7 februari 2016
12:30

Söderhamn/Hudik-Björkberg

Referat: Hovslätts IK P01 - Söderhamn/Hudik-Björkberg

Fortfarande efter att ha kommit hem, efter ca 3 timmars bilresa förstår man inte vad som hände?? Hur kunde vi tappa detta? Leder med 5-1 efter sjutton minuters spel och där finns inte förlust. Utan att förringa motståndarna spelades vi faktiskt stundtals ut dem. Detta alltså till minut sjutton i första perioden. Där efter 18:33 gör de 5-2 och sedan 5-3 efter 19:28. Här kändes det ändå rätt lugnt och när vi dessutom gör 6-3 direkt i början på andra. Man kommer knappt ihåg vad som hände här, men det kändes bra, men då gör de två mål fram till 6-5, men då gör vi direkt 7-5 med tio minuter kvar. Känns relativt lugnt här också. Men en reducering igen till 7-6 med fem minuter kvar gör det nervöst och när de sedan kvitterar till 7-7 med 2,5 minuter kvar känns det tufft och inte rättvist. Matchen ser ut att gå till sudden men då får de in att skott med 1 sekund kvar!! Kändes helt overkligt!! Förlust alltså 7-8 (5-3,2-5).

Känns extra surt också när vi tror att vi skulle haft bra chans i finalen, där våra motståndare fick möta Örebro SK, dessa hade vi ju i gruppen och spelades oavgjort mot dem. Just den matchen kom vi inte alls upp i normal nivå (i alla fall inledningsvis). Örebro vann finalen mot Söderhamn/Hudik-Björkberg med 3-1.

Men som vi skrivit många gånger tidigare så är vi ett oerhört offensivt lag som egentligen bara tänker framåt, andra lag som har ledningen med 7-5 i slutet på matcher säkrar kanske bakåt, men inte vi. Det är bara att kolla på vår målskillnad denna cup, 39-24 på fem matcher Vi bara kör framåt. Så är det och därför har vi vunnit så många matcher, men i just denna match blev vi straffade något oerhört.. Bara att ta nya tag…