26 september 2020
15:00

Värnamo S:a FF

Blytung seger

Vilken nervpärs vi vid sidan blev utsatta för idag. Till slut stod dock Röttåvitt som segrare efter 92 min med 3-2 efter underläge med 1-2 i halvlek och segermålet i 88 minuten.
Vi börjar rent ut sagt svagt, såg spänt och nervöst ut och efter slarv i uppspelsfasen vid två tillfällen så hade V-Södra visat effektivitet och tog ledning med både 0-1 och 0-2. Själva hade vi bränt 4-5 bra lägen, som tur är gör vi en snabb reducering genom ett fantastiskt fint mål av Lyck som chippar bollen över en liggande målvakt. Strax efter reduceringen drar en V-Södra spelare på sig ett mycket onödigt rött kort när han precis fått varning slår bort bollen långt efter det att domaren blåst av spelet. Andra halvlek blir en konstant press mot V-Södras mot mål men på snabba omställningar där målvakten sparkar långt skapar V-Södra ett par heta chanser bl.a ett stolpskott. Röttåvitt tar successivt över och efter 60 min kvitterar Lyck på ett genombrott från högersidan. Vi fortsätter att skapa chanser men Värnamos duktiga målvakt lyckas freda sitt mål. Efter en tilltrasslad situation i 88:onde matchminuten där en mittback stöter tillbaka bollen till målvakten som tar upp den och givetvis får våra grabbar en indirekt frispark på målgårdslinjen. Efter lite överläggning av grabbarna så kör de en luring a’la Arvid när alla tror att Lyck skall skjuta så går bollen till Hinken som trycker upp bollen i nättaket.
Ledning och V-Södra trycker på för kvittering men vi lyckas freda oss och vinner till slut.
Oerhört viktig vinst nu har vi allt i egna händer inför sista omgången och grabbarna skall ha en eloge för att de inte gav upp och vände matchen.
Lite sämre insats i första då det såg segt och spänt ut men andra halvlek lyfte vi oss med hjälp av den onödiga utvisningen på Värnamo spelaren men jag tror vi hade löst det ändå. Bra karaktär på vårt unga gäng.
Målskyttar: Lyck 2 och Hinken 1