Furuvik 1, Bankeryd
14 april 2024
13:00

Referat: Bankeryds SK - Hovslätts IK

Äntligen seriepremiär, som vi väntat och längtat. Matchen spelades borta mot Bankeryd på Furuviks konstgräsplan i mycket hård och byig vind vilket ställde till det en del. Matchen började med att lagen kände på varandra men vi var hela tiden det spelförande laget och Bankeryd försvarade sig men stack upp då och då i farliga omställningar. Vid en av dessa skapade de sin enda målchans i första halvlek men Elvis räddade till hörna. Ju längre halvleken led desto mer tog vi över. Vi spelade bra fotboll och vaskade fram några halvchanser, men antingen räddade målvakten eller så gick skotten över i den starka medvinden. Andra halvlek vara bara några minuter gammal när Kalle slog ett inlägg som Hampus cykelsparkade i stolpen. I anfallet efter stack Bankeryd upp och petade in 1-0 vilket kom väldigt oväntat och orättvist efter hur matchen sett ut så långt. Efter detta fortsatte vi att spela fin fotboll med stort bollinnehav men Bankeryd försvarade sig bra och hade dessutom en duktig målvakt. Vi tryckte på och skapade många chanser men bollen ville inte in i dag så Bankeryd vann med matchens enda mål. Men det vi tar med oss är att spelet såg väldigt bra ut och med tanke på att vi skapde målchanser så kommer målen och poängen att trilla in framöver det är jag övertygad om. Förhoppningsvis redan på lördag när vi har hemmapremiär på Hovet mot Smålandsstenar.