Slättbergshallen
4 oktober 2020
17:00

Referat: Trollhättans HC - Hisingens IK

Under gårdagen gick resan till Trollhättan för veckans andra bortamatch. Ett Trollhättan som avslutade föregående omgång med att vända 7-4 till övertidsseger sista 5 minuterna så ville vi starta bra.
Vi kommer också ut starkt och tar tag i taktpinnen från start och kunde mycket väl tagit ledningen redan där men med några bra räddningar så står det 0-0 efter inledningen. Perioden jämnar ut sig något fram till slutet när vi växlar upp och först tar ledningen med 1-0 genom ett beslutsamt anfall där Jonathan Sjökvist är påpassligt framme på en retur efter ett bra skott av Pauls Hodzko. Redan minuten efteråt utökar vi ledningen till 2-0 genom Benjamin Stenlund.

Andra perioden bygger vi vidare på den första perioden med ett spel som tar bort mycket energi från Trollhättan. Först genom en spelvändning där Anton Hägg tar fram pucken och tar hjälp av Karl Trogens på vägen och det står 3-0 efter första minuten. Trollhättan reducerar sedan i powerplay till 3-1 men idag hade vi bestämt oss att ta hem det och med en beslutsamhet kunde vi ta bort energi genom att göra 4-1 i bytet efteråt av Tim Karlsson som snor åt sig en puck och trycker dit den. Innan perioden tar slut sätter vi även 5-1 pucken genom en styrning av Pauls Hodzko och assist från Filip Nordin & Ilja Zuckovs.

Tredje perioden vinner Trollhättan med 1-0 men trots att vi slappnar av lite kontrollerar vi även den perioden på ett bra sätt. Vi är nöjda med att åka hem med 3 poäng och på Onsdag kommer Mölndal på besök vilket brukar vara tuffa matcher.