13 mars 2022
09:30

Kristinehamns HT

Referat: HC Örnen - Kristinehamns HT

HC Örnen avslutade tyvärr säsongen med en förlust hemma mot Kristinehamns HT i söndags där slutresultatet blev 4-6.

Det är en dålig genomförd förstaperiod som blir förödande för HC Örnen i denna match där man tillät Kristinehamn komma till enkla lägen, vilka de kunde förvalta på ett bra sätt. Efter den första perioden är ställningen 1-4 till Kristinehamn och uppförsbacken inför de två kommande perioderna är minst sagt brant för HC Örnens del.

I de två resterande perioderna är HC Örnen det klart bättre laget där man skapar en hel del bra chanser där man gör match av det hela efter att ha vunnit den andra perioden med 3-1 och ställningen är 4-5 inför den tredje perioden. I den tredje perioden är det återigen HC Örnen som för spelet och är det bättre laget, men tyvärr hjälper inte detta då man inte gör något mål. Istället är det Kristinehamn som kan avgöra i öppen målbur och fastställa slutresultatet till 4-6 med ca en minut kvar att spela.

Förlusten innebär att HC Örnen hamnar på den fjärde och sista platsen i tabellen i kvalspelet och det är färdigspelat för säsongen.

Tränare Patrick Carlsson om säsongens sista match.
- Tråkigt att avsluta säsongen med en förlust. Vi hamnar i ett lite för stort underläge i första perioden och lyckas inte ta oss tillbaka trots bra spel i andra och tredje.

Matchens trio:
Jonathan Pettersson
- Kliver ner som back när vi saknar 4 backar och gör en riktigt bra match, som vanligt.

Jens Cedervall
- Bra energi matchen igenom och får göra sitt första mål i Örnentröjan.

Felix Sjölander
- Hoppar in och vaktar buren efter att inte ha tränat på över tre månader, då övriga målvakter var otillgängliga. Krigar på bra matchen igenom.

Ett sammanfattande inlägg om säsongen kommer att komma så småningom.