20 juni 2021
17:00

IK Oden

Referat: Västerås BK 30 - IK Oden

Vi studsade tillbaka efter förra helgens mindre bra insats mot IFK Västerås genom att göra en helgjuten insats mot ett annat div 4-lag, BK30. Matchen spelades på Ringvallens konstgräs i tryckande sommarvärme.
BK tryckte på i inledningen men vårt försvar stod upp bra och vi hade en del farliga kontringar.
Det borde ha varit utvisning när Jonte R var på väg igenom och fälldes, men det blev bara gult kort och frispark.
Men vi tog ledningen efter en dryg halvtimme när Hampus lyfte ett frisparksinlägg mot bortre stolpen som Eddie nickade i mål. Detta blev också ställningen i halvtid.

12' BK:s mittback får gult kort när han fäller Jonte R som hade varit fri med målvakten annars
13' Bra frispark av Hampus som målvakten tippar till hörna
32' 0-1 Oden genom Eddie (assist Hampus)
37' Dålig rensning av BK som Hampus tar emot, skjuter ett bra halvvolley som går över ribban

I andra halvlek tilldömdes BK30 tre straffsparkar (!) varav Glenn räddar en av dem.
Rasmus P gör vad som ser ut som ett segermål med 5 minuter kvar, men BK30 kvitterar på sin tredje straffspark i 90:e minuten vilket var lite surt!
50' Bra frispark i BK30 - pet och skott i ribban!
52' Farlig inåtskruvad hörna av BK som Eddie nickar bort på mållinjen!
58' Gult kort på nr 11 i BK30 för farligt spel
61' BK30 får sin första straffspark efter att Robin har fällt Mårten Ängerfors, korrekt dömt.
Glenn räddar straffsparken!
68' Hampus skjuter en frispark från straffområdeslinjen efter hands på en motståndare. Bollen dyker fint men över ribban.
81' BK30 får sin andra straffspark efter att Ramus W missade en glidtackling.
81' 1-1 BK30 på straffspark
85' 1-2 Rasmus P (assist Jonas). Fint inlägg av Anton från höger som Rasmus plockar ner och placerar bollen vid bortre stolpen
90' BK30 får sin tredje straffspark efter att Glenn gått ut och kolliderat med en motståndare
2-2 BK30 på straffspark

En bra insats lagmässigt - lite slarvigt att dra på oss tre straffsparkar sista halvtimmen, även om den sista var tveksam. Nu kör vi två veckors välförtjänt semester innan vi drar igång med förberedelser inför seriestarten i augusti. Fr o m vecka 27 är det två träningar + 1-2 matcher i veckan.
Till matchens lirare utnämner jag Oscar som gjorde en som vanligt mycket stabil insats och styrde upp försvaret på ett briljant sätt! Plus till hela laget f ö - ser lovande ut för framtiden!