9 april 2024
19:30

IK Oden

Referat: Surahammars FK - IK Oden

Första tävlingsmatchen för säsongen gällde DM där vi mötte Surahammar i kvartsfinal.
De hade gått starkt på försäsongen och var obesegrade hittills med vinster bl a mot div 4-lagen Irsta och Munktorp.
Vi öppnade matchen mycket starkt med vårt höga presspel och skapade tre klara målchanser de första fyra minuterna.
Därför var det väldigt rättvist att vi tog ledningen efter knappa kvarten. Elvin slog en djupledsboll som resulterade in en duell mellan Karwan och mittbacken och den vann Karwan som tryckte in 0-1 förbi målvakten som var på väg ut för att ta bollen.

I DM gäller att man får byta fem spelare vid tre tillfällen och den som blivit utbytt får ej komma in igen.
Tyvärr tvingades vi till ett tidigt byte när Elder stukade fotleden efter 20 minuter och Sebastian fick ersätta.
Surahammar åt sig in i matchen och hade några halvchanser på fasta situationer, frisparksinlägg och hörnor men vi stod pall och gick till pausvila med 0-1.

1:a halvlek
2' Rasmus spelar fram Hampus W som skjuter ett lågt skott mot vänstra hörnet men målvakten slänger sig och gör en utmärkt enhandsräddning
4' Frisparksinlägg av Hampus W som Karwan nickar utanför
5' Rasmus spelar fram Elvin som lägger en hård markpassning mot främre stolpen där William störtar fram men missar precis bollen när han bara ska sätta den i nät
7' Surahammar kontrar och spelaren är på väg igenom när Hampus S får en tå på bollen men det håller på att ställa Robin som är på väg ut, dock får han ut foten i sidled och lyckas rädda självmålet
14' 0-1 Oden genom Karwan (assist Elvin)
20' Byte Oden, Elvin ut p g a skada - Sebastian in
27' Byte Surahammar, nr 14 ut p g a skada - nr 6 in
31' Hampus S spelar fram William som skjuter ett hårt skott som tar på en back och går ut till hörna
32' Hörna av William nickas av Karwan mot mål och bollen hade gått in om den inte tagit på en Oden-spelare som faktiskt räddar målet åt Surahammar!
37' Bra frisparksinlägg av Surahmmar som nickas mot mål och bollen hade nog gått in om den inte tagit på Hampus S som styr ut bollen till hörna
38' Farlig hörna av Surahammar som nickas mot mål, blockeras av Emil men returen tas av en motståndare som inte får riktig träff från nära håll så Robin kan rädda ganska enkelt
40' Bra kombo utanför Suras straffområde av Elvin, Hampus W och Sebastian som skjuter tätt utanför
42' Varning Oden på Elvin för fasthållning
44' Bra inlägg av William som går förbi målet till Rasmus som lobbar över målvakten men en försvarare skickar bort bollen innan den studsat in i målet

Surahammar hade inte gett upp utan öppnade andra halvlek starkt och Robin höll oss kvar i ledningen genom en fin räddning. Men sen tog vi tag i matchen och dominerade kraftigt. Vi gjorde också det mycket viktiga 0-2 målet som i princip avgjorde matchen. Det var jättefint förarbete av inbytte Casper och Sebastian som tillsammans vann bollen nere vid Suras vänstra hörnflagga, spelade till Hampus som sidledspassade till Emil som bombade in ett skott från straffområdeslinjen!
Med kvarten kvar fick vi straffspark när målvakten fällde Karwan i ett friläge.
Hampus tog hand om straffen och satte säkert 0-3.
Därmed tog vi oss vidare till semifinal i DM där vi får möta vinnaren i mötet Diaspora IF - Elastico FC.
En riktigt stark laginsats mot ett Surahammar som ser betydligt bättre ut än ifjol då de åkte ur sexan, men fick en återbudsplats i femman sedan Kolsva dragit sig ur.
Till matchens lirare utser jag Emil som var planens gigant med många bollvinster på mittfältet, klockren i defensiven och kryddade dessutom det hela med ett fint avgörande mål!

2:a halvlek
46' Byte Oden: Hampus S ut - Johan in. (detta byte gjordes i halvtid och räknades inte in de tre man får göra).
46' Byte Sura: nr 19 ut - nr 2 in
46' Kontring av Surahammar när vi tappar bollen i farligt läge och ett bra skott som smiter utanför Robins främre stolpe
48' Hörna av Surahammar som droppar ner vid bortre stolpen där en spelare sånär trycker in bollen men Robin kastar sig och räddar på mållinjen!
51' Varning Surahammar nr 3 för stämpling
55' Bra inlägg av Oden från höger som styrs mot mål och är på väg att gå in men en motståndare hoppar och lyckas nicka bollen över ribban och flyger själv in i målnätet
55' Byte Oden: Rasmus ut - Keyse in.
55' Byte Oden: Elvin ut - Casper in
60' 0-2 Oden genom Emil (assist Hampus W)
66' Snabb kontring av Surahammar och ett bra skott som Robin räddar
74' straffspark för Oden när Karwan fälls av målvakten
74' Gult kort på målvakten nr 30 för frilägesfällning
74' Gult kort på nr 7 i Surahammar för protest mot domslut
75' Byte Sura: nr 5 ut - nr 17 in
75' Byte Sura: nr 9 ut - nr 16 in
75' 0-3 Oden genom Hampus W på straffspark
78' Gult kort på nr 10 i Surahammar för protest mot domslut
82' Byte Oden: William ut - Oscar Granö in
90' Gult kort på Karwan för protest mot domslut
90+1' Casper spelar fram Karwan som skjuter en tåpaj ribba ut!