Referat: IK Franke - IK Oden

DM-final och en biljett till Svenska Cupen i potten.
Vi var kraftiga underdogs mot div 2-laget IK Franke som dock vilade en hel del spelare från senaste seriematchen.
Vilket vi även gjorde med tanke på det tuffa matchschemat i serien med fyra matcher på 10 dagar.
Men de reserver och U23-spelare som kom in gjorde en klockren insats i första halvlek där vi hela tiden låg rätt i försvarspositionerna och skapade en rad chanser att göra mål.
Franke var mer effektiva och gjorde ganska tidigt 1-0 på en snabb omställning.
Det hade ändå inte varit orättvist om vi hade kvitterat, men mot sånt här motstånd måste man sätta de lägen man får vilket vi inte gjorde.
Istället gjorde Franke psykologiskt viktiga 2-0 precis innan halvtidsvilan då vi dessutom hade spelat med 9 utespelare i två minuter när domaren inte släppte in Amadeus igen efter skadebehandling.

1:a halvlek
3' Hörna Franke där spelare i bortre avslutar med en halvvolley som Jocke enhandsräddar och Waseem rensar bort returen framför framrusande motståndare
4' Bollvinst av Dennis på Frankes planhalva och han avancerar snabbt mot målet, skjuter ett stenhårt skott som målvakten parerar och Frankes backar är först på returen
6' Bra hörna av Amadeus som resulterar i att bollen går till Michael som skjuter på volley förbi målvakten men en back blockerar bollen annars går den in
7' 1-0 Franke på smabb omställning på högerkanten och markinlägg till spelare som bryter in framför våra mittbackar och pangar in bollen i mål
9' Bra kontring när Amadeus hittar Sinan som kommer fri med målvakten men lägger bollen i utsidan av stolpen till inspark!
12' Amadeus hittar Dennis med ett markinlägg från höger, Dennis får dålig touch i mottagningen men är ändå först på bollen och skjuter tätt ovanför ribban!
21' Fantastisk crossboll av Casper från vår vänsterkant till Amadeus som tar emot, går förbi sin back och skjuter bollen i ribban och över!
32' Franke kontrar med 3 mot 2, bollen spelas in framför mål och killen har fritt skottfält då Waseem slänger sig fram och blockerar skottet, vilket ingripande!
35' Gult kort på Ranny för kapning bakifrån
36' Franke tar sig fram på vänsterkanten och spelaren skjuter ur dålig vinkel men Jocke är med på noterna och räddar
37' Nr 80 i Franke tar emot bollen i straffområdet, vänder runt och skjuter et skott som touchar en försvarare men Jocke är reflexsnabb och räddar trots riktningsförändringen!
45' 2-0 Franke, instick och vänsterskott i mål i bortre hörnet utan chans för Jocke

I andra halvlek tvingades till några tidiga byten och tappade vår spets som fungerat bra med Dennis, Amadeus, Sinan och Casper. Dessutom gjorde Franke tidigt 3-0 i ett läge då Jocke såg ut att bli hindrad av en motståndare så här hade vi kunnat få frispark likagärna.
Men efter det gick luften ur oss samtidigt som Franke växlade upp och utnyttjade att vi tappade positionerna i försvaret. Det rann tyvärr iväg lite väl mycket och det blev till slut tvåsiffrig seger till Franke.
Här visade de tydligt att det skiljer tre divisioner mellan lagen, riktigt fina kombinationer och kliniska avslut när spelet öppnade sig.
Det är bara att gratulera Franke till DM-titeln 2023!
Vi tar med oss disciplinen i första halvlek och kan nu fokusera för fullt på seriespelet.
En stor eloge till spelarna som visade bra attityd och kämpaglöd mot tufft motstånd!

48' Friläge för Franke men skottet går utanför bortre stolpen
49' 3-0 Franke inlägg som spelare vid bortre möter på volley, Jocke halvräddar och ser ut att bli hindrad av spelaren när han ska fånga bollen som istället sakta rullar in i mål...
51' 4-0 Franke ett oerhört snyggt mål med dubbla väggpassningar, svårt att försvara sig mot
53' Nytt väggspel av Franke och friläge men Waseem kommer som den räddande ängeln och bryter
60' 5-0 Franke då deras nr 80 dribblar förbi flera spelare på kortlinjen och spelar snett inåt bakåt till en lagkamrat som bara har att placera in bollen i bortre hörnet
62' 6-0 Franke som utnyttjar i felpassning av vår back och sätter direkt bollen till en fri spelare som inte gör något misstag
65' Hörna av Franke som följs av skott i stolpens insida och vem är där först om inte Waseem som på nytt räddar upp situationen!
67' 7-0 Franke som i takt med vår trötthet utnyttjar ett för löst uppspel och direkt sticker in bollen till fri spelare som såklart gör mål
68' 8-0 Franke när vi ligger för högt med laget och de sätter en boll längs vänsterkanten till fri spelare som bryter in och gör ett kliniskt avslut
73' 9-0 Franke snabb kontring efter offsideavblåsning och mål igen
77' Jocke gör en trippelräddning på tre snabba avslut från 3-4 meter!
81' 10-0 Franke

Vi vill berömma mittbackarna Waseem och Hampus som stod upp i 90 i minuter mot detta tuffa motstånd och de får dela på utnämningen som matchens lirare för IK Oden!