6 januari 2015
15:40

Hovslätts IK P01

Referat: FC Helsingborg - Hovslätts IK P01

GOTHIA CUP MÄSTARE efter vinst i finalen med 8-2 (4-1,4-1) mot FC Helsingborg. Vilken insats!

Vilken fantastisk upplevelse för våra killar, inmarsch inför fullsatt läktare. Mäktigt!! Ett minne för livet!

Matchen inledningsvis var jämn och vi fick 0-1 mot oss ganska tidigt. Snabb kvittering dock. Det stod och vägde efter detta med chanser åt båda håll. Vi gör sedan två snabba mål fram till 3-1, mycket skönt. Matchen avgjordes kanske sedan när vi fick in 4-1 i slutsekunderna av första perioden. Paus, speltiden i alla slutspelsmatcher var 2 x 20 min, bra, för då har man lite mer tid på sig.

Helsingborg reducerar till 4-2 en bit in i andra och får kanske lite nytt mod. Då svarar vi med att göra tre snabba mål fram till 7-2 och matchen var avgjord. 8-2 sedan i slutminuten.

Kanske att matchen var lite jämnare än vad resultatet säger, men vi är ett offensivt lag och är sylvassa framåt. När det även funkar perfekt bakåt är vi mycket svårslagna. Vi brukar ju inte nämna enskilda spelare i våra referat för att vi vill komma ifrån vem som gör mål utan istället framhäva assister samt speluppbyggnaden som är minst lika viktigt. Vi nämner dock vår målvakt Hampus denna match som trots sin längd är som en ”demon” i målet med sylvass reaktionsförmåga. Tror att Helsingborgspelarna slet sitt hår av förtvivlan av några av hans räddningar idag.

Vi har alltså 8 raka segrar vårt första år i Gothia Cup, med målskillnaden 58-20. Enligt vår mening, mycket rättvisa segrare.