30 oktober 2020
19:30

Charlottenbergs HC

Referat: HC Örnen - Charlottenbergs HC

HC Örnen fortsatte på vinnarspåret då man slog Charlottenberg på hemmaplan med 6-3.

Det är HC Örnen som direkt tar kommandot om matchen i den första perioden då man för spelet och Charlottenberg får under större delen av tiden spela försvarsspel i egen zon. HC Örnen har en hel del lägen som förmodligen borde ha lett till två eller tre mål i den första perioden. Charlottenberg gör det dock mycket bra och följer sin strategi hela tiden vilket gör det svårt för HC Örnen att komma in framför mål då Charlottenberg ofta ställer upp med samtliga fem spelare framför sitt eget mål. Den första perioden blir mållös trots stort spelövertag för HC Örnen.
- Jag tycker vi kommer ut ganska bra i första. Vi har 10-1 i avslut i skottsektorn, vinner 10 av 13 teckningar och äger puck större delen av perioden. Men vi får inte utdelning och ju längre Charlottenberg är med i matchen desto längre orkar de fortsätta följa sin gameplan och behöver inte gå framåt, kommenterar tränare Patrick Carlsson.

Den andra perioden blir jämn målmässigt, mycket beroende på att HC Örnen tillåter Charlottenberg att få lägen att göra mål på. HC Örnen uppvisar stundtals upp lite brist på tålamod och glömmer ibland bort det defensiva arbetet då man fortsatt har mycket tid i anfallszon samt att man gärna vill göra mål. Detta gör att positionsspelet ibland brister och Charlottenberg får kontra och komma till en del farliga målchanser. Det är Charlottenberg som inleder målskyttet redan efter 29 sekunder då man efter en tekning gör 1-0 efter att HC Örnen missat i positionsspelet direkt efter tekningen. Ca fem minuter senare spelar Johan Nyman fram till Daniel Strindlund som får ett bra läge i från kanten och väl där gör han inga misstag och lägger in pucken lågt mellan målvaktens ben och 1-1 är ett faktum. Charlottenberg gör 1-2 efter nio minuter in i den andra perioden efter att det har missats lite i kommunikationen i försvarsspelet för HC Örnen och Charlottenberg får ett fritt läge precis framför HC Örnens mål. Bara två minuter senare tar Robin Eiivk saken i egna händer efter att han får tag i pucken i egen zon efter tekning, åker ifrån en försvarare på vänsterkanten och sen bryter kraftfullt in på mål och sätter 2-2 för HC Örnen. Charlottenberg tillåts sedan att komma till en till kontring där man åker ifrån en Örnen-försvarare och kan återigen ta ledningen i matchen, detta endast ca två minuter efter HC Örnens kvitteringsmål. Innan perioden är slut kan dock HC Örnen återigen kvittera, denna gång i powerplay där Oskar Tulsson påpassligt tar vara på en retur efter ett skott från Simon Arrhen och Trulsson sätter säkert in 3-3 för HC Örnen.
- Andra perioden går vi ner oss lite, vi tappar tålamodet och glömmer bort den höga trean vid flera tillfällen. Det gör att Charlottenberg får vända på oss och börjar skapa en del målchanser via sitt kontringsspel, säger Carlsson.

Den tredje perioden börjar lite tveksamt från HC Örnens sida och det lossnar inte riktigt förrän Joakim Berzelius sätter 4-3 efter 11 minuter in i perioden. Matchen blir i stort sett avgjord när sedan Oskar Trulsson, i box play, gör 5-3 efter att han bryter pucken på egen blå och kommer i ett friläge mot Charlottenbergs målvakt. Väl i avslutet gör han inga misstag och 5-3 är ett faktum för HC Örnen. Charlottenberg gör ett försök i en sista forcering genom att plocka ut målvakten. Resultatet av detta blir dock att Jimmy Cronarp sätter 6-3 i öppen målbur och fastställer därmed slutresultatet till HC Örnens favör.
- Tredje perioden fortsätter inledningsvis i samma stil som den andra perioden. 7 minuter in i perioden får vi dock ett riktigt bra byte av vår tredjekedja som snurrar ordentligt i anfallszon och slänger puckar mot mål. Det bytet ger oss momentum och därifrån tar vi över den tredje perioden helt och lyckas tillslut vinna med 6-3, säger Carlsson.

Sammanfattningsvis går det att säga att Charlottenberg följer sin gameplan under hela matchen och detta gör det svårt för HC Örnen att skapa riktigt heta chanser i bra lägen. HC Örnen visar dock upp en bra spel under stora delar av matchen och hittar sätt att göra mål och till slut vinna matchen.
- Charlottenberg är svårspelade, särskilt när man inte får hål på dom tidigt. När de är med i matchen såhär länge så orkar de fortsätta med sitt disciplinerade försvarsspel matchen igenom. Jag tycker vi visar upp ett gott tålamod och fortsätter trycka på offensivt matchen igenom, vilket till slut ger utdelning, avslutar Patrick Carlsson.

Nästa match blir återigen en hemmamatch då HC Örnen på fredag, 6/11, tar emot Sunne IK på Trängens IP.