Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hofors HC A-lag

Följ

A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Hofors HC
Ishockey
A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Valbo HC 28 23 1 4 70
2 Orsa IK 28 15 6 7 53
3 Malungs IF 28 16 2 10 52
4 Alfta Hockey 28 14 3 11 46
5 Skedvi/Säter IF 28 11 4 13 39
6 Söderhamn/Ljusne HC 28 10 4 14 37
7 Gävle GIK 28 6 4 18 24
8 Hofors HC 28 5 0 23 15

Match

Hofors HC

1 - 2
Hofors Ishall
7 november 2023
19:00

Alfta Hockey

Referat

Referat: Hofors HC - Alfta Hockey

Inför nedsläpp så har vi återigen barn med (denna gång från 15-laget) som lägger straffar på båda målvakterna och en av killarna får göra mål också och blir superglad. Äkta glädje! Roligt - det här fortsätter vi med!

Själva matchen då? Första perioden är en jämn och tät tillställning där Hofors ligger tätt på Alftaspelarna enligt tränare Westmans instruktioner. Dock så slarvar vi med förstapasssningen i uppspelet i egen zon vilket leder till flera farliga lägen men Sohlborg är tät och räddar oss. Vi skapar en del framåt och träffar ramverket två eller tre gånger men puckuslingen vill inte in. Även Alfta har två i "virket". Några mål blir det inte i en spelmässigt jämn period. Med 15 sekunder kvar av perioden drar Steelers på sig en straff när backen kastar sig för att slå undan pucken och träffar klubban. En inte helt solklar straff enligt mig men Sohlborg räddar oss återigen och är tät och stänger ner straffen. Perioden blir mållös. Skotten 7-9 i Alftas favör.
Andra perioden fortsätter i samma stil med ett jämnt spel där Alfta möjligen ligger på lite mer men Hofors kontrar och skapar en del framför Alexander Eriksson i Alfta målet. Efter sex minuter drar Roberts Vorona på sig en utvisning och Alfta får chanen i Powerplay men Hofors spelar ett bra boxplay och reder ut stormen. Efter 12 minuter drar Alfta på sig en utvisning och en "special teams" uppställning med bl.a. Noel Lengstam och Zebastian Sjödin får rejält snurr på Alfta boxen. Till slut hinner de inte med och Zebastian dyker upp mitt i boxen direktskjuter in pucken i krysset på ett snyggt pass från Noel Lengsam efter Viktor Davidsson stått för förarbetet.
Tyvärr saknar vi två backar, Rico Marder Velja och Nils Elfsberg vilket gör att Linus Hedström återigen får spela back vilket inte är helt optimalt. Linus behövs som forward. Tyvärr får vi inte vila i den ledningen särskilt länge - ungefär en minut bara. Linus Hedström "pinchar" upp på en 50-50 puck vid anfallsblå och tyvärr studsar den förbi honom och Alfta får ett 2 mot 1 läge som de förvaltar kliniskt. En crosspassning över ställer Sohlborg och Martin Strömberg stänker in pucken i tomt mål. Tungt och tråkigt när vi just tagit ledningen i matchen. Vi chansspelar lite och det studsar emot tyvärr. Resten av perioden stänger lagen ner varandra och den blir relativt odramatisk. Skotten vinner Steelers med 11-10
Den tredje perioden inleds med att Isak Hultman drar på sig en utvising men Hofors visar återigen upp ett bra boxplay spel och stänger ner Alfta effektivt. Det blir en del skott på Sohlborg från avstånd direkt på tekning men inget som hotar på allvar egentligen. Tredje perioden kännetecknas annars av att Alfta är lite ovårdade i sitt spel och drar på sig tre raka utvisningar. Hofors är dock ineffektiva i power play och det är nog något som laget får gnugga på träningarna framåt. Den här matchen hade vi alla chanser att stänga i tredje men vi flyttar inte pucken tillräckligt snabbt och är inte kliniska i avsluten. Matchen går därmed till förlängning. Skotten 3-10 i Alftas favör vilket är klart underkänt när vi har tre powerplay i perioden.
Fjärde perioden hinner knappt börja och den varar endast i 12 sekunder. I en tilltrasslad situation direkt på tekning tappar hoforsbacken klubban och pucken studsar som ett flipperspel fram till en alftaspelare som får ett friläge. Emil Lothström gör inget misstag utan skickar upp pucken i Sohlborgs högra kryss. Skotten: 0-1
Sammanfattningsvis en match vi borde vunnit och stängt ner i tredje perioden och jag tycker grabbarna var värda att vinna idag. Det har börjat gått motigt och det är lätt att vi inte får studsarna med oss och så var det verkligen ikväll. Det studsar emot precis innan Alftas första mål där Linus Hedström är framme i ett motlägg men pucken kommer ändå fram till Alftaspelaren och vi får en två mot etta emot. Detsamma i förlängningen där det är mer tur än skicklighet att pucken kommer fram till den fristående Alfta spelaren. Sen gör de det väldigt bra och är kliniska i sina avslut så det finns det inte så mycket att säga om. Nya tag mot serieledande Valbo på bortaplan på fredag. En riktigt tuff match men draken lyfter ju i motvind som ni vet.

Steelers denna kväll i november:

Målvakter: Viktor Sohlborg (Tomass Bockarevs)
1:a femman: Endijs Esenvalds, Wilgot Heldevik-Klein - Roberts Vorona, Srdjan Subotic, Jegor Romanov
2:a femman: Isak Hultman, Linus Hedström - Noel Lengstam, Isak Hansson-Johansson, Gustav Nordström
3:e femman: Filip Jarl, Viktor Davidson - Zebastian Sjödin, Vincent Westman, Fabian Lööf
4:e femman: Patrik Janech
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Zebastian Sjödin 1 1 0 0 1
Noel Lengstam 1 0 1 0 1
Viktor Davidson 1 0 1 0 1
Fabian Lööf 1 0 0 0 0
Filip Jarl 1 0 0 0 0
Gustav Nordström 1 0 0 0 0
Isak Hansson-Johansson 1 0 0 0 0
Isak Hultman 1 0 0 2 0
Linus Hedström 1 0 0 0 0
Patrik Janech 1 0 0 0 0
Roberts Vorona 1 0 0 0 0
Srdjan Subotic 1 0 0 0 0
Wilgot Heldevik Klein 1 0 0 0 0
Vincent Westman 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Viktor Sohlborg 1 0 0 0 30 2 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

tis 10 okt 2023, 19:00 Alfta Hockey - Hofors HC 4 - 2
tis 5 dec 2023, 19:00 Alfta Hockey - Hofors HC 6 - 4
tis 23 jan 2024, 19:00 Hofors HC - Alfta Hockey 3 - 4