10:45

Irsta IF

Referat: IK Oden - Irsta IF

Äntligen premiär på Brandthovda IP! A-lagets första träningsmatch spelades mot Irsta som brukar tillhöra topplagen i div 4.
Det var 28 grader i skuggan så domaren lade in vätskepauser i mitten av varje halvlek.
Vi hade full trupp, 16 utespelare och 2 målvakter med tanke på att det var första matchen sedan i början av oktober.
Oden startade första halvlek mycket bra med stort bollinnehav mot Irsta som försvarade sig väldisciplinerat.
Men efter bolltapp på mittplanen kontrade Irsta in 0-1, fint inlägg från vänster som deras forward slog in på volley i mål, mycket snyggt.
Vi hade två jättelägen att kvittera genom Jonte R och Eddie men målvakt och utespelare stod i vägen vid dessa tillfällen.
Efter vätskepausen mattades vårt spel, Irsta tog över och hade några farliga hörnor med nickar över mål.
Underläge 0-1 i paus.

I andra halvlek spelade vi mycket bättre genom att flytta fram positionerna och vinna boll tidigt. Jag räknade till 5 öppna lägen som Irstas mycket duktige målvakt räddade, även om vi ibland gjorde honom bra genom att skjuta mitt på.
Irsta hade ett fåtal kontringar som var nära att resultera, bl a gjorde Rasmus en jättebrytning och Glenn räddade ett friläge.
I slutminuterna fick vi straffspark när Eddie fälldes på väg igenom. Hampus placerade den säkert i mål, men fick lägga om den p g a Oden-spelare hade sprungit in för tidigt i straffområdet. Svårare denna gång, målvakten gick åt rätt håll men straffen var bra och satt säkert i hörnet. 1-1 vilket var rättvist sett till spelet.
Vi hade även ett kanonläge att göra 2-1 på tilläggstid då Eddie kom fri i straffområdet men valde att chippa och fick felträff så bollen gick rätt i famnen på målvakten.
1-1 i premiären ger ändå mersmak för fortsättningen. Spelet var stundtals riktigt bra och vi tar framförallt med oss andra halvlek där alla visade krigarhjärtat.

1:a halvlek
12' 0-1 Irsta, inlägg från vänster och volleyskott i mål
15' Robin spelar fram Jonathan R som kommer fri med målvakten som dock går ut och täcker skottet
20' Friläge för Eddie som erövrar bollen av Irstas back, rundar målvakten och lägger bollen mot tomt mål men Irstas back hinner ikapp och får skottet på sig och räddar därmed ett givet mål.

2:a halvlek
53' fin yttersida av Josué till Michael som drar till på halvvolley tätt över ribban
58' Eddie chippar fram bollen till Patient som kommer fri men målvakten räddar skottet
59' Farlig hörna för Oden när bollen dimper ner på Eddies fötter 5 meter från mållinjen, han skjuter ett stenhårt skott som målisen reflexräddar och returen blockeras sedan till ny hörna
75' Långt inkast som går fram till Michael som återigen skjuter på halvvolley men även denna gång strax ovanör ribban
76' Snabb kontring av Irsta och en spelare bryter in i straffområdet från höger, slår ett hårt inlägg som Glenn viktigt nog tippar bort ur den farliga ytan
79' Djupledsboll till Jonas som kommer fri med målvakten som återigen står kallt kvar och väntar på skottet som han räddar
86' Ny kontring av Irsta som leder till friläge men Glenn går ut och räddar med en fin benparad
88' IK Oden får straffspark när Eddie blir fälld på väg igenom
89' 1-1 Oden genom Hampus på straffspark (efter att fått slå om den, se ovan)
90+1' Eddie kommer fri med målvakten och bör sätta läget men väljer att chippa varpå bollen går rätt i famnen på målvakten.

Vi utnämner hela laget till matchens lirare! En bra premiär med en hel del löften inför framtiden!-