Oasen Ishall Kungälv
30 september 2020
19:00

Referat: Kungälvs IK - Hisingens IK

Säsongens andra match mot Kungälv borta slutar med 4-1 seger. En match som domineras av utvisningar. De nya direktiven är en stor omställning för spelarna men det gäller att anpassa sig.
Kungälv startar matchen mer beslutsamt än oss och med mer fart. De tar också ledningen med 1-0 i powerplay där pucken går Kungälvs väg och ger dem öppet mål. Även efter målet är Kungälv heta men med ett bra anfallsspel får vi en utvisning med oss där vi kvitterar till 1-1 genom Erik Back och vi kan vända matchbilden till vår fördel.
Andra perioden är även Kungälv lite hetare i starten men vi äter oss in mer och mer. Där vi först tar ledningen med 2-1 genom Anton Hägg som placerar in pucken bakom en skymd målvakt och lite senare även 3-1 av Erik Back som styr in pucken efter en smart passning av Pauls Hodzko.
Tredje perioden är även den kantad av mycket utvisningar men vi gör ett väldigt bra boxplayspel som håller Kungälv på utsidan och de blir aldrig riktigt farligt. De få gånger Kungälv kommer närmare är dagens målvakt Niklavs i vägen och sprider ett lugn. Bra jobbat!
Slutligen kan vi stänga matchen genom 4-1 i tom bur av Pauls Hodzko och säsongens första 3 poängare är på kontot. På Söndag åker vi till Trollhättan som börjat med övertidsförlust mot Grästorp och övertidsvinst mot Stenungsund efter att tagit ut målvakten 2 gånger och gått från 7-4 till 7-7 i slutet av matchen.