michael, frispark direkt i mål
89' AFG:s bästa anfall i matchen när de med one-touch luckrar upp vårt försvar och killen har point blank läge men dundrar skottet över ribban!

På det stora hela gör vi en fantastiskt bra insats. Sett till chanserna borde vi vunnit med kanske 4-2. Det gäller att fortsätta med detta positiva spel, samt att vi visar sån lagmoral vid underläge. Att hämta upp 0-2 till 2-2 mot spelskickliga AFG är mycket starkt. Samtliga spelare gör riktigt bra insatser idag! Till matchens lirare utnämner jag Jocke Johansson som var tillbaka efter skadan och gjorde en dominant insats på mittbackspositionen. Förutom att han plockade bort AFG:s storvuxne forward så visade han även offensiv kvalitet när han deltog i flera kreativa anfall!