20 april 2024
13:00

Smålandsstenars GOIF

Referat: Hovslätts IK - Smålandsstenars GOIF

Idag var det dags för hemmapremiär på en för årstiden mycket fin gräsmatta på Hovet. Matchen hann knappt börja förrän Smålandsstenar gjorde 1-0 efter tveksamt försvarsspel från hemmalaget. Men vi skulle replikera snabbt, i sjunde minuten slog Olof en frispark från vänster som Freding nickade i mål. Några minuter senare tog gästerna ledningen efter mål på en stolpretur. Efter detta målfyrverkeri började vi ta tag i matchen och hade bl a ett skott i ribban från Kalle. Efter 30 min så gjorde Freding sitt andra mål till 2-2 framspelad av Teo. Vi skulle gå till halvtidsledning då Teo satte en straff säkert till 3-2. Kändes ganska rättvist då vi förde spelet men gästerna var hyperfarliga i sina omställningar.
Andra halvlek inleddes med att vi skapade mängder av heta målchanser men vi hade förtvivlat svårt att få bollen i nät. Vi hade nog tre-fyra jättelägen från nära håll som vi lyckades bränna, samt ett skott i undersidan av ribban från VP men bollen ville inte in i mål. Då gick det som det brukar när utdelningen uteblir, Smålandsstenar får till ett anfall och gör 3-3. Med 10 min kvar gör de också 4-3, både målen är fina soloprestationer men där vi kanske ska kunna få undan bollen. Vi försöker få till en slutforcering men resltatet står sig, förlust 3-4 i hemmapremiären. Det positiva är att vi återigen är det spelförande och bättre laget och att vi dessutom gör 3 mål, men tyvärr hjälper inte det när vi gör ett mål mindre än motståndarlaget. Men jag tycker det ser så pass bra ut, så om vi fortsätter spela så här men sätter våra chanser och minimerar misstagen bakåt så kommer segrarna att komma det är jag övertygad om! Hoppas och tror att det sker redan på fredag borta mot Hallby på Bymarksvallen! Idag ger jag beröm till Olof och VP på mitten, samt ett fint inhopp av Alatalo.