Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hällbybrunns IF Herrlaget

Följ

Herrlaget

Följ oss för uppdateringar
Följ
Hällbybrunns IF
Fotboll
Herrlaget
Tabell
Lag M V O F P
1 Hällby 11 5 1 5 16
2 Nykvarn 1 1 0 0 3
3 Ärla 1 1 0 0 3
4 Afrikanska 1 1 0 0 3
5 Runtuna 1 1 0 0 3
6 Jäder 1 1 0 0 3
7 Stigtomta 1 0 1 0 1
8 Gillberga 1 0 0 1 0
9 Al Salam 1 0 0 1 0
10 Råby-Rönö 1 0 0 1 0
11 Hälleforsnäs 1 0 0 1 0
12 Järna 1 0 0 1 0

Match

Hällby

1 - 3
18 september 2021
15:00

Nykvarn

Referat

Förlust mot Nykvarn

Man brukar säga att det jämnar ut sig vad gäller dåliga domslut och så är det kanske. Vi har tidigare haft lag mot oss som skjutit och träffat hjulet innanför stolpen och domarna har missat det. Det tråkiga nu är att domarna missade inte det. Högis placerar bollen vid bortre stolpen efter att ha blivit frispelad av Filip som på något konstigt sätt fick fram bollen samtidigt som han blev nerriven. Bollen träffar hjulet och studsar ut igen, då har domarna hittat på en egen regel att hela bollen inte är inne i detta fall. Detta skulle betyda att ett antal tusen mål behöver bytas ut eller omdesignas då stolpen annars kan ses som 3-4 dm djup!!! Frågan är om det får gå till på detta sätt?
Nåväl, vi gör en ganska bra första halvlek även om Nykvarn har lite mer boll än oss. De skapar dock endast ett läge framåt, tidigt i matchen då deras forward sliter sig fri i straffområdet, men Kenny kommer ut och gör en fin benparad. Kenny som vi för övrigt mer eller mindre tvingade att stå trots att han var skadad, då vi inte hade några andra bra alternativ. Förutom målet vi gjorde som inte räknades, så hade vi minst 2 fina lägen till, Högis i ribban från nära håll, och Didde som löpte sig fri men fick inte ordning på bollen. Det kändes som om det var våran match, vi behövde bara få lite mer löpningar i djupet vi blev lite statiska och stillastående emellanåt.
Dock så tar det inte mer än 4 min i andra tills Nykvarn tar ledningen. Vi tappar markeringen på ett inlägg och de får nicka in 0-1 otagbart för Kenny. Vi försöker lyfta spelet men har svårt att skapa de riktigt heta lägena. Med dryga kvarten kvar så leder ett misstag på mittplan till att Nykvarn kommer 3 mot 2, försvaret gör det rätta och backar för att försöka hindra en passning som friställer en av dem, men med ett skott strax utanför straffområdet placerar de in 0-2.
Med 3 min kvar av ordinarie matchtid så får vi en hörna som Bobban nickar i ribban, och Nino lyckas peta in reduceringen till 1-2. I ett sista desperat försök så lyfter vi upp David direkt på topp men han hinner inte ens dit förrän ett lyft och en nickskarv ställer Nykvarn forwards i en 2 mot 1 situation som de förvaltar väl, och dödar matchen med ett 1-3 mål.
Det kändes som om det likaväl hade kunnat vara vi som vann med 3-1 i en ganska jämn match mellan 2 lag som innan låg exakt lika. Lika många poäng, lika många mål gjorda och lika många insläppta så det var inte så konstigt att det var jämnt. Vi gratulerar Nykvarn till segern och tar nya tag nästa helg, då tyvärr med både Berggren och Filip avstängda.