• KramforsAlliansen - Älgarna-Härnösand 0 - 2

Så var det dags för årets utomhusprimiär för vårt till stora delar nya div 2-lag. Innan matchen var det något av en kamp mellan arenorna Högslättens konstgräsplan mot Kramfors konstgräsplan. Och den matchen kan man säga att Kramfors vann, för deras konstgräsplan blev matchklar ett par dagar före Högslättens plan där eluppvärmningen inte slogs på i tid för matchen. Så därrför fick vi åka till Kramfors IP för match. Inför matchen bestämde laget sig för att skärpa till försvarsspelet jämfört med inomhusmatchen förra helgen mot GIF Sundsvalls juniorlag. Och försvarsspelet fungerade bra mot Kramfors. Under den första halvleken hade Kramforslaget ett något större bollinnehav, men alla offensiva försök stoppades enkelt av vårt försvar. Samtidigt ska framhållas att vårt lag inte heller hade så många farliga offensiva attacker, men vi kändes ändå giftigare än Kramfors. Första halvleken slutade mållöst. Inför andra halvlek ändrade vi en del i spelet och slog fler diagonala uppspel och passningar och det visade sig fungera bättre. Efter ca 70 min pressade vårt lag på mot Kramforskeepern Jesper Viklund, varvid Esteban L pressade fast Jesper V och kunde efter ett hopslag få tag på bollen och fick då öppet mål. Men Jesper V greppade tag i Esteban och domaren kunde inte göra annat än att döma straff till Älgarna och utvisning av Jesper V. Kramfors tvingades då att ställa en utespelare som målvakt. Straffen slogs säket i mål av vår lagkapten Samuel Hälldahl. Efter ytterligare 10 minuter fick Älgarna en frispark ute på vänsterkanten ca 10 m från kortlinjen. Abdalah Altouma slog frisparken med kraft mot närmaste stolpen medan Kramforsspelarna och deras målvakt förväntade sig en höjdboll in mot straffpunkten. Så bollen gick i mål och därmed fastställdes slutresultatet till 2 - 0 till Älgarna. En godkänd match av Älgalaget som helhet. Backlinjen fungarade som tidigare sagts bra och innermittfältet fick ett lyft i och med Samuel Hälldahls återkomst. Offensivt var även insatsen godkänd. Dock kommer det ätt krävas ännu bättre spel av hela laget när vi möter div 2-motstånd. Nästa helg väntar en ny vänskapsmatch i Sundsvall mot div 3-laget Kubikenborg. Älgarna Härnösand 2 mar 0kommentarer
  • Kallelse till ordinarie årsmöte sön 24 mars kl 12.00

Medlemmarna i Älgarna-Härnösand IF kallas härmed till ordinarie årsmöte söndagen den 24 mars kl 12.00. Årsmötet avhålls i EdmoLifts lokaler på Jägaregatan 11 i Härnösand. Handlingar till årsmötet i form av Verksamhetsberättelse 2023, Årsredovisning/årsbokslut 2023, Revisorernas berättelse, Verksamhetsplan inklusive Budget 2024 samt Styrelsen eventuella övriga förslag. som ska behandlas på årsmötet, finns från och med 2024-03-01 tillgängliga för medlemmarna på vår tillfälliga klubbkansli på Högslättens IP. Ring vår sekreterare Göran Dahlberg 070-6577426 om Du vill ha årsmöteshandlingarna. Förslag till föredragningslista i enlighet med våra stadgar: 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av protokolljusterare och rösträknare. 4. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 5. Fastställande av föredragningslista. 6. Styrelsens verksamhetsberättelse med årsredovisning/årsbokslut för det senaste verksamhets-/räkenskapsåret. 7. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksam- hets-/räkenskapsåret. 8. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser. I denna fråga får inte styrelsens ledamöter rösta. 9. Fastställande av medlemsavgifter och ev. övriga avgifter. 10. Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av ekonomisk plan för kommande verksamhets-/räkenskapsår. 11. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner. Välkomna till vårt ordinarie årsmöte! Älgarna Härnösand 6 feb 0kommentarer
  • 17-årige Kevin Sqapi på landslagsläger

En av våra unga spelare som under 2023 debuterade i vårt div 2-lag, nämligen Kevin Sqapi deltar för närvarande i ett läger för Albaniens P18- landslaglag. Lägret pågår några dagar i Albaniens huvudstad Tirana. På bilden poserar Kevin i den albanska landslagsdressen stående på det Albanska fotbollsförbundets konstgräsplan som ligger i anslutning till förbundets kanslianläggning. Älgarna Härnösand 4 dec 2023 0kommentarer
  • Älgarna flyttar till Högslätten!

Vår förening Älgarna-Härnösand IF tvingas nu lämna Ängevallen. Där ska som bekannt byggas en ny sporthall. Från och med den 1 december flyttar vi tillfälligtvis till Högslättens IP. Vår nya adress blir Brännavägen 166, 871 62 Härnösand Älgarna Härnösand 30 nov 2023 0kommentarer
  • Div 2 Norrland 2024

Om inget kvalificerat lag drar sig ur div 2 Norrland så blev det klart i helgen med följande 14 lag i div 2 Norrland 2024: Norrbotten Kiruna FF Bodens BK Bergnäsets AIK IFK Luleå Västerbotten Skellefteå FF Täfteå IK Sandviks IK Team TG FF Ångermanland Gottne IF Älgarna-Härnösand IF Medelpad Lucksta IF Jämtland/Härjedalen IFK Östersund Frösö IF Ytterhogdals IK Älgarna Härnösand 6 nov 2023 0kommentarer
  • Älgarna - Gottne 1 - 3

Årets serieavslutning i div 2 Norrland slutade med en förlust med 1 - 3. Trots att matchen inte hade någon avgörande betydelse så visade båda lagen upp ett positivt spel som visade att båda lagen ville vinna matchen. Gottne hade inledningsvis flyt med såväl 0 - 1 som 0 - 2. Det första baklängesmålet var ett misstag av hemmaförsvaret. En lös halvhög boll kom från Jack Green på vänsterkanten varvid ett par hemmaspelare missade att få bort bollen, viket överraskade Ahmed R i målet och den letade sig retfullt enkelt in vid bortre stolpen i min 11. Två minuter senare skör Isak Pudas ett skott mot Älgamålet och skottet tog på en hemmaförsvarare och gick i en båge över Ahmed och in i mål. Hemmalaget dominrade därefter spelet under första halvlek med flera målchanser, men det var först i den 45 min som hemmalaget dkontrade på vänsterkanten genom Abdalah A och han slog ett inlägg från höger in mot straffpunkten och där mötte Natan M bollen och slog den i mål till 1 - 2. Andra halvlek satsade hemmalaget på en kvittering och hade flera chanser att ordna kvitteringen. Bl.a. räddade Gottnemålisen ett par direktstyrningar från nära håll och Zakaria B M kom vid ett tillfälle helt fri efter en fin löpning, men då slog Zakaria bollen utanför ena stolpen. Hemmalaget pressade på med offensivt spel och då kontrade Gottne i min 88 varvid Jack Green slog in slutresultatet 1 - 3 i min 88. Hemmalaget gjorde en godkänd sista match även om det blev en förlust. Därmed slutade Älgarna-Hsand IF på plats 10 i tabellen med 24 poäng och med målskillnaden 42 - 62. En klart godkänd placering i serien. Vi tackar samtliga spelare och våra tränare och ledare för sina insatser under fotbollssäsongen 2023. Vi tackar även vår publik samt våra sponsorer för fotbollsåret 2023 som alltså nu är slut!. Älgarna Härnösand 20 okt 2023 0kommentarer
  • Storfors AIK - Älgarna/Hsand 3 - 3

På lördag den 14 oktober gjorde vi den sista långväga bussresan i årets serie för att möta Storfors från Piteå. Målsättningen inför matchen var att ta 1 poäng, vilket skulle innebär att vi säkrade div 2-platsen nästa år. Matchen spelades i ett kyligt och regnigt väder på Piteålagets konstgräsplan. Spelet böljade inledningsvis fram och tillbaka. Så min 18 kom en hemmaspelare in i straffområdet och efter en oturlig brytning från vår försvarare föll Storviksspelaren och domaren pekade på straffpunkten. Fram steg Oscar Faulda och sköt 1 - 0 till hemmalaget. Vår målis Ahmed R var för övrigt ytterst nära att ta straffen. Men vårt lag kämpade, tots baklängesmålet vidare och i min 25 kontrade vi och bollen hamnade till slut hos Adis S som sköt bollen i mål till 1 - 1. I slutet av halvleken fick Storfors en av sina många hörnor och i flipperspelet efter hörnan sköt hemmaspelaren Abditatah ett skott som efter ett par studsar tog på en av våra försvarare och in i mål till 2 - 1 för Storfors. I pausen rättade tränaren Callin till ett par saker varvid att främst satsa på långa bollar upp till våra långa och starka forwards och det gav också indirekt resultat i min 47, då vi fick en frispark strax utanför vänstra hörnet av straffområdet. Vår lagkapten Granit B skruvade frisparken in i det bortre krysset till 2 - 2. men bara minuten senare fick hemmalagets Ovie Richards på ett långskott som åter tog på en av våra spele. Bolle skruvade sig därför in i mål över vår målis och så ledde åter Storfors med 3 - 2. Efter detta mål blev det mer eller mindre fullt bollkrig på planen. Både vi och Storfors siktade på att göra mål och bollen gick från försvar till försvar utan något egentligt mittfältsspel. Målchanserna var många för främst vårt lag och i min 58 kunde vår Zakaria BM slå in kvitteringen till 3 - 3. Resterande speltid kämpade både lagen hårt, vi för att behålla det oavgjorda rsultatet och Storfors för att få in ett segermål. En hemmaseger skulle nämligen ha inneburit en avgörande kvalspelsplats för Storvik. Men trots flera målchanser åt båda håll stod sig resultatet 3 - 3 matchen ut. Resultatet innbar att vi säkrade div 2-spel nästa år medan Storfors degraderas till div 3. Våra spelare gjorde en utmärkt match och kämpade hårt för poängen. Detta trots att oturen grinade oss i ögonen vid alla tre hemmamålen. Eftersom vi fick flera spelare sjuka inför matchen spelade vi med många unga spelare på planen och alla visade prov på bra och uppoffrande spel, vilket lovar gott inför framtiden. På mittfältet debuterade 17-årige Dina Kvakic i Älgalaget och han gjorde en alldeles fantastisk match! Övriga unga spelare som deltog i matchen var 17-åringarna Kevin Sqapi och Oliver Svensson samt 18-årige Adam Johansson. Men även en veteran debuterade för Älgarna i matchens slutskede nämligen vår 42-årige tränare M Callin och han bidrog till att skapa lugn i försvaret de sista 10 minuterna av matchen, Årets div 2-serie kommer vi nu att avsluta i lugn och ro mot Gottne på Högslätten på söndag den 22 okt kl 12.00! Alla lag kommer att spela sina avslutande seriematcher samtidigt dvs på söndag kl 12.00. Den absoluta bottenstriden är redan avgjord då Storfors och Notviken åker ner till div 3. Om kvalplatsen, plats tre från slutet, blir det dock en kamp mellan Frösö som har 21 poäng och Ytterhogdahl som har 20 poäng. Frösö möter Bergnäset uppe i Luleå, vilket blir en svår match för Frösö. Medan Ytterhogdal möter redan avsågade Storfors hemma, en match som Ytterhogdal bör vinna klart. Men om Frösö vinner mot Bergnäset, då blir det Ytterhogdal som får lämna div 2. Men tappar Frösö poäng på söndag och Ytterhogdal vinnersin match så blir det Frösö som tar kvalpatsen mot de andraplacerade lagen i div 3-serierna nämligen Selånger eller Team TG Akademi. Om förstaplatsen i serien och direktuppflyttning till div 1 blir det en kamp mellan FV som har 63 poäng och Team TG som har 61 poäng. FV har Sandvik hemma, medan Team TG har Kiruna hemma. Vi hoppas givetvis att FV tar förstaplatsen och att Team TG får kvala om ett avancemang till div 1. Älgarna Härnösand 13 okt 2023 0kommentarer
  • Älgarna-Hsand - Notviken 2 - 1

Lördagsmatchen på Högslättens konstgräs mot Notviken spelades i ganska hård och kall blåst. Det fåtal åskådare som var på plats fick frysa en hel del. Matchen inleddes med att Notviken fick en frispark ca 25 m ftån mål och den slog Adam Fortsman överraskande mitt i målet och vår målis var inte med på noterna. Men efter ett fint anfal med en boll från försvarslinjen upp mot ena kanten till Natan M, så slog Natan in bollen till framstormande Jesper N som kunde styra bollen förbi Notvikens målvakt till 1 - 1. Då fanns förhopopningar om ett bra hemmaspel, men så blev det inte. Spelet knöt sig för hemmalaget och Notviken tog tag i bollinnehavet, dock utan att få till några egentliga målchanser. Andra halvlek fortsatte med ett något större bollinnehav för bortalaget, men utan att man skapade några stora målchanser. Älgalaget spelade något bättre än under första halvlek och skapade ett par tre halvchanser på kontringar. Det dröjde till matchminut 81 innan det blev mål. Och då var det hemmalagets Naatan M som efter starkt löpjobb fick slag på bollen inne i straffområdet och gjorde 2 - 1 för Älgarna. Resten av speltide flöt på utan att något fler mål gjordes och därför kunde hemmalaget inkassera tre mycket viktiga poäng inför seriens avslutning. Hemmalaget drabbades för övrigt av hela fem st gula kort medan Notviken fick ett gult kort. Ett par, tre av korten var definitivt hårt dömda av den ojämne domaren Joel Störvold från Östersund. Hemmavinsten innebar avancemang i tabellen, men ännu är inte kontraktet bärgat. Älgarna Härnösand 5 okt 2023 0kommentarer
  • Äntligen vinst! Älgarna-Sandvik 4 - 2

Älgalaget har haft en tung höstsäsong! Inte en enda vinst fram till idag lördag. Då blev det vinst med 4 - 2 hemma på Högslätten mot Umeålaget Sandviks IK. Matchen började aningen trevande, då inget lag kom till någon kvalificerad målchans. Men så efter 20 min så strulade hemmalaget till det ordentligt då en hemmaspelare försökte vända bort en Sandvikspelare inne i eget straffområde. Det gick inte så bra utan Carl Stegemayr kunde ta bollen och ensam med hemmamålisen Ashmed R gjorde han mål 0 - 1 till Sandvik. Men hemmalaget ruskade av sig obehaget av baklängesmålet efter 28 min då en långboll slogs mot Zakaria B M. Han gav förre Älgaspelaren Samuel Hälldahl en hård, men korrekt tackling, kom fri och slog in 1 - 1. Under större delen av första halvlek hade Sandvik ett större bollinnehav medan hemmalaget var starka i sina kontringar. I min 40 så kom Älgarna i en halvkontring och i en närkamp vid straffområdeslinjen fick Wille H på ett skott som studsade till framför Sandviksmålvakten Jesper Viklund (Älgamålvakt fram till sommaruppehållet i år) och som letade sig in i mål till 2 - 1 för hemmalaget. Något snöpligt för Jesper V! Inget mer målmässigt hände före halvtidsvilan. Andra halvlek inleddes med ett klart större bollinnehav för Sandvik, men hemmaförsvaret redde ut allt. I minut 59 kontrade åter Älgalaget och bollen gick som på ett snöre fram till Vilde S som enkelt slog in 3 - 1 till hemmalget. Sandvik ökade trycket och hade sedan en period med stort bollinnehav men Älgalaget höll emoit bra. Efter ett tveksamt domslut fick Sandvik in bollen i hemmalagets straffområde i 92 min och Carl Stegmayr kunde reducera till 3 - 2. Sandvik satsade i det läget på en kvittering, men då blev det åter en hemmakontring och i min 95 kunde Natan M slå in slutresultatet 4 - 2 till målisen Jesper V: s stora förtvivlan. Hemmalaget gjorde en bra insats och var värda att vinna. Vi var mer effektiva än Sandvik denna lördag då Älgalaget tog en viktig hemmaseger med 4 - 2. Därmed kunde inget av bottenlagen ta in något poäng på Älgagänget. Nästa match på lördag, åter hemma på Högslätten mot Luleålaget Notviken. Älgarna Härnösand 29 sep 2023 0kommentarer
  • Kiruna - Älgarna 3 - 0

Efter en spelmässigt jämn match kunde Kiruna vinna med klara 3 - 0. För vår del var det misstag i försvaret och ett offsidemål som inte var bra. Vi skapade en del chanser offensivt men i motsats till Kiruna kunde vi inte göra mål på våra chanser. Bättring krävs till nästa match. Älgarna Härnösand 23 sep 2023 0kommentarer